Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Se oglašam malček pozno, ker sem zaribal na rolanju od Hodoša v Piran v enem kosu čez vikend, pa vendar: poklon zmagovlacu Balatona! Kakšna jeba je za tabo in predvsem s kakšnim elegantnim pobalinstvom (poglej čas) si opravil s krogom, ti bo jasno šele čez čas!

Vrhunsko, ni drugega za dodati!
Sem zadnje čase zelo malo na forumu, in vidim sami presežniki. Bom izkoristil kar to temo za pohvale:
Zajc: vložen trud na PST se ti je obrestoval, pometel s konkurenco in gladko zmagal, čeprav pot do tja še zdaleč ni bila lahka. Iskrene čestitke. :laola

AVI: čestitke za pretečen Western State Endurance Run, še nekaj Američanov več sedaj ve kje je velika Slovenija in s kakšnimi tekači imajo opravka. Bravo! :laola

GM40: čestitke vsem ki ste se spopadali z omenjeno preizkušnju, zame so to nadčloveški napori, že za klasični maraton se moraš kar potruditi, tukaj pa preko 5000m višincev, res ste junaki. :laola
Zajc,

Čestitke.
Ko smo prva leta brali poročila naših pionirskih ekip na UltraBalatonu si niti mislili nismo, da bo preteklo samo cca. nekaj let in bomo doživeli SLO zmago.

Presežnik, da že prideš okoli, da pa še zmagaš !? :):).

Naslednje leto se spet vidimo.
zajc napisal/-a:Hvala za navijanje in čestitke. Še zdaj mislim, da sanjam in da se bom zbudil in bo vsega konec. Bilo je res nepričakovano. Potihoma sem računal na uvrstitev nekje med 5-10 mestom, končal pa na nepričakovanem prvem :oops: Nisem mislil, da bo šlo tako "komot". Nikoli si nisem mislil, da bo ves moj trud, ki sem ga do sedaj vložil, tudi kdaj tako poplačan. Rad bi povedal, da sem tekel tudi za vsakega izmed vas, saj me s svojimi zgodbami vedno znova navdušujete in ste razlog zakaj sploh tečem. Še vedno mi največ pomeni, da lahko z vami skupaj odtečem kakšen kilometer po PST (ali kjerkoli).

Na tem mestu bi se javno zahvalil ROSI64-ju in njegovi spremljevalki Marjani, ki sta vlogo spremljevalcev opravila z odliko. Moja naloga je bila samo teči, za vse ostalo pa sta poskrbela onadva. Kljub temu, da sem bil zadnje kilometre tečen, sta bila dobre volje in me spodbujala. Ne vem kako se jima bom lahko oddolžil, saj to kar sta naredila zame je neprecenljivo.

Rad bi čestital tudi ostalim našim tekačem in spremljevalcem, ki so me letos prijetno presenetili. Tega projekta so se letos lotili bolj resno kot v preteklih letih in rezultat je bil pretečen krog. Zame ste vsi zmagovalci :D

:laola :laola :laola :laola :laola

Vse je povedano. Čestitam. :clap:
Še moja pripoved.

Letos sem na Balaton prišel prej in tudi kasneje odšel.
Lanska izkušnja in prijaznost okolja mi je dala namig, da si še malo pogledam naokoli.
Predvsem me je navdušila pokrajina z nizkim zelenim rastjem severno od jezera, neskončna valovita zelena pokrajina. Že lani sem navohaval, kje bi se dalo kaj z gorskim kolesom izpeljati.

Lanska izkušnja s tekom okoli jezera je bila neprijetna čeprav občutek prihoda v cilj je presegel.
Slabost v želodcu od 100-stega kilometra dalje. Skratka neki izzivi, ki ostanejo kot želja, da enkrat doživiš tisti idealni ultra-maraton, ko vse teče tako kot mora, ko je vse na svojem mestu: noge, presnova, obroki na progi,...

S tem napotkom sem se tudi letos odpravil. Fizično se nisem veliko pripravljal. Dokaj lenobno in samoprepričan vase. Bo že nekako. Le želja, da uspem priti skozi brez problemov z želodcem.

Prišel sem v četrtek. In sicer sem zjutraj krenil s kolesom iz Szekersfehervar-a s kolesom do
Balatonfured-a. Potem prispel popoldan v Tihany in se nastanil v apartmaju.

Petek sem preživel v lenobnem kolesarjenju okoli jezera ter dvig startne stevilke. Pri tem srečal že rahlo naelektrenega Zajca.

Start sem imel veliko počasnejši kot lani. Nekaj časa sva tekla z Zdravkom potem sem se odlepil od njega in potem se na prvi večji postaji zopet srečala. Nekje okoli 80km sem začel čutiti slabost v želodcu. Okoli stotke sem razmišljal o odstopu in to misel deliti s Koroško zelo dobro organizirano ekipo. Pridružil sem se Robiju in Nataliji, ter njunima spremljevalcema na kolesu.
Bili so res krasna ekipa. Dal sem si časa za razmislek ter skozi debato ter pogovore, beseda gor in dol, družba in odločitev o tem, da odneham je vedno bolj kopnela. Tako, da ob jutru, ko smo pritekli na kontrolno točko na veliko parkirišče nekje na 150km sem se ob Natalijinem predlogu, da naj Robi kar gre naprej, pridružil Robiju.

Nekaj časa sem se držal Robija potem pa v zelenem krasnem prehodu tik pred vzponom iz turističnega naselja na panoramo nad jezero začel pojemati in izgubljati Robija in spremljevalce.
Ampak iskra je že bila dovolj stabilna. Na panorami sem oživel. Mislil sem še na to kje bi dobil kakšen probiotični jogurt ali kefir, ki bi mi nemara pomagala pri slabosti. Pot potem zavije desno navzdol iz panoramskega grebena nad jezerom proti železniški progi proti Balatonfuredu. To je tista točka ( v ilustracijo ), kjer potem prečkamo cesto in zavijemo na gozdno cesto v gozdu, kjer je veliko belih murv. Pri železniški progi opazim nekaj ljudi z nakupovalnimi vrečkami. Na kontrolni postaji povprašam po trgovini. Možak, mi je vzel poguma in upanje v tisti kefir oz. jogurt rekoč, da dvomi v odprtost trgovine v nedeljo. V tistem sva opazila trgovino preko ceste.
Skočim v trgovino, iz police vzamem dva hladna mmmm kefirja v plastičnih steklničkah. Ker mi je bilo slabo sem kar takoj enega odprl v trgovini čakajoč v vrsti. Namreč zadušljiv zrak v trgovini me je vabil na bruhanje. Spil eden kefir takoj. Drugega odprl pred trgovino in spil do polovico in ga od tod naprej ves čas držal kot odrešilno skrivnost v roki vse do cilja. Potem, ko sem se vrnil na progo je vse šlo po nekem "defaultu". Bolečine so postale obvladljive. Noge so bile še dovolj navite in spočite. Tako sem prispel v cilj zadovoljen. Posebej je del tisti zadnji vzpon na Tihany. Namreč pri teku navkreber sem čutil, da se mi v želodec vrača prekrvaljenost in se čutil še zadovoljnejšega. V cilju sem srečal Koroško ekipo, ki so že poležavali na soncu.

Po nedeljskem spanju sem si ponedeljek vzel čas za kolesarjenje okoli jezera in sicer predvsem tisti prvi del proge, ko smo tekli po gozdičih in travnati pokrajini. Naredil cca. 60km v eno smer ter povratek nazaj. Pozno popoldan pa kopanje.

V torek sem odrinil zgodaj zjutraj proti Tapolci. Cilj mi je bil, da pridem to kraja Tushkevar, pogledam tamkajsni stari samostan ter povzpnem na bližnji hrib ( od spodaj zgleda nekaj takega kot Konjiška gora čeprav je 200m nižji ). Zgoraj je namreč trdnjava ter velikanski križ. Od tukaj sem še kolesaril do Zalaegersegga in potem dal kolo na vlak in domov.

Evo in to je bilo to.

Zahvala Korošcem in njihovo oživljanje moje volje. Držim pesti, da bo celotna ekipa ponovila izziv naslednje leto in dosegla cilj, da vsi pridejo v Tihany okoli jezera.
Ivan,vidim da si še popestril svojo pustolovščino z kolesom :D ,res neuničljiv si.Res mi je bila velika čast in zadovoljstvo teči ob tebi,upam da se kdaj srečava tudi kje neuradno na kakšni pohorski planoti :D .Hvala ti za lepe želje,tudi jaz ti še želim življenja polno avantur :D .Lep pozdrav na Štajersko.
Pa da še jaz napišem svojo izkušnjo z letošnjim balatonom in svojo prvo ultramaratonsko preizkušnjo. :wink:
Začelo se je super. Prve 3 ure so šle mimo kak šus. Večino časa tekel skupaj z Robijem in Natalijo. (Se orpavičujem, ker sem se vama kar vštulil v ekipo :) ) Tu pa tam smo malo zgubili en drugega.
Prve težave so se začele na 64 km, ko so me začele pečti podplati in gležnji. Predvidevam, da v veliki meri zaradi ne pravih copatov(copati iz kitajske so zamudili). Takrat sem se odločil da si privoščim malo daljšo pavzo (približno 35 minut). Po pavzi sem svoje tačke zelo težko zaštartal. Nekako mi jih uspe pognati dalje, dokler ne pridem do 72km in prve velike krize (bolj psihične narave). V glavi sem ves čas imel samo to, da sem še komaj na tretjini proge in me noge že zelo zelo bolijo. Tukaj me tudi dohitita Robi in Natalija in mi povesta, da me moj support čaka eno okrepčevalnico nazaj :D in da sta moji ekipi povedala, da sem majčkeno naprej. Povem jima, da sem z svojim ultrabalatonom končal (v mislih sem imel nasploh ultramaratone :D ). Komaj sem prestopal iz ene noge na drugo in se vlekel naprej. Nasproti mi priteče še član moje ekipe. Takoj mu povem da končujemo in da gremo domov. Stari maratonski maček tega ni hotel niti slišati. :) Komaj se privlečema do kombija, ki je bil parkiran ob glavni cesti. Pri kombiju me še čaka drugi član (moja punca Lea) naše 3-članske ekipice. Tudi ona se ni strinjala z odstopom. Končno me prepričata, da naredimo eno daljšo pavzo in da se malo vležem na ležalnik poleg kombija. Zmasirali smo noge, namazali z z kremami, vmes še malo zadremam. Medtem mimo mene že teče prva štafeta. Pavza traja debelo uro in pol, ko se odločimo da bi lahko nadaljeval. V podporo se še Lea vsede na kolo in kolesari zraven mene. Spet sem dobil zagon, počutil sem se kot nov. Tempo isti kot na začetku. Spet sem dobil upanje, da mi lahko uspe. Resnično sem nadaljeval gladko.

Nakar okoli 90km me 2× rahlo zbode v desnem kolenu. Preventivno sem začel malo hodit.
Potem pa... 92km, med tekom me spet zbada vedno močneje, se ne ustavljam, dokler me ne zbode tako močno, da se nisem mogel obdržati na nogah. Takoj mi je bilo jasno je odstop nujen. Tudi support se je s tem strinjal. Na okrepčevalnici na 92,4km oddam tekmovalni čip. Z nekim zelo prijaznim madžarom, ki je tekel v štafeti in čakal da štarta, se dogovorim, da odnese moj čip v Tihany. Namesto mene dvigne 30€, ki smo jih morali založiti za čip, in mi jih nakaže na moj račun.

To je bila moja prva ultramaratonska preizkušnja. S tekom se ukvarjam od oktobra 2010. Do 25.6.2011 nikoli nisem odtekel več kot 30km. Ni mi žal, da sem šel. In... Drugo leto... VRNEM SE. (Samo Natalijo še prepričam) :D

Če še koga zanima, 19.7. sem že naročen na magnetno resonanco za obe koleni. Upam, da ne bo nič hujšega.
P.s. Hvala mojemu supportu. Brez njiju ne bi šlo tako "daleč".
Dobro lepa novica-čakalna doba za magnetno se je skrajšala. :wink: hec.....Upam, da bo počitek koristil, ter da ni nič hujšega. (tolažba, da je z mano morda isti šmorn)
Gledam pa rezultate, Madžari so si prisvojili prav vse ekipe, še Trebanjci so ratali Madžari. :( :( :(
Gremo na dopust, brez teka.... Če bo vse OK šibnemo na Romerlauf, potem pa akcija v Logarsko. Balaton????? morda nekoč......, ravno taka razmišljanja so bila pri pregledovanju strani http://www.100kmdelpassatore.it/.....in zadeva se je realizirala.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA