prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
....zakaj težje. Ja sem tudi svojo RS8000CX z vsemi tekaško/kolesarskimi senzorji naročil prav na tem linku, za vsaj 100€ nižjo ceno kot v SLO. Razumem, da SLO trgovci zaradi majhnega trga ne morejo dosegati takšne cene. Samo to je njihov in ne moj problem.
 POSAVEC
jaz sem npr. svoj kolesaraski Garmin EDGE 800 kupil v Sloveniji, čeprav bi ga lahko kupil za 120 ceneje v tujini - ZAKAJ? , ker je kupljeno v Sloveniji :wink: - in to nekja velja, vsaj zame :D ., aja,da ne skrenemo s teme, drugač je pa prav super urca tale 610- tka

lep dan še naprej, posavec
Uporabniški avatar
 StaraKost
...če bi bil slovenski izdelek, bi to nekaj veljalo :D .
Danes imajo tudi SLO trgovci možnost tako kot drugi, da ponudijo pravo ceno pa bi lahko razširili krog kupcev na kupce iz drugih držav, tako kot jih drugi razširijo na nas. Eni že imajo skoraj primerljive cene. Saj danes vsak išče najnižjo ceno za izdelek.

O tem, da je ura dobra, ni dvoma :D .
 HEki
Pozdravljeni,

sem nov uporabnik foruma. Za tek sem do sedaj uporabljal kar endomondo mobilno aplikacijo. Povežeš se z GPSom in ti meri pot, hitrost, ... Sposobna je tudi meriti srčni utrip, ampak bluetooth pasek stane 70€. Poleg tega, je odčitavanje GPSa zelo površno. V soboto mi je na dveh istih razdaljah prikazal za 700m različno pretečeno dolžino, ampak to je druga stvar. Za moje potrebe je to več kot dovolj.

Potreboval bi pa uro, ki bi me opozarjala za max in min srčni utrip. Vse ostalo že vodim preko endomondo aplikacije.

Če pa bi se dalo za okoli 70€ dobiti uro, ki meri še porabljeno maščobo in pretečeno razdaljo, ... pa še toliko boljše.

Hvala.
 milan58
Kupiti nameravam tekaško športno uro.Najbolj se zanimam za Polar RS800CX MULTI G3 in Suunto t6d.Sedaj bi pa prosil za komentarje kaj mi priporočate,katero uro se bolj splača kupiti.Lp
 Zviti
Sem malo preštudiral te ure in nabavil Garmin FR 210, se mi je zdelo, da za to ceno ponuja največ (uporaba: primarno tek, občasno tudi kolesarjenje).

Ker pa je bilo sicer nekaj debate okrog cen, objavljam še ugotovitve najcenejših ponudnikov, ki sem jih za določene modele (o katerih sem razmišljal) uspel najti:

Garmin FR 210: 5pik.si za 189€

Garmin FR 610 HR: nakupovanje.net 310€

V Interšportu imajo trenutno v akciji Suunto-X3HR, jo dobiš za 80€, kar se mi zdi kar ugodno.

V kakem Hervisu bi se ob kakih kuponih za 20% popust ali pa "3 za 2" (če seveda najdeš še dva kupca za podobno drag izdelek) tudi splačalo kupit. Po redni ceni pa verjetno ne.
Uporabniški avatar
 vencelj
Jaz sem lani gledal dva garminova modela, ročni GPS napravi Oregon in Dakota ( http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00781-01 ) a se potem nisem odločil, ker nisem pripravljen dati toliko € za take igračke...

lp
Uporabniški avatar
 pukl
Sedaj imam uro POLAR F6 in jo nameravam zamenjati. V mislih imam tri modele:
-POLAR RS 300X G1 ALI SD;
-GARMIN FORERUNNER 110 HR;
-GARMIN FORERUNNER 305 GPS;
Zanima me še vaše mnenje, ker se sam zelo teško opredelim, katero naj nabavim.
Eni zagovarjajo ločen GPS zaradi dodatne baterije! Koliko zdrži Garminova baterija(glede na polnenja)? Pri Polarjevi pa ne vem ali je bolje vzeti G1 ali tekaški dodatek SD? Hvala za odgovore.
L.P.
Uporabniški avatar
 zajc
@klatez: imam oz. sem imel. Problem pri tej napravi je USB priključek, ki je pricinjen na tiskano vezje, brez kakršnekoli dodatne opore. Po nekajkratnem polnenju se USB priključek enostavno odlomi. Meni se je to zgodilo po mesecu in pol. Nisem edini, ki se mu je to zgodilo. Žal je proizvajalec tukaj kiksnil. Drugače pa je aparat fantastičen, zelo natančno meri GPS položaj, zdrži v varčevalnem načinu 20 ur (nevarčevalnem pa 14 ur), če imaš nastavljeno zajemanje podatkov vsakih 3 sekunde. Zame idealno, razen kot sem že omenil - USB priključek. Bom videl, kaj bo, ko jo dobim s servisa. Če se bo ponovno odlomilo, bom reklamiral kot stvarno napako.
 HEki
zajc napisal/-a:Ali slučajno kdo pozna kakšno uro, ki ima samo GPS in ni draga kot žefran? Ne potrebujem nobenih drugih funkcij, samo prikaz razdalje.

www.endomondo.com <--- poišči svoj mobitel in si naloži aplikacijo. Narediš si račun in se potem v aplikaciji prijaviš v sistem. Meri ti razdaljo, kaže pot kje si bil, meri tudi kalorije, povprečno hitrost ... Za merjenje srčnega utripa si lahko kupiš tudi USB pasek ... Pa zastonj je :)
 Zviti
Vsekakor se dobi določene stvari iz tujine ceneje. Sam ponavadi kljub vsemu gledam, da je razlika dovolj velika ... na primeru 210 HR meni osebno prigranek 15 € pri 190 € ne upraviči težav pri morebitnem uveljavljanju garancije (razen če morda servis za Garmin priznava garancijo za naprave kupljene v tujini?). Kadar pa so razlike večje, pa seveda naročiš kjer je najugodneje.

Sicer še ena opcija če kdo želi združit telefon in GPS napravo je npr. SE Xperia X10 mini. Ali kak drug majhen telefon. Ta SE sicer ni presežek, je pa glede na svojih 88g in majhne dimenzije eden tistih, ki bi bil morda kar dobra izbira, če ga lahko v kakem žepu nosiš nakrog, v skrajnem primeru pripetega na roki, tako kot GPS enoto pri nekaterih športnih urah. Aplikacij na android marketu je potem celo morje, ena je omenjena ravno zgoraj. Je pa seveda to kompromis ... ni merilnika srčnega utripa in drugih dodatkov, seveda je tudi avtonomija baterije majhna. Če izbereš takega z močno baterijo, je pa ponavadi že precej težji. Enostavne rešitve teh težav ni, za kaj resnega je verjetno še najbolje imet športno uro ...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA