prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Glede vodotesnosti sem vedno skeptičen. Za plavanje ne velja vodotesnost 1 m globine, ampak 100m, ker gre za dinamične sile pri udrihanju ob vodo. Za plavanje ne uporabljam garmina, ampak dve poceni uri (pod 20 EUR) kupljene na ebayu in lepo delujeta že drugo leto brez problemov. Po plavanju v morski vodi ali bazenu jih splaknem z navadno vodo in osušim z brisačo.

Zakaj bi se garmin za 300-400 eur pokvaril pri stiku z vodo ne vem, moram pa reči, da sem z garminom pod kapo plaval tudi v slani vodi, kontakta z vodo torej ni bilo veliko. Za kaj več, si po pravici niti ne upam, pa tudi efekt GPS sledi je bolj beden, če gre roka pod vodo, ker izgubi signal za kak trenutek. Govorim o 310xt.

Da pa bi garmin "crknil" od švica ali zato, ker te na teku ujame dež, se mi zdi pa povsem upravičeno, da se aktivira garancija. Glede tega je pa treba vztrajati na servisu. :FO:
Ne vem na katerem servisu si bil, toda meni so v Šenčurju zamenjali Garmina že štirikrat brez problema, tudi za manjše napake. Enkrat tudi zaradi podobne. Do okvare ure pride, ko pride v stik z vodo in si jo pozabil zakleniti. Ker je okvir občutljiv na dotik, kapljico vode pa smatra kot dotik, se mu pri več "kapljicah" na celem okvirju enostavno zmeša in zato crkne. Meni so tako okvaro na garancijo upoštevali. Po kakih 5 letih ali še več, imam sedaj še vedno eno leto garancije. Vsakič, ko uro zamenjajo, začne garancija 2 leti teči na novo. Tudi sedaj imam z uro že kar precej težav in ne verjamem, da bo zdržala do konca garancije, toda sedaj mi je že malo nerodno že petič menjati uro, zato čakam, da bo reklamacija res upravičena.
lonely napisal/-a:
pettr napisal/-a:No, pa so mi razložili da lahko uro vržem stran in da to garancija ne pokriva.
:--( :FO: :--( :FO: :argue: :FO: :--( :argue: :FO: :--( :FO: :argue: :--( :FO: :argue:
Naj se grejo solit.
Priznam da sem razočaran do konca.

Garmin je bolj LEVA firma,ustanovljena l .1989,in se uči na lastnih napakah.
Ne vem,ampak zdi se mi ,da pri tej blagovni znamki najbolj služijo poštarji in špediterji...ko pošiljamo uro nazaj.
Sej,tudi pri meni enako..nov FR 610 ,po enem tednu..popolnoma fuč.

Garmin je firma ki nima toliko ozadja pri izdelavi ur. Firma nima nevem kakšne silne tradicije, poleg tega je izšla čisto iz drugih logov. In sicer iz GPS naprav. To se ji pozna na veliko, saj razen kolikortoliko solidnega GPS sprejemnika na vseh ostalih področij ne zna narediti dovolj kvalitetnega materijala. Zato ker preprosto še nimajo dovolj izkušenj pri drugih napravah kot pri GPS. Zato se njihove ure prej kvarijo, crknejo v vodi, problemi s prejemom signala utripa, vmes večkrat kaj crkne, kar naprej dajejo neke firmware in še potem je kaj sfuzlano, občutljivost na interference, ura je bikasta, baterija je lahko hitro fuč...
S časoma bodo najbrž tudi to osvojili, ampak bo trajalo nekaj let (oz. desetletij) da se to dogodi. Pač ne moreš osvojiti Know how-a 50 let v 5-10 letih. Garmin zato cilja na drugo ciljno skupino. Ne tiste ki rabijo preveč kakovost, natančnost in zanesljivost, ampak na tiste ki rabijo enostavno poceni uro. Ki se ne sekirajo če kdaj ne dela, ki jim je bolj potrošna roba, da jo bodo zamenjali čez eno leto kot kakšen cenejši mobitel. Brez panike, brez sekirancije. Cena in pa GPS sta po moje Garminova največja aduta, saj iz tega tudi izhaja firma. Ampak vse se lahko spremeni v prihodnosti.
Biz napisal/-a:Zakaj bi se garmin za 300-400 eur pokvaril pri stiku z vodo ne vem, moram pa reči, da sem z garminom pod kapo plaval tudi v slani vodi, kontakta z vodo torej ni bilo veliko. Za kaj več, si po pravici niti ne upam, pa tudi efekt GPS sledi je bolj beden, če gre roka pod vodo, ker izgubi signal za kak trenutek. Govorim o 310xt.

GPS ne gre čez vodo. Zato moraš imeti GPS sprejemnik pod kapo če hočeš da kolikortoliko sploh imaš signal ko plavaš. Velja za vse naprave in proizvajalce. Ura je lahko tudi na roki, bo nemoteno sprejemala. Problem je samo če imaš GPS v uri, potem seveda mrkne v vodi in signala položaja ni.
No, sej ura je bila zaklenjena in v vodi je apsolutno ne uporabljam. Pač, malo sem čofotal z njo po vodi in nekaj zamahov, saj sem bil z otroci v vodi (voda do pasu) in smo se zabavali.

Milk: Na servisu nisem bil, sem pa poklical po telefonu in mi je serviser to razložil. Prosim te za kak nasvet več. Ali kaj točno si rekel da so ti garancijo upoštevali. Tudi pri zavarovanjih je uspešnost zelo odvisna od tega kako predstaviš zavarovalni primer.
Pač, prvič imam res dobro uro (priznam da sem z njo zelo zadovoljen) in mi je res grozno da jo po pol leta vržem stran...
:)
Nikar se o tem preveč ne pogovarjaj po telefonu. Osebno odnesi uro v Šenčur (obrtna cona) na servis. Tam administratorki v sprejemni pisarni razloži kaj je z uro narobe, da zapiše. Zraven priloži garancijski list in račun. Mogoče bo poklicala serviserja, da mu iz prve roke poveš, toda če ura ne dela, to verjetno ne bo potrebno. Prepričan sem, da ti bodo uro zamenjali.
Jaz komaj čakam, da bi mi moj Garmin tako odpovedal, kot je tvoj, saj bi na ta način prišel spet do nove ure. Ne vem, če je ta model še aktualen, če ni več v prodaji, se lahko poskušaš dogovoriti za nov model. Če je nov model dražji, potem samo doplačaš razliko po neto ceniku. Ne vem, če se je v zadnjem času tam kaj spremenilo, toda do sedaj so bili na servisu zelo korektni in niso komplicirali. Če so ugotovili, da je z uro res nekaj narobe, so jo zamenjali. Če si imel zaklenjeno in ti je pri stiku z vodo crknila, potem je garancija brez dvoma upravičena. Na servisu pa predvsem opiši napako in ne to, kako je do nje prišlo.
Zmaga!
Uspeh!
Mooooočno olajšanje!

Na Garminu so mi po drugem obisku zamenjali uro! :laola

Prvič sem šel tja, potem ko sem uro nekaj dni prej grel na soncu...da bi se še malo presušila. Povedal sem, da sem uro namočil. Tam je serviser uro preizkusil in videl da se polni in da se odziva na komande in da je le popolnoma prazna. Šel sem srečen domov.

Doma sem jo res nafilal, a je baterija crknila po treh urah nošenja. Tudi komande so bile popolnoma zmedene.
Danes sem šel še enkrat tja, so jo še enkrat pregledali in ... dobil novo uro!
Resnično olajšanje, meni je pač ura zelo všeč in tudi obroč mi odgovarja. Ne razumem namreč ljudi ki so jo kupili, potem pa kar naprej šimfajo obroč? To je ravno čar te ure.

In kaj smo se ob tem naučilil?
Da uro ne močimo ................ preveč :D

Rad bi še pohvalil obe punci na Garminu. Imata res profi odnos, prijaznost na mestu (ne tisto pocukrano ki boh pomagaj), ure in mape nalagata za šalo (vmes je prišel kamionđija in še nekdo in so jim vse porihtale en dva tri).

Hvala vsem za nasvete (predvsem Milk-u) in mnenja tu na forumu.

Ostajam Garmin fan :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA