prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 G-man
Pozdravljeni,

imam tekaške copate Wave Rider 13, kupljene lani sredi julija. Ocenjujem, da je pretečenih nekih 700 do 900 km, po najbolj optimističnih napovedih slabih 1.000. Sem precej težak za tekača (precej preko 100 kg). Tekel sem nekje 50:50 pesek asfalt.

ali je normalno, da se mi pričenjajo trgati? Najprej sem opazil trganje notranje podloge na opetju, sedaj se mi trga še na obeh špicah spredaj zgoraj, čeprav nisem ene žoge brcnil z njimi. Morda, če sem pošten so res oddelale svoje, a sem vseeno upal na dve leti uporabe.

Mnenja?
 G-man
Hvala vsem. Letim po nove, verjetno wave rider 14. BTW - kaj priporočate za relativno pirok spodnji del stopala? Adidas me nenormalno tiščijo, te so bile v redu, kak dodaten mm prostora pa tudi nebi škodil.
G-man napisal/-a:Hvala vsem. Letim po nove, verjetno wave rider 14. BTW - kaj priporočate za relativno pirok spodnji del stopala? Adidas me nenormalno tiščijo, te so bile v redu, kak dodaten mm prostora pa tudi nebi škodil.

G.man mimogrede meni je bila WR 13 super, od 14. sem se pa moral predčasno posloviti, ker so bolj supinatorske in so me bolele kite znotraj noge. Bile so edine superge ko sem brcnil v temo.
Po mojih izkušnjah se 13 in 14 močno razlikujeta.
 matjazk
tudi jaz priporočam pazljivost pri nakupu 14, je precej ožja od prejšnjih, tako, da kaj dosti nisem mogel odteči v njih, začnejo kmalu boleti noge...
 G-man
Zelo neugodno... Pravzaprav sem hudo jezen. kako si drznejo popolnoma spremeniti copat v vsega eni sezoni. Banda... človek najde dober copat pa ga že ni več. A naj kupujem po več parov, halo....13 - ke ni verjetno nikjer več, jes? Kaj čem potem.... asics?
 cimi
Sam sem izredno nezadovoljen z mizunom :evil:

Prej sem vedno kupoval Nike, pa mi je bil super copat. Potem sem se pa zagledal v mizuno in si ga letos tudi kupil. Copat je dobesedno po 5 mesecih začel razpadat, mrežica se je na vseh delih natrgala, tam kjer se copat pregiba se je vse skupaj ob strani strgalo. Na podplatu se je v petnem delu odlimala guma, na sprednjem delu se je prav tako guma odlimala na določenih delih in se odtrgala stran. Večjega "klumpa" in to za 100+ evrov še nisem imel :evil:

Tako da, sam že pogledujem pri Nike. Po vsej verjetnosti bom kupil lunarglide.

Naj povem, da so mi prejšnji nike copati zdržali natanko eno leto, ob rednem teku ter na koncu so dal še maraton skoz.

Dosti več sem pričakoval od mizuna :evil:

lp, cimi
 G-man
cimi napisal/-a:Sam sem izredno nezadovoljen z mizunom :evil:

Prej sem vedno kupoval Nike, pa mi je bil super copat. Potem sem se pa zagledal v mizuno in si ga letos tudi kupil. Copat je dobesedno po 5 mesecih začel razpadat, mrežica se je na vseh delih natrgala, tam kjer se copat pregiba se je vse skupaj ob strani strgalo. Na podplatu se je v petnem delu odlimala guma, na sprednjem delu se je prav tako guma odlimala na določenih delih in se odtrgala stran. Večjega "klumpa" in to za 100+ evrov še nisem imel :evil:

Tako da, sam že pogledujem pri Nike. Po vsej verjetnosti bom kupil lunarglide.

Naj povem, da so mi prejšnji nike copati zdržali natanko eno leto, ob rednem teku ter na koncu so dal še maraton skoz.

Dosti več sem pričakoval od mizuna :evil:

lp, cimi

Res slaba izkušnja. Morda si imel smolo z modelom. Jaz bi jih po 5 mesecih gotovo reklamiral. A ko se nekih navadiš, je težko preklopit. Jaz npr sem danes močno kolebal med Asics in Mizunom. Ostal sem zvest znamki..... upam, da bo ok.
Uporabniški avatar
 pelvis
G-man napisal/-a:Zelo neugodno... Pravzaprav sem hudo jezen. kako si drznejo popolnoma spremeniti copat v vsega eni sezoni. Banda... človek najde dober copat pa ga že ni več. A naj kupujem po več parov, halo....13 - ke ni verjetno nikjer več, jes? Kaj čem potem.... asics?

Preizkusl tudi sam in res je Rider 14 ima povsem drugačno kopito, kot trinajstka! Pozor, copati so ožji med 5 in 7mm (na oko) in kot taki nam, plavutkarjem neuporabni.

Mislim, da glede na ponudbo na trgu ostane še nekaj modelov Mizuno (za Ultimo vem) in Asics. Ostali imajo vsi ozka kopita. Alternativa so še Vivobarefoot-ke ampak to je že druga kategorija superg.
 G-man
Zdaj sem že kupil, kar je je. So pa kot zanimivost, številka 48,5. Prejšnje, torej WR13 so pa 47. Če jih postaviš skupaj, so skoraj enake (morda je podplat za 5 mm daljši) in skorajda so 14ke nekoliko ožje. Te številke so katastrofa. S tem da mi čevlji navadni ustrezajo 46. Kr neki. Zaenkrat imajo le ogrevalnih 4 km za seboj, pripomb nimam. Bom še nekaj časa trgal VW13 in hkrati utekal WR14. Je pa zanimivo, da je copat WR13 za več kot 1 cm nižji v peti kot WR14. Al sem jih tko zbil skup, al so pa ti novi nekaj višji, to pa ne vem.

Za Ultimo sem sicer res dobil neka priporočila, a sem jih v trgovini popolnoma pozabil obut, ker sem cincal med Asicsom Gel Kayano in WR14. Spomnil sem se šele na blagajni, a je prodajalec rekel, da če mi paše WR14, naj ne gledam ultime.... Upam da nism v temo brcnil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA