prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 HEki
Srčni utrip enako dobiš. Potrebuješ pa kaj takega:
http://store.endomondo.com/eu/polar-wea ... r-193.html

On išče samo uro, ki mu meri razdaljo in če ima mobitel z gps-om, potem bo najenostavneje kakšna takšna aplikacija, ki je zastonj ...

Meni je endomondo všeč, ker mi vodi tudi statistiko (v količem času pretečeš 1km, 3km, cooper, ...) po dnevih, mesecih, ... Vse je lepo grafično prikazano.
Uporabniški avatar
 EčO
HEki napisal/-a:Srčni utrip enako dobiš. Potrebuješ pa kaj takega:
http://store.endomondo.com/eu/polar-wea ... r-193.html

On išče samo uro, ki mu meri razdaljo in če ima mobitel z gps-om, potem bo najenostavneje kakšna takšna aplikacija, ki je zastonj ...

Meni je endomondo všeč, ker mi vodi tudi statistiko (v količem času pretečeš 1km, 3km, cooper, ...) po dnevih, mesecih, ... Vse je lepo grafično prikazano.

Slabost pri telefonih je avtonomnost. Pri zajcu to zna biti problem, tako kot pri meni.

Na primer Celje - Logarska. Polna baterija (izklopil sem ga tik pred odhodom torej ob 04.50). Zdržal je zgolj do 46 km potem se je cel telefon izklopil.....

Tudi mene zanima enaka stvar kot zajca. Zgolj GPS, ki meri razdaljo, če ima kdo konkretno izkušnjo bo dobrodošla.
 Zviti
Pri mobitelih obstaja še en trik. Pogoj je seveda da imamo kak nahrbtnik, ker prinese nekaj dodatne teže.

Namreč lahko uporabimo prenosni USB polnilnik. Dobiš goro variacij takih usb polnilnikov, različne kapacitete, velikosti ...

Tole potem priključiš na telefon, kar bi ti (če imaš notri 2 ali 4 spodobne polnilne baterije) znalo močno povečat avtonomijo.

Seveda je vse mnogo bolj štorasto kot ena pametna ura, ampak dobra rešitev za nekoga, ki že ima telefon in nima visokih zahtev ter hoče minimalno stroškov.
Uporabniški avatar
 zajc
EčO napisal/-a:Slabost pri telefonih je avtonomnost. Pri zajcu to zna biti problem, tako kot pri meni.

Na primer Celje - Logarska. Polna baterija (izklopil sem ga tik pred odhodom torej ob 04.50). Zdržal je zgolj do 46 km potem se je cel telefon izklopil.....

Tudi mene zanima enaka stvar kot zajca. Zgolj GPS, ki meri razdaljo, če ima kdo konkretno izkušnjo bo dobrodošla.

Drugače je i-gotU GT-120 čisto v redu, zdrži preverjeno 15 ur (na Balatonu mi je zdržal do 170 km) ali še dlje (odvisno od intervala beleženja koordinat), samo ko tečeš ne veš koliko pretečeš, šele ko daš v računalnik. Jaz pa rabim vedeti takoj, ker moram biti zjutraj do določene ure doma in po kilometrih približno vem ali imam čas še za kakšen dodaten ovinek.

Rešitev bi bil i-gotU GT-800, ki je res super, poceni, meri zelo natančno, sem prepričan da nič slabše kot Garmin za 400 EUR, od Garmina 410 je npr. lažji za 10 gramov, lahko menjaš tudi baterijo, problem je edino USB priključek, pri kateremu moraš biti zelo nežen, drugače se ti odlomi.
Uporabniški avatar
 vencelj
S temi igračkami se sicer ne ukvarjam in me ne zanimajo čas, tempo, utrip in podobno. Imel sem željo izmeriti določeno traso, za katero sem potreboval cca. 15 ur. Torej rabim dovolj zmogljivo napravo, ki bo zdržala toliko časa in mi razdaljo izmerila. Nič drugega. Tako sem prišel do Dakote in Oregona, ki pa staneta okrog 300 € + kartografija dodatnih 100...Raje ne vem točne razdalje...

Lp
Uporabniški avatar
 dexi27
Vencelj :lol: :lol:

Vsak ma svoje razloge zakaj nuca razne naprave, jaz mam tu pač svojo politiko pač če laufam doma tak vem kake trase mam in kak dolge so, če grem na tekmo so tak označeni kilometri, če pa laufam kje drugje pa grem na mapmyrun pa zmerim pa je to to :wink:

Foot pod pa rabim samo za resene treninge, da nisem prehiter 8)
 wind
zajc napisal/-a:i-gotU GT-800, ki je res super, poceni, meri zelo natančno, sem prepričan da nič slabše kot Garmin za 400 EUR, od Garmina 410 je npr. lažji za 10 gramov, lahko menjaš tudi baterijo, problem je edino USB priključek, pri kateremu moraš biti zelo nežen, drugače se ti odlomi.

Zanimivo, meni še dela, usb konektor je ok, kupil sem pa junija. Očitno sem bolj nežne sorte, heh. :twisted:

Če človek malo pobrska po spletu, najde kaj podobnega, npr Holux GPSport 245 Lite, do 28 ur baterije, 77€:
http://www.wownavi.de/epages/61826840.s ... oducts/601
http://www.holux.com/JCore/en/products/ ... sp?pno=415

dexi27 napisal/-a:če pa laufam kje drugje pa grem na mapmyrun pa zmerim pa je to to :wink:

Če greš po cestah, se da enostavno zmeriti tudi z Google Maps, vneseš start, cilj, primeš črto in neseš na drugo cesto ipd, hitro dobiš dokaj točno razdaljo, v zadnjem letu so dodali ogromno cest, tudi gozdnih. Problem je le, če greš v kako hosto, tistega kolovoza ali gozdne potke pa google nima na zemjevidu. Track se da tudi izvozit in shranit v gpx, z GMapToGPX. :)
Za oceno razdalje, načrtovanje poti je meni tole mnogo boljše kot mapmyrun (ki so ga totalno zagnojili z reklamno šaro).

vencelj napisal/-a:Imel sem željo izmeriti določeno traso, za katero sem potreboval cca. 15 ur. Torej rabim dovolj zmogljivo napravo, ki bo zdržala toliko časa in mi razdaljo izmerila. Nič drugega. Tako sem prišel do Dakote in Oregona, ki pa staneta okrog 300 € + kartografija dodatnih 100...

Pa zakaj gledaš najdražje modele s touchscreen in kartografijo, če hočeš samo traso in razdaljo. :mrgreen: Vzemi en logger za 50€, npr I-gotU-GT-600. Sicer je Garmin Dakota 10 v Sloveniji okrog 180€. Če že mora bit najnovejši garmin in če hočeš podatke takoj na napravi. Dober bi bil tudi kak starejši Garmin iz serije Etrex, se dobi pod 100€. Problem je edino, da so teli ročni gps-i že malo večjih dimenzij, ne gre v žep, moraš imet rukzak (tega pa najbrž nočeš nosit na običajnih tekih, kajne).

vencelj napisal/-a:Raje ne vem točne razdalje...

Saj sploh ne bo "točna". Bo z napako do 1%. Po cestah na odprtem seveda manj, pod 0,5%. Ampak to ni točno, kajne? :twisted: Je pa dober približek.

Eh, te igračke. Včasih sem šel ven laufat ali v hribe, sploh nisem vedel, kakšna razdalja je, kakšna višinska razlika, kako hitro grem, nisem vodil dnevnika... pa sem bil čisto zadovoljen.
Uporabniški avatar
 jole
pukl napisal/-a:Sedaj imam uro POLAR F6 in jo nameravam zamenjati. V mislih imam tri modele:
-POLAR RS 300X G1 ALI SD;
-GARMIN FORERUNNER 110 HR;
-GARMIN FORERUNNER 305 GPS;
Zanima me še vaše mnenje, ker se sam zelo teško opredelim, katero naj nabavim.
Eni zagovarjajo ločen GPS zaradi dodatne baterije! Koliko zdrži Garminova baterija(glede na polnenja)? Pri Polarjevi pa ne vem ali je bolje vzeti G1 ali tekaški dodatek SD? Hvala za odgovore.
L.P.

Če gledaš razmerje performance/cena, potem sploh ni dvoma, 305-ka je bolš kot 110, 210, 405, 410, 610. Ma vse potrebne funkcije za tek in kolesarstvo in na splošno outdoor športe, kjer meriš razdaljo (tek na smučeh, rolanje, trekking,...), ma napredne treninge, vodenje po sledi, .... Napolnjena baterija drži tam nekje 9 do 10ur. Jaz imam 205-ko ampak je ista kot 305 le da ima 305-ka še merjenje utripa. Pa še cena je sedaj ugodna, saj jo več ne delajo (http://www.pixmania.si/si/uk/19334/617/xx/1914/23/criteresn.html).
Uporabniški avatar
 Pina
Jap. moj fant je s 305-ko zelo zadovoljen. Meni je pa malo prevelika za na roko, tako da sem si nabavla 405-ko ko je bila v Hervisu v akciji in sem jo dobila za isti denar: 200€. Če ure ne rabiš prec ta moment, počakaj na hervisovo akcijo. Lani je bila ta akcija glih en tak cajt zdej mogoč mal kasnej še. Verjetno bo letos tudi. 305-ki je pa že itaq padla cena.
 Zviti
Danes sem na kolesu poskusil kombinacijo android telefon + mytracks aplikacija. Na telefonu, kjer baterija običajno zdrži do 2 dni pri normalni uporabi, sem izključil 3G (pustil samo 2G prenos podatkov) in je zadostovalo za 7h dolgo turo (polovica na odprtem terenu, polovica po gozdu), na koncu je bila baterija na 10%.

Čisto zadovoljiv rezultat.
 wind
Zviti napisal/-a:... Na telefonu, kjer baterija običajno zdrži do 2 dni pri normalni uporabi, sem izključil 3G (pustil samo 2G prenos podatkov) in je zadostovalo za 7h dolgo turo ...

Ja, tole je pa že uporabno. Ampak le povej, kateri model imaš, ker je precej mobitelov, ki zdržijo dva dni uporabe, ob vklopljenem gps-u pa le kake 4 ure.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA