vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Miša
Pozdravljeni vsi forumci!

Rada bi povedala svoje izkušnje s tekom. Pred dvema letoma sem navdušeno brala Polet, redno in vztrajno tekla in šla na nekaj tekaških prireditev, tudi na Lj. maraton na 21 km. Potem pa sem počasi začela izgubljati voljo in energijo do teka. Pravzaprav sem voljo imela, saj si še želim na kakšne maraton, a po teku se ne počutim več dobro. Občutek imam, kot da mi škodi. Zdaj tečem največ dvakrat na teden, približno 8 km. Mislim, da sem zdrava in tudi prehrana je v redu. Pa mislim, da imam malo nižji pritisk. Včasih mislim, da bi bilo bolje, da ne bi šla tečt in da počakam, da se mi zopet nabere volja.

Zanima me, če je še kdo imel takšne težave?

Hvala in LP
Uporabniški avatar
 mihaperme
Miša napisal/-a:Zanima me, če je še kdo imel takšne težave?

Hvala in LP

Jaz sem tud letos imel iste probleme kot ti, dokler nisem prišel na forum. Odkar sem prišel na forum mi je volja do teka in motivacija zlo narasla :TF) . Še več, podrl sem svoje osebne rekorde na 10 km, 21 km (za štiri minute), uspelo mi je preteči celo maraton. Brez TF mi zagotovo to ne bi uspelo. :!: :!: :!:
Uporabniški avatar
 GTA
Berem malo o volji do teka itn
Sem zasledil nek Lučkotov post, da je zoprn in napet, če ne gre tečt tisti dan, ko pač mora počivat, da ne tvega poškodbe. Jaz tečem 5x tedensko in me na srečo v dva dneva nujnega počitka prisili služba, ker nimam časa. Med novemb. otroškimi počitnicami pa smo imeli malo dopusta in ko je prišel dan počitka je tudi mene malo zvijalo(tako pravi glava družine) in smo proti večeru problem rešili :toast: ...obiski...
No ja, najbrž ni najpametneje(ali pa...) vendar je koristilo. Naslednji dan je bil problem ravno drugačen ampak imamo labradorko, ki me je tako milo gledala, da sem ji privoščil par km (zelooo počasi).
Miša, problema kot ga imaš ti pa zaenkrat še nisem zasledil. Res je, da sem še greenček v tekaškem svetu in zato najbrž še ni teh težav. Mogoče poizkusi z glasbo pri teku, kupi si Polar 625(pripomoček in igrača), ki te zamoti in izziva, teci v družbi, poizkusi s psom ali pa...malo počakaj, da te spet prime.
Želim ti veliko veselja pri teku!
Lp!
Uporabniški avatar
 tomaz ny
GTA napisal/-a:Berem malo o volji do teka itn
Sem zasledil nek Lučkotov post, da je zoprn in napet, če ne gre tečt tisti dan, ko pač mora počivat, da ne tvega poškodbe. Jaz tečem 5x tedensko in me na srečo v dva dneva nujnega počitka prisili služba, ker nimam časa. Med novemb. otroškimi počitnicami pa smo imeli malo dopusta in ko je prišel dan počitka je tudi mene malo zvijalo(tako pravi glava družine) in smo proti večeru problem rešili :toast: ...obiski...
No ja, najbrž ni najpametneje(ali pa...) vendar je koristilo. Naslednji dan je bil problem ravno drugačen ampak imamo labradorko, ki me je tako milo gledala, da sem ji privoščil par km (zelooo počasi).
Miša, problema kot ga imaš ti pa zaenkrat še nisem zasledil. Res je, da sem še greenček v tekaškem svetu in zato najbrž še ni teh težav. Mogoče poizkusi z glasbo pri teku, kupi si Polar 625(pripomoček in igrača), ki te zamoti in izziva, teci v družbi, poizkusi s psom ali pa...malo počakaj, da te spet prime.
Želim ti veliko veselja pri teku!
Lp!

PA SI SE RES POJAVIL NA FORUMU TEŽAVE IN POŠKODBE! :D :D :D
ŽELIM TI ČIMVEČ TAKŠNIH POZITIVNIH GOSTOVANJ TUKAJ :D
LP
Uporabniški avatar
 GTA
Ojla Tomaž!
Nočem se norčevat iz poškodb, ker nas še prehitro lahko doletijo, vendar...ne vem no...70 km, če odtečeš en daljši tek konec tedna res ni veliko....(prva faza - brez treninga v hrib in treninga hitrosti - zelo zmerno)
Npr. 30 km v soboto in kaj ti ostane za ostale dni v tednu...
Uporabniški avatar
 tomaz ny
GTA napisal/-a:Ojla Tomaž!
Nočem se norčevat iz poškodb, ker nas še prehitro lahko doletijo, vendar...ne vem no...70 km, če odtečeš en daljši tek konec tedna res ni veliko....(prva faza - brez treninga v hrib in treninga hitrosti - zelo zmerno)
Npr. 30 km v soboto in kaj ti ostane za ostale dni v tednu...

Šala pač! Seveda se ne norčujemo iz poškodb, še prehitrp nas lahko doletijo.
Jaz jih imam v petek ponavadi okrog 70, sobota: 4-5km ogrevanja 8*1km in 4-5km iztek zjutraj; proti večeru pa še cca. 30min jogginga za iztek
 Flash
Zdi se prav, da zaključim tole debato.
Hvala Nataši za zastonj reklamo, hvala vsem za ideje, nasvete in še kaj ...
Konec gre takole ...
Kmalu za prvim odgovori na moje vprašanje se je začelo ... najprej 30/30, potem malo lenobe, pa prvih 10 v kosu, pa 15 v kosu, pa 8 s tempom 5min/km ... potem pa se mi je uprl fitness. Bilo je kakšno leto po tistem "prvem" pisanju. zunaj je bil sneg. Veliiiiiiiko snega. Januarja 2006 sem naštepal 180 km, Februarja 2006 150 (kratek mesec), Marca ... itd.
V soboto 30.04. sem razglasil konec obleganja kavča in smiljenja samemu sebi in okolici. To sem zalil s dvema litroma vode, 21 km teka / 450 višinske in 35 km mučenja gorskega kolesa z 600 m višinske ... in s kratko datotekco na mojem namizju v kateri so zapisani letošnji izzivi ino oni za leto 2007 ...
-------
"Nihil Sine Labore" (Nič brez dela)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Flash napisal/-a:Zdi se prav, da zakljuèim tole debato.
Hvala Nataši za zastonj reklamo, hvala vsem za ideje, nasvete in še kaj ...
Konec gre takole ...
Kmalu za prvim odgovori na moje vprašanje se je zaèelo ... najprej 30/30, potem malo lenobe, pa prvih 10 v kosu, pa 15 v kosu, pa 8 s tempom 5min/km ... potem pa se mi je uprl fitness. Bilo je kakšno leto po tistem "prvem" pisanju. zunaj je bil sneg. Veliiiiiiiko snega. Januarja 2006 sem naštepal 180 km, Februarja 2006 150 (kratek mesec), Marca ... itd.
V soboto 30.04. sem razglasil konec obleganja kavèa in smiljenja samemu sebi in okolici. To sem zalil s dvema litroma vode, 21 km teka / 450 višinske in 35 km muèenja gorskega kolesa z 600 m višinske ... in s kratko datotekco na mojem namizju v kateri so zapisani letošnji izzivi ino oni za leto 2007 ...
-------
"Nihil Sine Labore" (Niè brez dela)

Svaka cast...
Hvala za motivacijsko porocilo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA