Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 roza
Oj...se bom je jaz pridružla...Golovec, 10 kom, 1.30 min; ja-malo bolj počasi :)

Zanima me kakšne so vaše izkušnje, ali vam je ok če tečete več dni zapored, ker jaz imam občutek, da mi najbolj paše vsak drugi dan...zaradi obremenitve nog, predvsem gležnjev???

lp
Uporabniški avatar
 vencelj
roza napisal/-a:Oj...se bom je jaz pridružla...Golovec, 10 kom, 1.30 min; ja-malo bolj počasi :)

Zanima me kakšne so vaše izkušnje, ali vam je ok če tečete več dni zapored, ker jaz imam občutek, da mi najbolj paše vsak drugi dan...zaradi obremenitve nog, predvsem gležnjev???

lp

Zelo individualna zadeva, odvisna od mnogih dejavnikov, kot so npr. pretečene razdalje, intenzivnost teka, tekačeve želje in pričakovanja, počutje (poslušati telo)...
Tekači z željo po napredku trenirajo večkrat, a "pametno", en dan intenziven trening, naslednji dan "aktivni počitek" itd., vsaj enkrat tedensko pa popoln počitek...
Začetniki imajo povsem drug režim kot "stari mački", morajo paziti, da ne preforsirajo, ker tvegajo poškodbe, telo je treba na obremenitve navajati postopno...
Univerzalnega odgovora na to vprašanje ni!
Če ti najbolj paše vsak drugi dan, potem je tako bolje kot poškodovati se.
Je pa res: počitek je pol treninga. Med samim treningom telo (mišice) pravzaprav uničujemo, zato jim moramo dati čas za ponovno izgradnjo (seveda s primernim vnosom pravih hranil v čimkrajšem času po teku).

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 lenči
Po včerajšnjem triatlonu, danes čisto na izi uživaških 6 km z Indyem v prijetnih temperaturah. Po teku sem se pa morala obleči, je bilo kar hladno :wink:
Uporabniški avatar
 zajc
EčO napisal/-a:Res sem se navadil vročine! Danes zjutraj ob 6.00, na "prijetnih" 11 stopinj, me je resno zazablo v konice prstov. Bo treba rokavice poiskat!! :shock:

Ti si postal "softič". Še decembra si Porenzano, okoli 0oC, odtekel skoraj v kratkih rokavih, zdaj pa že pri 11oC jamraš :wink: Je pa res, da sem tudi jaz danes razmišljal o rokavicah in dolgih rokavih :oops:
 mojchyka
Šlo je kar dobro, čeprav sem imela na začetku občutek, da ne bom pretekla niti 2km, a sem se zmotila. Sploh me je presenetilo, da je bilo "le" 17 stopinj in sem že mislila, da se bo treba več obleči, vendar potem je sonček posijal in je bilo prav prijetno teči v kratki opremi :D Naredila sem pa 10km po razgibanem terenu (makadam, gozdne poti).
Uporabniški avatar
 Radolca
včeraj zjutraj je še vsak pošten državljan spal (razen našega triletnika), jaz pa tekel. štartal malo čez čez šesto zjutraj. se je dalo včeraj teči, ni bilo vročine.
še eno ali dve kratki, pol grem pa Logarski dolini pokazat zobe :D (al pa ona meni :-- )
 mojchyka
Danes sem imela intervalni trening: 3x 500m hitrejšega teka 500m počasnejšega teka, 1.5km počasnejšega teka in na koncu še 500m hitrejšega teka - skupno 5km :)
Uporabniški avatar
 zigzag
16,8 km PST-ja v tempu nedeljskega dolgega teka :)
 mojchyka
Zjutraj 10km teka po gozdnih poteh. Ni bilo pretirano vroče, vendar tudi mrzlo ne :) Domov sem prišla prijetno zmatrana, letela pod mrzel tuš in počutje je fenomenalno :D Zdaj pa novim izzivom (obveznostim) naproti :lol:
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:Intervali 5 x 1km v 3.30 min z 40 sek. odmora vmes... 8) :wink:

Odlično kar tako naprej obi ....
Jaz pa danes
3x 200m v času 18s z 10 s odmora :wink:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA