Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lušten tek v prečudovitem (vročem) vremenu. Najboljši: Alič, Bregar, Triler. Organizacija spet superca. Edino proga se mi je zdela bolj strma kot v preteklih letih. Udeležba tudi kar dobra za gorski tek - 102 tekača. Se vidimo drugo leto!

POROČILO: http://bojanambrozic.wordpress.com/2011 ... crno-prst/

Fotke, fotke, fotke, prosim :D
Sploh ne trdim da so procenti točni. :D Samo na tekmah, ko poskušam teči v res strm klanec se mi zdi da porabim za tretjino več energije, kot če hitro hodim. Jaz tako delam da se že pri dveh, treh korakih hitre hoje toliko spočijem da lahko spet napadem s tekom v isto strm klanec. Res hoja te ful spočije! Vendar ko si "dila" je jasno kako (ne)točni so ti občutki.

Tako da ja - povejta kaj si vi mislite o tej temi : kaj je hitreje - hitra hoja ali tek?
Še ena zanimivost na to temo. Danes sem na začetku tega teka tekel počasi ob Poloni s pulzom 146. Kasneje sem ob njej hodil z isto brzino s pulzom 130.

Moje mnenje je, da bolj ko si pripravljen, kasneje uporabiš hojo. Sem videl v Franciji v živo iz tekme UTMB, da profiji prehodijo samo štajge, ostalo vse pretečejo. Kot je Bojan pravilno ugotovil, tek v hud klanec jemlje preveč moči in se splača hoditi.

Tudi sam sem že na veliko gorskih tekih držal v strm hrib tekače s hojo, na vrhu hriba sem šel pa naprej :wink: - seveda tekače mojega ranga.

lp
Marjan

p.s na Črni prsti so bili danes res čudoviti razgledi
Bojan Ambrožič napisal/-a:Tako da ja - povejta kaj si vi mislite o tej temi : kaj je hitreje - hitra hoja ali tek?

O tem bi sicer raje v kaki posebni na novo odprti temi :idea: (da ne smetimo tukaj), a meni je že od nekdaj jasno, da v hudih klancih velike razlike pri hitrosti napredovanja ni. Je pa zagotovo velika razlika med boljšimi tekači, ki so sposobni preteči celo Črno prst od dna do vrha in rekreativci mojega tipa, ki klance čutimo, preden jih vidimo in začnemo hoditi... :roll: . Razlika je tudi v konfiguraciji: Črna prst je praktično samo navzgor, brez "olajševalnih okoliščin". Na razgibanih progah z ravninskimi deli ali celo spusti se pojavi problem menjavanja ritma: ko enkrat zahodiš, potem še v ravnino težko stečeš. Lep primer je Ratitovec, pa Dražgoška gora...
Nova tema :?: :?:

LP, vencelj
Ma, kaj glede hoje ali teka lahk tudi jast kaj rečem? Tudi , če sem pri repu?
Za noben sold ne bi tekla v tak hrib, ker 100 posto vem, da hitrej hodim, kot tečem.
In ne samo to, ravninske tekačice, ki me na ravninskih tekih tolk prešišajo, da ne vem, ali naj me bo sram, ali naj se ne oziram na to :laola .... so meni v težkih gorskih tekih daleč za petami, pa ki večino poti tečejo!!!???? Kaj naj se sprašujemo? Ne vem....
Nazadnje spremenil zz topka, dne 06 Sep 2011, 08:17, skupaj popravljeno 2 krat.
Odločitev za tek ali hojo v strmih klancih je pri meni precej lažja kot pri tebi, ki si bolj spredaj in imaš pred sabo manj tekmovalcev, s katerimi se lahko primerjaš.
Jaz se o tem odločam sproti. Včasih se mi je zdelo kar malo izpod časti, da bi hodil in sem se trudil teči tudi v najbolj strme klance. Sčasoma sem spoznal, da hoja sploh ni počasnejša in da kot si tudi ti ugotovil, privarčuješ precej moči, ki ti pride prav pozneje pri prehitevanju. Dokler sem s hojo enako hiter ali celo hitrejši od tekmovalca (-cev) pred mano, raje hodim in počivam, ko vidim, da se mi pričnejo oddaljevati, zopet pričnem teči. Ko postane ta, ki teče pred mano za moje sposobnosti prepočasen, pa ga prehitim.
Glede na to, da sem v tej temi načel vprašanje hoja/tek v strm klanec, a sem ne sodi, sem sedaj odprl novo temo glede tega vprašanja: viewtopic.php?f=14&t=18633 .
V tole temo pa le pridno pišite svoja poročila kerlci, ki ste v soboto premagovali lepo, a težko progo s Podbrda na Črno prst :!: :clap:

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA