Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
matejr napisal/-a:A se da te čevlje kje probati? Bi lahko imeli kakšno demonstracijo...
Predvidevam, da glede na tenkost podplata gre ta zelo hitro?

Kot je že Ečo povedal, podplat je praktično neuničljiv.

Če si blizu Kranja, se lahko oglasiš katerikoli dan, prej me pokliči (041 709 531)

Drugače pa bo v LJ v septembru spet serija predstavitev in testov v Tomas sportu, bom objavil, ko bodo znani detajli. Vabljen!
Menda bi jim policisti lahko preprečili bosonogo nadaljevanje, ker to ni primerna oprema.

To se mi zdi pa skoraj absurdno. Človek bi po moje moral imeti možnost se odločiti, ali bo hodil bos ali obut po visokogorju.
Druga stvar je, če se je precenil in je zaradi tega potrebno posredovanje. V takem primeru pa pač vsak sam plača takšno posredovanje.
Da, malo obudim to temo.
Moja skrita želja je bila, da bi LM pretekel v ff pa žal ni šlo sicer še sam nevem zakaj :D no potem je pa prišel prvi adventni maraton v Crikvenici dva tri dni pred maratonom sem se odločil da vseeno probam izpolniti letošnji cilj in je šlo in za mene odlično pretekel sem ga brez težav tudi naslednji dan ni bilo nobenih bolečin.
Iz mojih (sicer ne prav bogatih) izkušenj ni tak problem preiti iz obutega na bosi tek, samo malo počasneje gre (vsaj na začetku). Tehnika je sicer drugačna, a te bosa noga prisili, da se jo hitro navadiš. Težje je potem, ko si nekaj časa letal bos, preiti nazaj na obuti tek, kar so me prisilile spremembe terena (bos sem šel samo asfalt), daljše razdalje in hladnejše vreme. Kljub slabemu mesecu dni brez tekaških copat kar nisem in nisem prišel nazaj do pravega ritma teka kot obut.
Večkrat sem objavljal citate o bosem teku iz knjige "Rojeni za tek", sedaj pa pišem o mojih izkušnjah z boso hojo oz. tekom: http://vencelj-sportnik.blogspot.com/20 ... ej-je.html

LP, vencelj
Tole sm hotu napisat že teden dni nazaj... :roll:

Čeprav je bilo lani na Miklavževem teku super sem se namesto še ene tekme raje odločil za (medsezonski) počitek.
Namesto vstajanja, vožnje in tekme je sledil podaljšan spanec, nato pa prvi tek v minimalistični obutvi! Premor med sezono je idealen čas za tekaške eksperimente oz za preizkušanje česa novega (oz starega)... Dobrih 10km teka v minimalistični obutvi po makedamskih poteh ljubljanskega barja v sončnem vremenu pri 12°C je minilo prehitro!

Minimalistično obutev - Feelmax Niesa sem sicer kupil že konec junija 2010. Najprej sem jo uporabljal le za obutev v hiši (so bele barve :P). Letos spomladi za okrog hiše, konec poletja pa še za sprehode po barju (makedam, travniki). Vse pogosteje sem minimalistične copate za sprehod obul po dolgem teku, hitrem teku ali tekmi (super za regeneracijo). Občasno sem ob sprehajanju v njih tudi tekel po par 10 metrov... v nedeljo pa prvič dobrih 10 km v enem kosu. Super je blo! :)

Zanimivo da sem imel po (zame) kratki razdalji, v počasnem tempu, še 2 dni prijeten "muslfibr". :mrgreen: Še en dokaz da pri bosonogem teku uporabljamo druge mišice... :P

Ob prvih korakih na alsfaltu hitro ugotoviš da nimaš prave tehnike. Pristajanje na peto, drža trupa preveč pokončno oz nazaj... Po nekajkratnem sprehodu se zadeve popravijo same od sebe.

Na makedamu so prvi koraki nekoliko nenavadni, saj čutiš vsak nekoliko večji kamenček. Zadeva kmalu postane prijetna, stopala se ob hoji masirajo. Vseeno je treba biti pri hoji in teku pazljiv, saj ob masaži hitro pozabiš da je potrebno gledat predse, da ne stopiš na kak velik in oster kamen.

V prihodnje bom minimalistično obutev za začetek verjetno uporabljal le za krajše teke...
Jaz sem na Sladkih6 dokončno prešla na bosonogi ali skoraj bosonogi tek. Ostale superge znanih in priznanih blagovnih znamk so že romale v arhivo.

Moj plan je sedaj približno takle: razen strogo v zimi bom skušala kar največ popolnoma bosa (asfalt, mehkejše gozdne poti in postopoma hribi gor), manj gladke površine bodo v terraplani, vse ostale grobe površine pa v neo traill.

Pa da vidimo.
Rollback napisal/-a:
cikron napisal/-a:Moja misel oz prepričanje: nauči se teči na tak način kot je stopalno narejeno in pozabi na poškodbe :)
Tako da ja, se pridruzujem temu štetju bosih tekačev!

p.s. če pa je tukaj prisoten Marko Roblek, se mu zahvaljujem iz dna duše, ker je on tisti krivec, da danes tako razmišljam! Marko, hvala ti!

Živjo cikron! :D

Mislim, da se te še spomnim s tečaja v Sečovljah. Se mi je zdela dogodivščina prav poučna :D

Čestitam za lep prehod med bosonogce, če sem te sam spodbodel, se mi pa dobro zdi! :D Ne rabiš pa se mi zahvaljevati, si se sam izobrazil in učil na lastnih izkušnjah, to je tisto, kar je najbolj pomembno. Upam, da se kmalu spet srečava! Veliko užitkov ob bosonogih kilometrih ti želim! :D

Marko

Pozdravljen Marko

Vidim da je bil tečaj v mojem kraju ( Sečovlje ), pa na žalost nisem nič vedel o temu :(
a bo mogoče še kdaj kak tečaj kje tu na obali ?
Fenix Gold napisal/-a:
Pozdravljen Marko

Vidim da je bil tečaj v mojem kraju ( Sečovlje ), pa na žalost nisem nič vedel o temu :(
a bo mogoče še kdaj kak tečaj kje tu na obali ?

aha, potem tisto nisi bil ti :oops: :D

Šlo je za tečaj Urbana Praprotnika. On jih ma pa pri vas itak ful :D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA