Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tokrat se je podviga, zapisanega v naslovu, lotil tudi Jure Grmšek - Cveto. Zaradi moje napake, sva se v zatrep Kamniške Bistrice odpeljala z 20 minutno zamudo, a nič ne de: ob 5:10 h sva krenila izpred doma v Kamniški Bistrici in se v pogovornem tempu vzpenjala proti temenu najvišje gore v Grintovcih. Po 2 h in 13 minutah sva na njem občudovala čudovit razgled. Moja tura se je tu tudi končala, Cveto pa je nadaljeval preko Mlinarskega sedla na Jezersko, sedaj pa je že tik pred planino Dolga njiva...
Cveto se je ravnokar (ob 13:10h; torej po natanko 8 h) javil s planine Šija pod grebenom Košute, tako da bo čez približno 15 minut dosegel Kofce, kjer že ima rezervirano skledo kislega mleka...od tam pa naprej...jo-jo in Matej že vesta kam...
Trasa je oživela, lepo :D S Cvetotom sva govorila, ko je napadal Zelenico in dobro mu gre. Tako kot so razmere danes mogoče nekaj boljše kot dneve in celo tedne nazaj, pa mu je vseeno kar pošteno vroče v teh urah. Tudi naju z Janom je sonce "božalo" na vzponu proti Zelenici, a kaj ko se je kasneje potuhnilo in pobudo je prevzela teta Strela in njen boterček Grom z njunimi mokrimi Kapljicami in naju izžeta posadila na Stol :lol:
Cveto, akcija in malo več pij kot ponavadi, jest pa navijam :clap: in držim pesti! Ajde ta star........ajdeeeee
Cveto bo po izračunu njegovega tempa - ta je razumljivo v zadnjih urah nekoliko padel - ob okrog 19 h na vrhu Stola, kar je pravzaprav ekvivalentno Metejevemu in Janijevemu času, doseženem predtem na isti točki. Počuti se dobro, tako fizično, z izjemo malenkostnih krčev, kot psihično. V dolini pa ga nato čaka spodbujevalna ekipa štirih kolegov, ki ga naj bi (bodo) spremljali vse do zatrepa doline Krme...
Cveto je na vrh Stola prišel v 32 minut hitrejšem času, kot sta ga imela vidva, Matej in Jani - seveda so mu vajini vmesni časi v precejšno spodbudo že zaradi tega, ker teče sam. v Prešernovi koči je pojedel domačo juho, ki mu je "dala krila", tako da je precej hitro sestopil do Završniškegaa jezera (ob 20:15 h), kjer ga čaka spremljevalna ekipa...še vedno se počuti odlično in poln elana...
Dobro jutro vsem skupaj.

Naj najprej povem, da podvig NI USPEL. Nisem imel dobrega suporta, plus od Završnice proti Krnici, sem naredil 10km preveč. Poleg tega je še "suport odšel" Nakar sem poklical starša, da sta me prišla spremjat naprej. Po izračunih, bi bil lahko v Krnici, s pravim suportom vsaj 2 uri prej, kot sem bil.
Od Krnice, do zgorne radovne sem imel kar odličen tempo, vendar časa nisem mogel toliko nadoknaditi. 2km pred Kovinarsko kočo sem zaključil. Časa je bilo še 3:30. Mogoče bi lahko uspelo. Vendar čez tri tedne imam pomembno tekmo, tako da nisem upal tvegati kakih poškodb. Trening je bil odličen. Vidim, da lahko po 80km teka in hoje po hribih, še vedno tečem dober tempo po ravnini. Do tja, kjer sem zaključil, je bilo nekako 92km.

Šeenkrat hvala vsem, ki ste držali pesti zame in me spodbujali.

Lp Jure Cveto

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA