Kot že nekateri veste je bil to moj drugi CCC. Povezava na prvega je
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?f=2&t=9796kjer pa 2008 zaradi nekaterim poznanim razlogom nisem napisal poročilo.
ZAREČENI KRUH
Takrat sem se odločil, da mene na tako dolgi preizkušnji ne bodo videli nikoli več.

Enostavno sem ugotovil, da nimam glave za 24 urne preizkušnje.

Ugotovil sem, da nekako funkcioniram do maratona na ravnini in recimo 12 ur Kališča še nekako gre. Več pa zahteva še resnejši pristop, kar pomeni še več odrekanja, več razmišljanja v glavi kdaj bom treniral, kako se organizirati ob vseh drugih obveznostih, še več psihične priprave...
PREOBRAT
Življenje se pa kot veste rado igra z usodo in mi pred nos pripelje Loni.

Ji pravim enkrat: »Če se boš družila z menoj, bo ravnine malo« Pa me samo nagajivo pogleda in reče: »Pa ti veš odkod sem doma?« Iz Idrije menda, kjer je taka strmina, da jo redko najdeš na Gorenjskem.

In so se začeli pohodi v hribe in v nekem trenutku (2010), ko je suvereno opravila z GM4O ji predlagam, da greva kot letos v Francijo. Enostavno ponoviti CCC. Razmišljal sem takole: Prvič sem divjal, zdaj bom ob njeni rami pogledoval z lahkoto vse lepote ob progi, ki jih resnično ni malo. Čisto lahko mi bo. Ha ha kakšna zmota.
PRIPRAVE
So potekale v redu za Loni, sam pa sem naredil daleč premalo dolgih treningov, kar se mi je na tekmi pošteno maščevalo. V planu je bilo med drugim letos 24 ur Primoža, 8 ur Šenturške gore, 6 urni Formaraton, Pot Karla in Žiga Zoisa ampak nisem nič od tega realiziral. Seveda sem se tolažil, da telo ima spomin

in bo že šlo, pa še tempo ne bo hud itd…
TEKMA
Se je za naju začela na repu, kar je posledično pomenilo zelo veliko ustavljanja v koloni. Pa se nisva čisto nič sekirala z zavestjo, da se bo že razredčilo, kajti pot je še preklemano dolga.

Loni sem podučil, da lahko počiva v hrib

, na ravnini pa naj le teče (to so pa izkušnje). Zavedal sem se namreč da Loni v hrib zelo dobro hodi. To sva storila razmeroma uspešno, saj sva kar prehitevala in prehitevala.
SKORAJ USODNA NAPAKA
Še danes si ne morem odpustiti kritične napake, da sem v nahrbtnik položil v rezervno plastenko polovico vode in polovico izotonika. Seveda sem na to pozabil in mislil, da je čisti izotonik. Ko sem v meh dolival vodo in vsebino te plastenke, se je tekočina preveč razredčila v korist vode in telo ni dobivalo dovolj mineralov

(sicer sem Enervit tablete jemal vsake 2 uri). Pred Champejem v Švici sem pil čisto hladno vodo še iz vodnjakov, da je bilo še slabše. In ko pridem v Champex mi postane strašno slabo.

Mislil sem da bom padel v nezavest in sem šel kar čez kontrolo čipa ven na zrak. Glava se je takoj oglasila: »Kaj bo z Loni« Jaz pa čisto fuč.

Loni pravi, da bova naredila daljšo pavzo, da me makaroni spravijo k sebi. Podaljšava pavzo, malo se najem in pripravim naglavno lučko. V nahrbtnik si vsujem bogato mešanico enervit praška in prelijem z vodo.

Čudežno me to pobere, kajti bil sem kot nov. Enostavno mislim, da mi je zmanjkalo soli.
NADALJEVANJE
Dež me ni motil, bil sem ga navajen, tudi na spolzkih koreninah sva konkurenci pokazala, kako se spušča po njih.

Nobeden od naju ni padel, nobeden ni zvil gležnja, enostavno sva zelo dobro stala na nogah. Velikokrat sem šel malo naprej, počakal Loni in sva jo skupaj mahala naprej.
DRAMA
Drama se je začela z izredno mrzlim vetrom, ko me je začelo zebsti kot psa.

Loni pravi, treba se bo prepraviti in obleči vse, kar imava s seboj. Še kako je imela prav. To je bilo na cca 70 km. Oblečeva se in nadaljujeva pot. Po tem postanku me je zagrabila nova kriza. Kot bencin na ogenj tej krizi je bila še nesreča z naglavno lučko, ki mi je padla na tla in baterije so se vsule po bregu dol. Vzamem drugo lučko, ki pa je svetila mnogo slabše. Kriza se je poglobila, ko so me noge že pošteno pekle. Moram še to omeniti, da sem noge začel dobivati težke že po 6 urah (groza me je bila ob misli koliko sem takrat še imel).

Tu vidim nov dokaz da brez dolgih treningov enostavno ne gre. Pri cca 80 km sem postal v glavi siten. Naveličan vsega, najraje bi se ulegel pod prvi grm in zaspal. Enostavno sem bil v stanju, da se z Loni skregam.

Rekel sem ji malo kasneje, da gre lahko naprej. Vendar je bilo to grdo od mene, kajti pri sebi sem si mislil, če greš naprej in se poberem in prehitim, pridem pred tabo v cilj ne glede na dogovor da jo skupaj maširava čez vse čeri proge. Ja taka grda razmišljanja pridejo ob krizi na ultra tekih na plan.
ZAKLJUČEK
Zadnjih 30 km sem naredil kot pravim »na trmo«. Krizi enostavno nisem dovolil, da me potolče. Zbral sem vse dosedanje izkušnje in se prepričeval, češ saj boš potem počival, saj bo kmalu dan pa bo lažje... Še dodatna oteževalna okoliščina je bila, da smo bili toliko na asfaltu, kar za moje hudirjevo razbolele noge sploh ni bilo fino. Proga letos napram 2008 je bila kar precej spremenjena. Kar se mene tiče na slabše, saj veste da meni v breg gre. No tudi organizatorji so oglaševali 93 km, bilo jih je pa 99. Ni enostavno ko misliš, da je do konca 6 km v resnici pa 12.
ZAHVALA
Kot prvo se moram Loni javno zahvaliti za neverjetno korektno držo, kljub nekaterim njenim težavam.

To ne zmore vsak.

In kot sem že na Facebook napisal. Že prejšnja žena je imela glavo za ultra teke (saj vem, da še bere forum

), Loni pa ravno tako.

Kje hudiča najdem take ženske.

Loni hvala za prekrasno druženje in rešitev padlega borca za drugi osvojeni C. In čisto za konec ne bom rekel, da ne grem več. Morda enkrat še po tretji C.
Hvala za vse čestitke, zlati ste
Marjan