prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 wind
G-man napisal/-a:ker precej tečem po makadamski, nekoliko slabše urjeni potki, mi v copatih okoli pete (pre) večkrat pristane kakšen kamenček. Ker e mi ga ne da bezat ven vsake 500 metrov, me zanima, kako to rešiti?

Vsakih 500m pokasiraš kamen v copat, tole se mi zdi pa prav neverjetno. Najbrž zaradi tehnike teka. Pristajaš na peto? Poskusi pristajat na sprednji ali osrednji del stopala, ne na peto. Ali pa z daljšimi koraki. Domnevam, da ko s peto priletiš v pesek, pošlješ naokrog nekaj več kamenja, ki občasno pristane v copatu druge noge.

Jaz sem namreč večinoma na takih terenih, asfalta se izogibam, kolikor se da; torej od tega, da meljem nasut pesek, ki ga navozijo cestarji, do pravega šodra, ki ga prinesejo potočki in hudourniki, ponekod je mivka, pa le redko dobim kamenček v copat, morda na vsakih deset tekov enkrat. Skratka, zanemarljivo.

No, še takrat se zato ne sekiram, si raje mislim, saj tole je neke sorte masaža stopala, kaj pa tisti reveži, ki celo pot laufajo bosi, in potem počasi pozabim na kamenček ali pa ta ponikne nekam v copat, kjer ga sploh ni čutiti. Če se že sezuvam, je to kvečjemu po teku, nikoli se še nisem ustavljal, da bi kamenje ven metal. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA