- 04 Sep 2011, 23:19
Petek 2.9.-dan dopusta.Vstanem ob 4.10,pripravim še zadnje malenkosti in startam do kmetije Suhadolnik,kjer pustim avto .Startam ob 5.10.Ob 6.20 sem pri Cojzovi koči,ob 7.20 na Grintavcu.Sledi spust do Suhadolnika kjer sem ob 8.55.Z avtom se spustim le 3 km nižje do glavne ceste,saj vem ,da bi me ta vzpon na koncu uničil.Ob 9.05 startam s kolesom do Krme,kamor prispem ob 12.45,tertako po vročini opravim prvih 72 km.Priklenem kolo in na Triglav čez Planiko,do katere prispem ob 15.50.Minuta dve odmora in naprej na vrh Triglava na keterega splezam ob 16.50.Začne rahlo rositi zato se previdno odpravim nazaj do Planike,kjer sem ob 17.50.Tu se ustavim,da pojem enolončnico nato pa nadaljujem pot v dolino,kamor prispem ob 20.15.Ponovno zajaham kolo in nadaljujem proti Jesenicam,kjer se na črpalki ustavim in dopolnim zalogo pijače.Nadaljujem proti Valvazorjevemu domu,kamor po kar hudem vzponu prispem ob 22.45.Z vremenom imam srečo,saj se je bliskalo le v daljavi in me dež ni zajel,me je pa čedalje bolj začelo boleti v kolenu.Kljub slabi vidljivosti in bolečini nadaljujem in na vrh Stola prispem ob 1.25.Pojem sendvič,katerega mi je žena skrbno pripravila in krenem proti dolini.Na kolesu sem zopet ob 3.35 in sledi kar vratolomen spust proti Žirovnici-vidi se namreč bolj slabo.V begunjah pa celotno stvar popestri še gumi-defekt,potrebno je krpanje.Vseeno pa je bil odmor kar dobrodošel, saj sledi, ponoven vzpon na Brezje pri Tržiču.Čeprav sem že prevozil Tržič in se dani pa se cesta čedalje bolj vleče.
Vseeno pridem do Preddvora in sledi le še rahel vzpon do avta v Zgornji Kokri, kamor pribrcam ob 6.45,zadovoljen da je pot po 157 km in osvojenih treh vrhovih končana,ćeprav so bili vmes pomisleki,da pot predčasno končam.
Na celotni poti sem spil 10 litrov tekočine,pojedel tri sendviče,tri banane in nekaj čokoladnih priboljškov in pa seveda enolončnico.
Ves čas pa je bil z mano moj zvesti spremljevalec-nahrbtnik težak od 5-8 kg.
Skupno sem s kolesom opravil 157 km z 1600 višinskimi metri vzpona in prav toliko spusta in prehodil 4600 višincev gor in tudi dol.
Ko to pišem sem še rahlo utrujen,tudi koleno še boli vendar sem vesel da sem v tem času osvojil vse tri vrhove na moj način.
Naslednje leto pa mogoče peš celotno traso po hribih.