Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni ljubitelji teka.

Tole je moje prvo sodelovanje natekaškem forumu pa boste vi presodili, če je smiselno, da se oglašam.
Tudi jaz sem bil med tistimi, ki so se včeraj potili 21km okrog ptuskih term. Ker mi je ena zadeva ostala nejasna(nepojasnena), malo upam, da bom odgovor dobil na straneh tekaškega foruma.

Kaj me muči ?

Vsi, ki ste tekli na Ptuju veste, da je na 10,5 km obrat in potem po isti poti nazaj v cilj. Na tem obratu sem bil vsaj 500m pred g.Vanček Brankotom, celo pot nazaj nisem stopil iz predpisane proge, g.Branko me NI nikjer prehitel, v cilju pa je bil več kot eno minuto pred menoj. Kako je to možno?
Odgovor sem sicer želel dobiti od g.Brankota po tekmi na prizorišču samem pa ga ni bilo moč nikjer najti in tudi na podelitvi ga ni bilo.
Torej dragi g.Branko Vanček, mi lahko poveste,kako vam je uspel ta podvig. Mogoče bo vaš odgovor poučen tudi za druge ljubitelje teka.
Da ne bo izpadlo,da se skrivam za psevdonimom, moje ime: Milan Pintar

Lep tekaški pozdrav vsem ljubiteljem teka.
Včeraj na Ptuju je bilo res noro vroče in se mi zdi ,da je bila Logarska dan prej bolj humana.....
Kako je vse skupaj izgledalo na progi si lahko preberete na spodnji povezavi.

http://www.spirit-diabetes.com/entry.ph ... _id=159729

Lepo je bilo srečati Zdravkota, ki je tudi zmogel to vročo polovičko ter seveda ostale znane face. Skratka kapo dol vsem polovičkarjem včeraj, ker samo oni vedo, da je bilo kot v sahari. Vsaj bazeni z vodo so ohladili naša pregreta telesa in tudi to šteje, ker je bilo kopanje zastonj.
Evo pa je še en polmaraton za nami. KLjub dobri organizaciji, moram, kar res zelo redko naredim, pograjati organizatorja za eno stvar. Na teku namreč od organizatorja pričakujem dve stvari, da zavaruje tekače pred prometom, in da omogočli tekačem dovolj vode. če je bila prva naloga opravljena z odliko, tega za drugo ne morem trditi. Nedopustno v tej vročini je mareč, da od okrepčevalnice na 12 km ni bilo več nobene vode. na 18 km je bila okrepčevalnica mareč le še z hrano, vode pa je zmankalo (v mojem času, kasneje so to menda popravili). No tudi kakšna izotonična pijača bi se prilegla na progi (npr. tista, ki je bila na voljo v cilju). Pri 30 stopinjah v senci je bilo zelo težko, če bi imel denar bi zavil v kakšno bližnjo gostilno, tako sem se pa zadnje 4 km le še vlekel do cilja v preživetvenem tempu.
Vstopnina v toplice je zadetek v polno. tam smo res uživali, pa tudi zastonj ogled gradu (ki se ga sicer nisem udeležil) je lepa gesta. Tudi tradicionalno dolgo čakanje na dvig štartnih števil so letos rešili.
Ker sem tako in tako tekel za trening se niti nisem sekiral za rezultat. Redko mi uspe iti polmaraton na tekmi preko dveh ur. In tokrat mi je ponovno (mislim da tretjič) uspelo.

Lepo je bilo pokramljati s člani TF na progi in ob/v bazenu. Posebej ste junaki tisti, ki to opravite za iztek po Logarski. Norci, v pozitivnem smislu, občudujem vas.

Pa, da razmišlam še z Milanom (žal mi je , da je tvoj prvi post na TF tako grenak).
Možnosti (čisto teoretično) so tri: 1. da je g. Branko našel bližnjico.
2. da se je organizator zmotil pri prihodu v cilj, obrnil številke. (iz zapisa ni razvidno ali je bil g. branko dejansko 1 min v cilju pred g. Milanom ali je to le v uradnih rezultatih)
3. da g . Milan ni opazil, kdaj ga je prehitel g. Branko.
Vsekakor je pravi nalov za odgovor g. Branko.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 05 Sep 2011, 12:43, skupaj popravljeno 2 krat.
Peter, čestitke za zmago! :laola

Sam sem se prvič udeležil tega teka. Moja vloga pa je bila predvsem spodbuda in podpora bratu, ki ne le, da se je prvič udeležil kakega organiziranega tekaškega tekmovanja, temveč je po slabih dveh mesecih tekanja pogumno zagrizel kar v pol maratonsko razdaljo.

Že zjutraj, ko sem pogledal vremensko napoved, sem vedel, da bo tek peklenski zaradi visokih temperatur. Pred štartom je sonce že pošteno grelo, vendar je mali krog preko mostov do Term kar hitro minil. No, zato pa se je neznansko vlekla pot od Term do obračališča in nazaj. Dolga ravnina je ponujala izjemno malo sence in med tekom je ura namerila temperaturo kar 33 stopinj. Na srečo je bilo na voljo zadosti vode, saj sem med tekom spil kar 2,5 litra vode. Takrat sem se spomnil poročil iz prejšnjih tekov, ko ste poročali o visokih temperaturah. No, kljub vročini, sva z bratom do cilja zmogla v dobrih 2 urah in 22 minutah.

Teku pa je sledilo uživanje v bazenih in toboganih term.
milanp napisal/-a:Možnost 3 ??? 100m pred mano nikogar, 100m za mano nikogar.

Sedaj sem šel pogledat rezultate in vidim, da gre za zlato in srebrno medaljo v kategoriji.
Za takšno stvar je na mestu pritožba, ki se jo da med objavo neuradnih in uradnih rezultatov pisno (to je uradno).
Neuradno je res sramota, da tekač dela bližnjico, kar se pa lahko teoretično tudi zgodi nevede, kar pa je bilo včeraj zelo težko, saj je bila proga dobro zavarovana in tudi označena.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA