Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mcride
Zna kdo od forumašev, nastaviti, da bi mi program "min/km" računal samo od dejanskega teka in ne od celotnega časa, recimo da imam intervale in je na začetku "hoja", nato "delo", ter ponovno hoja. 1. in zadnjega bi dal ven, iz srednjega pa mi naj računa "min/km", ne smem pa jih izbrisati, ker potem niso na grafu, kakšna ideja?

lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
...saj imaš podatke za vsak interval posebej, če startaš interval, ko začne delovni in pasivni del vadbe?
Lahko jih vidiš v grafu tako, da se postaviš na oznako vsakega posameznega intervala.
Lahko jih vidiš v tabelarični obliki tako, da klikneš na drugo po vrsti i ikonico.
Lahko greš v Edit in odznačiš ves file. Zatem se postaviš na začetek intervala, ki te zanima
in ga selektiraš tako, da stisneš up (tipko nad Ctrl) in povlečeš miško do konca intervala, to lahko ponoviš večkrat, če želiš selektitari več odsekov/intervalov. Podatke za selektirane odseke pa vidiš, če pritisneš prvo i icono.
Uporabniški avatar
 mcride
@StaraKost hvala za odgovor, to vse vem, vendar moram potem med odseki računati na "roke" min/km, jaz bi rad da mi tukaj kot kaže slika, ko vnesem km, in mi potem izračuna "km/min", vendar mi tukaj vzame celoten trening, se pravi vse intervale, tudi hojo, ali kakšne druge intervale..
Priponke
da.JPG
da.JPG (60.35 KiB) Pogledano 4726 krat
Uporabniški avatar
 StaraKost
.....moja zadnja možnost rešuje tvoj problem.
Najprej odznači celi trening. Zatem označi samo dele, ki te zanimajo. Po izbranem odseku uporabi ikono 1:1, da ponovno vidiš celi trening. Klikni na info. Klikni na save. Idi v pregled treningov/koledar in se ponovno vrni na trening. V tej tvoji sliki boš imel upoštevane samo izbrane distance v grafu pa prikazan celotni trening z označenimi aktivnimi deli..

V tej tvoji sliki me moti to, da imaš trening imenovan kot lahki trening oziroma v resnici pa si bil skoraj 80% v 5 zoni treninga :mrgreen: .
 sitrader
Glej, če imaš ločeno po fazah, potem je zadeva sploh najbolj enostavna. V programu lahko pogledaš vsako fazo posebej in za vsako posebej imaš zračunanih en miljon zadev, med njimi je tudi hitrost. In to za vsako fazo posebej če želiš. Ne rabiš nič preračunavat ali posebej merit.

V primeru da trening nimaš ločenega po fazah, pa si lahko pomagaš recimo, da med treningom pritisneš OK (narediš krog) med posameznimi fazami. Potem pa imaš v analizi vse te parametre pod krog. To deluje če nimaš kakšnih autolap.

V primeru da imaš autolap in da trening ni strukturiran po fazah, potem pa je najbolje kot je starakost napisal. Označiš fazo in klikneš info.

Po moje ti je še najlažje da preprosto strukturiraš trening po fazah (mogoče že imaš tako) in potem samo pogledaš rezultat v PPT5 v tistem menuju, kjer je vse tudi ločeno po fazah. Če ti je to pomemben podatek, si ga vpiši da ga boš videl takoj na koledarju. Mimogrede.... v PPT5 lahko pri programiranju faz tudi določiš območje tempa... če je to cilj tega posameznega tvojega treninga in te bo ura opozorila če si zunaj. Če pa ti je važno kaj drugega, pa kaj drugega (ali pa nič - free with no limits). Po želji.
 sitrader
aja... če te moti skupna hitrost... potem tu ni pomoči. Razen če zbrišeš del, ki te "moti".
Po moje še najbolje da si pomembne podatke prepišeš v tisto okno da boš takoj videl v koledarju za primerjavo. Če se ti ne da vsakič odpirat okno z analizo. Sicer pa skupna hitrost najbrž ni bistvena...
Uporabniški avatar
 mcride
Hmm, se pravi zanima me podatek v kolikšnem času pretečem km, se pravi km/min, mislim, da je to zelo pomemben podatek, saj lahko jasno vidim kako napredujem, poleg HR.

Torej kako lahko iz te slike to izvem, recimo med P1 in finish, kot sem označil, če grem z miško na polji, mi pove samo čase, jaz bi pa med tem intervalom rad min/km.
Priponke
ds.JPG
ds.JPG (86.04 KiB) Pogledano 4454 krat
Uporabniški avatar
 StaraKost
.....zakaj pa nimaš vklopljen graf za hitrost?

To narediš tako, da na grafu daš desni Klik izbereš curve propertis in zavihek speed.

Tedaj boš imel levo pod grafom tudi tekoče podatke o hitrosti, pri premiku pozicije cursorske navpične črte.
Uporabniški avatar
 StaraKost
sitrader napisal/-a:aja... če te moti skupna hitrost... potem tu ni pomoči. Razen če zbrišeš del, ki te "moti".

Kako, da ni. Saj sem opisal kako mu bo pokazalo skupno hitrost za označeni ali označene intervale brez bilo kakšnega brisanja.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Kako si pa prišel do razdalje?
Imaš speed senzor?
Če ga imaš bi imel podatke o hitrosti, cadenci in dolžini koraka :D .
Sumim, da si si kar sam določil dolžino od 4,2 km in ti je izračunalo pace tako, da je deliko čas trajanja z dolžino :D .
Uporabniški avatar
 mcride
Neup nimam speed senzorja, proga je zmerjena, na roke oz. google maps. Vnesem pač razdaljo in mi potem izračuna, kot pa sem napisal bi rad zgolj med začetkom in koncem, brez "ogrevanja" in na koncu hoje... Recimo dejanskih 4,2 km je dejansko samo tek, vse ostalo ne štejem, vendar mi potem program sešteje pač vse intervale(čas) in deli z 4.2 km; se pravi dobim nerealen čas, tako ne morem primerjati napredka..., ker je čas ogrevanja vedno drugačen tudi hoja na koncu je drugačna...
Uporabniški avatar
 StaraKost
...napredek se meri tako, da se meri čas za aktivni del treninga. Pravzaprav sploh ne moraš vedeti dolžino, dovolj je da za znano razdaljo od-do meriš samo čas :D .
Uporabniški avatar
 mcride
StaraKost napisal/-a:...napredek se meri tako, da se meri čas za aktivni del treninga. Pravzaprav sploh ne moraš vedeti dolžino, dovolj je da za znano razdaljo od-do meriš samo čas :D .

Ja saj aktivni del je dolg 4.2 km, čas začetka je recimo 2.15, konec pa npr. 18.35; spredaj in na koncu je pa ogrevanje oz. raztezanje... In sedaj moram na "roke" računat min/km, rad bi pa da mi sam PC računa, tako kot to že dela, samo da mi vzame vse intrevale. Ena opcija je kot si rekel, da brišem vse druge intervale, vendar tega ne morem(ker izgubim potem info o padanju ppulza...)
Uporabniški avatar
 StaraKost
.....Odgovor kako naj tom narediš sem ti napisal že dvakrat :mrgreen: .

Odznači celi fajl. Zatem označi željeni del grafa. Pritisni info ikono. Daj save.
Idi v koledar. Vrni se in napiši, da je označeni inteval dolg 4.2 km.
Sedaj boš videl celi graf. Spodaj bo modro označen aktivni del in boš imel podatke samo za aktivni del.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA