vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Dulet
Moja hči ima grozne bolečine v kolenu, nastanejo pa takrat ko hoče nogo v kolenu iztegniti. Bolečine so se pojavile same od sebe in ni bilo nobene poškodbe. Bolečine natanejo na spodnji strani kolena. Bile smo pri zdravniku, dobile napotnico za ortopeda, in zdaj bomo čakale...Seveda sem jezna, saj bi rada videla, da bi se čim prej pozdravila. Slišala sem, da imamo Artros tudi v Novem mestu, če bi kdorkoli vedel tel.št, naj mi to sporoči.
Če pa ima kdorkoli kakšno izkušnjo v zvezi s takimi bolečinami in kako jo pozdraviti, prosim, napišite.

Moj mail: polona.cudovan@sedmica.net
 luzr
Hitri pregledi in posegi so pač samoplačniški.
Kako zdraviti nekaj, kar niti ni pregledano, ni možno povedati na daljavo.
To zmorejo samo goljufi in bleferji.
Zato se verjetno tako malo ljudi oglasi, saj forum bere pošteno zdravstveno podkovano osebje, ki pa niti časa nima postavljati "teoretičnih diagnoz".

Tu so zbrane osebne izkušnje uporabnikov ;). http://www.tekaskiforum.net/viewforum.php?f=37

Naslov, ki ga iščeš dobiš tu.
http://www.icss2007.com/freepapers/127.htm
http://www.24ur.com/zdravniki/experts_martinm_24.php

Ko izveš kaj več, povej še nam. mogoče bo komu koristilo.
 zdravje
Dulet napisal/-a:Moja hči ima grozne bolečine v kolenu, nastanejo pa takrat ko hoče nogo v kolenu iztegniti. Bolečine so se pojavile same od sebe in ni bilo nobene poškodbe. Bolečine natanejo na spodnji strani kolena. Bile smo pri zdravniku, dobile napotnico za ortopeda, in zdaj bomo čakale...Seveda sem jezna, saj bi rada videla, da bi se čim prej pozdravila. Slišala sem, da imamo Artros tudi v Novem mestu, če bi kdorkoli vedel tel.št, naj mi to sporoči.
Če pa ima kdorkoli kakšno izkušnjo v zvezi s takimi bolečinami in kako jo pozdraviti, prosim, napišite.

Moj mail: polona.cudovan@sedmica.net

Naravna pomoč pri obrabah, vnetjih in bolečinah v kolenu:
bolečine v kolenu
 ženska
Pozdravljeni!

Imela bi eno vprašanje. Približno dva tedna nazaj sem delala vajo izpadni korak s poskokom. Par ur po tem sem začela čutiti napetost v kitah na zadnjem delu kolena. Še en dan kasneje se je pa pojavila blaga oteklina. Med vajo me ni zabolelo nič, oteklina je izginila v cca. 4 dneh s pomočjo ledu in konjske masti. Ampak po teh dveh tednih koleno še vedno ni povsem v redu. Ko sem veliko na nogah, v njem čutim napetost, mogoče malo oteče, tako, da se na oko komaj opazi. Tudi zdaj me ne boli, ne morem pa npr. počepniti nanj z vso težo. Bi mogoče kdo vedel, za kakšen problem gre in koliko časa bi lahko še trajal (ob mirovanju, seveda)? Bila sem pri zdravniku, tam so mi svetovali hlajenje in predpisali 5 terapij z laserjem.
 Krž
Živjo!

Sem nov na forumu in bi si želel, da bi začel s čim drugim, kot z mojimi težavami s kolenom.

Včeraj po teku, sem začel čutit čudne bolečine na desnem kolenu, na zunanji desni strani kolena, ter na vezi nad kolenom, tudi proti desni strani zgoraj (gledano iz moje perspektive).

Na tej zgornji vezi me boli ko hodim po stopnicah navgor, ko pe iztegnem nogo me zapeče oziroma vščipne za kolenom na vezi. Je to morda samo nekoliko vneta vez, ali morda natrgana/obrabljena?

Kaj mi svetujete? Vsekakor bom počival 1 teden.

Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
 pajo
Ker sem malo nazaj naredi neumnost, ki sem jo sedaj ponovil... Za mene hitri tek po klancu in asfaltu navzdol. Posledica? Že takoj po teku boleče koleno, ki se je v ponedeljek samo še stopnjevalo.Ker pa mi je slučajno še ostalo doma malo JOINTACE-ka v blazinicah sem pač to napopal gor. Škodovati ne more sem si mislil. Torek je bil toliko v redu , da sem vzel superge in na PST. Boječe kako pa drugače. Brez vseh bolečin. Zvečer še 1x nalepil in kot, da sploh nič ni bilo. Torej škodovalo mi ni. Kako bo pomagalo pa drugim... Za probati je.
 Krž
Hvala za odgovor!

Tudi sam uporabljam ta gel in res pomaga. Toda take bolečine kot jo sedaj čutim še nikoli prej, saj me v vezi dejansko uščipne. Izredno neprijeten občutek. Danes me boli tudi na notranji strani kolena ... definitivno si bom vzel počitek, če v 1 tednu bolečine ne izginejo grem k zdravniku. Je možno, da imam kakšno vez obrabljeno, natrgano?

Tudi zame je usoden tek po klancu navzdol ... Osebno najbolj uživam v teku po klancu navzgor, toda nujno zlo je potem tek po klancu navzdol. Zadnji mesec delam od 90 do 120km na teden. Od tega - hitro preračunano 20km klanca navzdol.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA