prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 G-man
Pozdravljeni,

ker precej tečem po makadamski, nekoliko slabše urjeni potki, mi v copatih okoli pete (pre) večkrat pristane kakšen kamenček. Ker e mi ga ne da bezat ven vsake 500 metrov, me zanima, kako to rešiti? Tudi nagubane in proti čevlju natlačene nogavice mi ne pomagajo....

Hvala in lp.
 G-man
Nekaj podobnega se dobi za kolesarje, da jih ne zebe, pa ne najdem na netu, kot neke šofece....
Uporabniški avatar
 Loni
Tele Inov imam jaz, tako z nogavico kot brez, v hribih so super, je pa res, da sem na skalah uspela že kar hitro strgati vrvico, ki jo napelješ pod supergo... Vzameš drugo, pa je.
Dobi se pa tudi Salomonove, bi Avi vedel več povedati, ker jih ima. Mislim, da jih zapneš na "ježka".

PS Afnarije, čeprav uporabne, tudi niso poceni, kaj čmo, vseeno boljše kot tisto stresanje kamenja ven iz čevljev. :wink:
Uporabniški avatar
 AVI
Sem sele sedajle opazil tole temo...

Ja, imam tako Inov, kakor tudi Salomonove in stvar je sledeča, da se pri Inov, kaj hitro uniči spodnja vrvica (elastika), kar sem nekako reševal z rezervno vrvico. To sicer ni najbolj elegantna rešitev, sploh če ti jo "precvika" kje na poti in gamaše tako zgubijo svoj namen. Tudi sama nogavica od Inov-a mi ni najbolje odgovarjala tako, da sem jo kaj hitro odrezal in imam tako samo gamaše.

Letos pa uporabljam gamaše od Salomona, ki se zgoraj čez superg zapenjajo z ježkom, pod supergo pa gre trak, ki se je do sedaj izkazal za zelo trpežnega. Kljub kar nekaj km, še ne kaže nobenih znakov trganja. Tudi nameščanje Salomonovih je morda nekoliko lažje in hitrejše (ni potrebno sezuvanje superg). Drugače pa so Salomonove gamaše iz sintetike, Inov, pa večinoma iz bombaža, kar gre tudi upoštevati, še posebej ko je v igri nekaj snega oziroma mokrote.

http://www.salomon.com/si/product/s-lab-gaiters.html

LP
Uporabniški avatar
 Sukar
take Salomonove gamaše je skor nemogoče dobit,razn če imaš veze,drugač pa prodajajo podobne gamaše v Promontani v (LJ),so zelo elastične in brez vrvice spodaj,spredaj imajo kavlček ki ga zapneš za šnernico,zadaj pa imajo mucka,ki ga nalepiš na zadnji del pete na supergah.Jaz sem jih kupil pozimi mislim da pridejo cc25e.Se zelo dobr obnesejo,preverjeno na Kredarci,nič kolikrat na Krimu.
 zappa
Sukar napisal/-a: prodajajo podobne gamaše v Promontani v (LJ),so zelo elastične in brez vrvice spodaj,spredaj imajo kavlček ki ga zapneš za šnernico,zadaj pa imajo mucka,ki ga nalepiš na zadnji del pete na supergah.Jaz sem jih kupil pozimi mislim da pridejo cc25e.Se zelo dobr obnesejo,preverjeno na Kredarci,nič kolikrat na Krimu.

Yep. To imam tudi sam, za pozimi za v sneg in plundro. Delujejo. :) Problem je edino, če jih rabiš za več parov superg, ker je tistih lepilnih trakov za na peto dovolj samo za dva para superg.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
EčO napisal/-a:
Sukar napisal/-a:Jest bi mev tud take gamaše :?:

Jaz poznam enega, ki jih ima :-- :D :D

pa jih potrebuje kljub temu, da bos laufa?
Uporabniški avatar
 EčO
marčni zajec napisal/-a:
EčO napisal/-a:
Sukar napisal/-a:Jest bi mev tud take gamaše :?:

Jaz poznam enega, ki jih ima :-- :D :D

pa jih potrebuje kljub temu, da bos laufa?

Ta ki ga misliš ti jih ne potrebuje in jih tudi nima....

Ta ki ga pa mislim jaz, jih pa ima in jih tud uporablja. :-- Razen v ekstremnih primerih kot je zimaska VKP :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA