Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 ninko
temu bi jaz rekla dehidracija. znano je, da ko je telo dehidrirano, pošlje signal v možgane in ti lahko to posredujejo dalje kot lakoto... velikokrat je le zavajanje, gre za dehidracijo.
Uporabniški avatar
 Sončka
ninko napisal/-a:temu bi jaz rekla dehidracija. znano je, da ko je telo dehidrirano, pošlje signal v možgane in ti lahko to posredujejo dalje kot lakoto... velikokrat je le zavajanje, gre za dehidracijo.

Hehe, to ti misliš. Moje telo je vedno lačno. :-)
Uporabniški avatar
 mare
Moje izkušnje s tekom na tešče so naslednje: lahen tek ali/in krajši teki (do 1 ure) so v redu, pri resnejšem treningu pa se pojavi pomanjkanje energije. Žal to hudobno telo noče dovolj hitro in učinkovito črpati zalog maščobe, ki jih že leta pridno nabiram. Zato moram v tem primeru imeti za vmes pripravljen kakšen manjši zalogaj (piškot, kos kruha in obvezno vodo). Opažam tudi, da se zelo pozna, če sem jedel obilno pozno večerjo, saj v tem primeru tečem, kot da ne bil tešč. Tisti, ki nehate jesti že ob 5-ih popoldne, ste v povsem drugačnem položaju.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Pina napisal/-a:No pa le nisem sama :)...kar se lakote tiče :laola

Oh kje pa, meni je med tekom že krulilo po želodcu :D , tekla pa sem tudi s prepolnim, oboje je zoprno :evil: .
 ninko
Sončka napisal/-a: Bolj kot švicaš, bolj si lačen

:) mislim, če je mišljeno dobesedno, potem se mi ne zdi logično, da švic pogojuje lakoto. tu vztrajam potem pri dehidraciji.
če pa je mišljeno metaforično (švic-telovadba) je pa smiselno, da se več poje, ker povečaš potrebe po hranilnih snoveh. in prav je tako. v tem primeru je smotrno dovajat telesu primerno, uravnoteženo hrano, da se regenerira hitreje itd... ampak to so potem že druge debate :)
Uporabniški avatar
 Fetici
Sam sem se navadil, da zjutraj takoj ko se zbudim popijem pol litra vode :drink
Zreven pojem tri tablete spiruline in sem kot nov.

Potem pa nekaj pojem glede na to kako bom tekel! Brez hrane se komaj premikam :roll:

Ponavadi so to kakšni kosmiči z vodo in pa kakšno merico wheya :D

Mora pa vsak malo sebe spoznati, da vidi kaj mu paše. Jest recimo ne jem kruha in ne pijem ne mleka. Sem ugotovil, da mi ne naredita dobro v želodcu :(
Uporabniški avatar
 Sončka
ninko napisal/-a:
Sončka napisal/-a: Bolj kot švicaš, bolj si lačen

:) mislim, če je mišljeno dobesedno, potem se mi ne zdi logično, da švic pogojuje lakoto. tu vztrajam potem pri dehidraciji.
če pa je mišljeno metaforično (švic-telovadba) je pa smiselno, da se več poje, ker povečaš potrebe po hranilnih snoveh. in prav je tako. v tem primeru je smotrno dovajat telesu primerno, uravnoteženo hrano, da se regenerira hitreje itd... ampak to so potem že druge debate :)

:-) Hvala za natančno razlago. To je tko kot pri poročilih, ko je zunaj 35-38 stopinj, pa nam zdravniki pri Dnevniku povedo, da naj se držimo v senci in naj pijemo veliko količino vode - jaz vedno pomislim, dobr da vem, jaz sem pa mislila, da je pametno it na asfalt ležat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA