zajc napisal/-a:i-gotU GT-800, ki je res super, poceni, meri zelo natančno, sem prepričan da nič slabše kot Garmin za 400 EUR, od Garmina 410 je npr. lažji za 10 gramov, lahko menjaš tudi baterijo, problem je edino USB priključek, pri kateremu moraš biti zelo nežen, drugače se ti odlomi.
Zanimivo, meni še dela, usb konektor je ok, kupil sem pa junija. Očitno sem bolj nežne sorte, heh.
Če človek malo pobrska po spletu, najde kaj podobnega, npr Holux GPSport 245 Lite, do 28 ur baterije, 77€:
http://www.wownavi.de/epages/61826840.s ... oducts/601http://www.holux.com/JCore/en/products/ ... sp?pno=415dexi27 napisal/-a:če pa laufam kje drugje pa grem na mapmyrun pa zmerim pa je to to
Če greš po cestah, se da enostavno zmeriti tudi z
Google Maps, vneseš start, cilj, primeš črto in neseš na drugo cesto ipd, hitro dobiš dokaj točno razdaljo, v zadnjem letu so dodali ogromno cest, tudi gozdnih. Problem je le, če greš v kako hosto, tistega kolovoza ali gozdne potke pa google nima na zemjevidu. Track se da tudi izvozit in shranit v gpx, z
GMapToGPX.

Za oceno razdalje, načrtovanje poti je meni tole mnogo boljše kot mapmyrun (ki so ga totalno zagnojili z reklamno šaro).
vencelj napisal/-a:Imel sem željo izmeriti določeno traso, za katero sem potreboval cca. 15 ur. Torej rabim dovolj zmogljivo napravo, ki bo zdržala toliko časa in mi razdaljo izmerila. Nič drugega. Tako sem prišel do Dakote in Oregona, ki pa staneta okrog 300 € + kartografija dodatnih 100...
Pa zakaj gledaš najdražje modele s touchscreen in kartografijo, če hočeš samo traso in razdaljo.

Vzemi en logger za 50€, npr
I-gotU-GT-600. Sicer je Garmin Dakota 10 v Sloveniji okrog 180€. Če že mora bit najnovejši garmin in če hočeš podatke takoj na napravi. Dober bi bil tudi kak starejši Garmin iz serije Etrex, se dobi pod 100€. Problem je edino, da so teli ročni gps-i že malo večjih dimenzij, ne gre v žep, moraš imet rukzak (tega pa najbrž nočeš nosit na običajnih tekih, kajne).
vencelj napisal/-a:Raje ne vem točne razdalje...
Saj sploh ne bo "točna". Bo z napako do 1%. Po cestah na odprtem seveda manj, pod 0,5%. Ampak to ni točno, kajne?

Je pa dober približek.
Eh, te igračke. Včasih sem šel ven laufat ali v hribe, sploh nisem vedel, kakšna razdalja je, kakšna višinska razlika, kako hitro grem, nisem vodil dnevnika... pa sem bil čisto zadovoljen.