Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 levinja70
Najprej :clap: Lenči in vsem, ki ste se to soboto zjutraj odpravili v Logarsko dolino. kapo dol. Velecenjeno in spoštljivo.

lenči napisal/-a:Hja, včeraj sem Levinjo lahko samo od zadaj videla, ko smo pričeli tekat :clap: .

Sama veš, da ni bilo čisto tako. Ti si svoje moči varčevala, ker si imela plan in cilj za soboto :-- .
Cilji so tudi pri meni jasno začrtani a pot do tja bo trnjava. To sem ugotovila v soboto zjutraj, ko sem se odločila, da tečem tempo tek (5,40 min/km) 13 km - uspešno :D . Sicer mi je uspelo (skupaj z ogrevanjem in izteku 15 km pod 1,30 ure) a se zavedam, da bo potrebno na LM teči vseh 21 v takem tempu, zato bo potrebno še veliko trdega dela. V nedeljo sem si zjutraj ponovno ogledala Kunigundo na kolesu (31 km) in zvečer odtekla še 10,7 km za svojo dušo. :D Torej migam na polno in se pripravljam na LM.

Ananda napisal/-a:Danes sem prejela pomembno lekcijo: nobenih oresckov pred tekom! Vsaj sumim, da so bili orescki krivi za danasnjih bolecih in tiscecih 6 km (kar je bilo polovico manj od nacrtovanega :cry: ).
Ampak bolje ikad nego nikad - lahko bi to lekcijo dobila sele na tekmi in bi bil cel zur. :nono:

Sama sem zjutraj pojedla orehov rogljiček in še zvečer, ko sem tekla se mi je spakovalo po njem. Tako, da tudi pri meni so črtani z jedilnika .
Uporabniški avatar
 kokoškavgozdu
Prav vesela sem bila, ko sem videla naslov tega foruma, mi je tako lepo pisan na kožo. Ko sem brala, sem ugotovila, ni ravno primeren naslov, a vseeno, naj bo :)

pridem zraven :)

Na kratko: vedno (no, zadnja leta) sem sanjala, da bi rada tekla, pa nikoli začela. Letos me je nekaj brcnilo, že cele 4 mesece tečem, počasi (beri dobesedno), s presledki, hojo.
Prvi tek sem preživela v stilu lovljenja pljuč, ki so mi uhajale. Tekla sem pa natančno 4 minute, s tem, da sem se vmes trikrat ustavila.
Trenutna proga je dolga nekaj čez 6km, od tega jo recimo pol pretečem, ostalo prehodim. Nikamor se mi ne mudi, tudi tale tempo, če ga bom držala, mi je čisto ok.

Vseeno je pa fino prebrat, kako napredujete, da energijo
Uporabniški avatar
 Asparagus
Kokoška, ti samo vztrajaj. :D
Eni pozitivni učinki teka se pokažejo prej, drugi kasneje, tudi takšni so, o katerih prej ne razmišljaš in običajno niso navedeni v člankih o teku in zdravem življenju. Jaz sem pri sebi opazila, da se zadnja leta zelo nerada spravim na šoping, ker sem potem tisti dan preutrujena za tek :wink: .
Uporabniški avatar
 lenči
Kokoška, superca ti gre, :laola in le kukaj tu gori, motivacija se pošlje tudi z ekspresno pošto, če jo kdaj zmanjka :clap: :clap: . In tempo sploh ni pomemben, važno je, da se miga in tebi sedaj to odlično uspeva. Sicer pa smo vsi tako začeli, se še dobro spomnim tistih 50 m teka in potem uh, ne vem koliko lovljenja sape in nato spet malo kao tekanja....pa prvih pretečenih 5 km in tako naprej. Vztrajaj in pojamraj tule gor, da ti damo še kakšno injekcijo motivacije, verjemi, pomaga :D
 *Irena*
Asparagus napisal/-a:Kokoška, ti samo vztrajaj. :D
Eni pozitivni učinki teka se pokažejo prej, drugi kasneje, tudi takšni so, o katerih prej ne razmišljaš in običajno niso navedeni v člankih o teku in zdravem življenju. Jaz sem pri sebi opazila, da se zadnja leta zelo nerada spravim na šoping, ker sem potem tisti dan preutrujena za tek :wink: .

Se podpišem pod to izjavo. Meni šoping pomeni grozo, razen kadar nakupujem športno opremo, takrat pa itak komaj čakam, da sprobam novo tekaško garderobo :clap:
Uporabniški avatar
 levinja70
kokoškavgozdu napisal/-a:Prav vesela sem bila, ko sem videla naslov tega foruma, mi je tako lepo pisan na kožo. Ko sem brala, sem ugotovila, ni ravno primeren naslov, a vseeno, naj bo :)

pridem zraven :)

Na kratko: vedno (no, zadnja leta) sem sanjala, da bi rada tekla, pa nikoli začela. Letos me je nekaj brcnilo, že cele 4 mesece tečem, počasi (beri dobesedno), s presledki, hojo.
Prvi tek sem preživela v stilu lovljenja pljuč, ki so mi uhajale. Tekla sem pa natančno 4 minute, s tem, da sem se vmes trikrat ustavila.
Trenutna proga je dolga nekaj čez 6km, od tega jo recimo pol pretečem, ostalo prehodim. Nikamor se mi ne mudi, tudi tale tempo, če ga bom držala, mi je čisto ok.

Vseeno je pa fino prebrat, kako napredujete, da energijo

:clap: :clap: :clap: Neglede na dolžino pretečene razdalja (ali prehojene) je spoštovanja vredno.
Ravno včeraj sva z Leči na stadionu opazovali dve starejši občanki, ki sta lepo v tempu hitre hoje premagovali krog-e. Obe sva se strinjali, da je to vsega spoštovanja vredno.
Zato le tako naprej in tvoje telo, tvoja duša ti bosta hvalažna. Občudujem vsakega posameznika, ki stori nekaj zase, pa če je to hoja,tek, kolesarjenje....... Važno je, da se miga in, da se živi. Le vztrajaj, sama ali v družbi, in seveda javljal svoja napredovanja, občutke ali zgolj pojamraj, ko se ti bo zdelo, da ti ne gre in ne gre ..... :-- :-- :-- Mi smo tukaj in vem, da bomo še dolgo (vsaj zase) - polžka...
:laola :laola
Uporabniški avatar
 lenči
Dragi polžki, vam moram priznati, da mi dva dneva lenarjenja kar prijata :lol: :-- . No, jutri pa bo treba spet kaj migati, tokrat lepo od doma, kakšnih 10 za dušo :wink:
Uporabniški avatar
 Ksenija
Jutri okrog 7 ure bova midve z Dejzi (sam vrag vedi kakšen nick ima gospodična na tekaškem forumu) na Gradiškem jezeru... če naju srečate, midve sva tisti najbolj zadihani, tko da naju kar pocukajte za rokav...
Uporabniški avatar
 Asparagus
.
Ksenija napisal/-a:Jutri okrog 7 ure bova midve z Dejzi (sam vrag vedi kakšen nick ima gospodična na tekaškem forumu) na Gradiškem jezeru... če naju srečate, midve sva tisti najbolj zadihani, tko da naju kar pocukajte za rokav...

Lep pozdrav obema :D , lani smo z Lenči, Mojculjo, Špelo in Pajotom odtekli nekaj krogov okoli Gradiškega jezera...kako hitro čas teče :? .
Dobro se imejta :D .
Uporabniški avatar
 Ksenija
hvala... pretekli 5 krogov, soliden čas... dejzi pokazala da zmore več kot si upa misliti... jaz bom pa zdejle mal po polžje jamr jamr jamr... že ko sem prišla v avto je ostala brez besed, ker danes je videla vso mojo realnost... zatečenost, bledost, utrujenost.. mah sej ne bom jamr jamr jamr... v glavnem bolj v trmi kot v užitku sem pretekla 5 krogov v času neto 2 uri 24 minut (tam nekje) in to je to...
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija, Dejzi :laola , čudežni polžki, bravoooo :clap: . In jamranje je seveda čisto primerno za tole temo, gremo potem lažje naprej :wink:

Tudi jaz sem oddelala danes obljubljenih 10 km, bilo je prav prijetnih, no, moj jamr je hrbet, ga bo treba spet prepustit strokovnih rokam, drugače bo kriza. Mi je pa do 2 km delal družbo sine, potem pa obrnil (še malo oddremat :lol: )
Polžki, uživajte še naprej in le javite se kaj, saj vem,da ste pridni :clap:
Uporabniški avatar
 levinja70
Ksenija vedno je potrebno gledat naprej. Počasi in vztrajno se bodo stvari pomikale samo verjeti je potrebno.

Tudi moja polžja malenkost v tem vikendu ni mirovala. V petek popoldne smo se trije podali raziskovat pot proti Mozirju. Če je kak ultraš pozabil kak pir v grmovju :drink . Pa smo smo našli le izvir. Ma je pasala mrzla voda. Skupaj smo naklepali 21 km v solidnem času 2 ur in 12 minut ( s pavzo okrepčila mrzle izvirske vode). No če malo realno pogledam sem bila po teku precej utrujena in se mi čas na LM v 2 urah zdel utopija :shock: . Poznali so se mi četrtkovi intervali :lol: . Saj mislim tako, ali pa se samo tolažim. Tako sem za soboto in nedeljo popolnoma opustila misel na tek. Sem pa pridno migala na kolesu. V soboto je bilo vsega skupaj 20 km, sem pa vse ostale km lepo nadoknadila v nedeljo, ko sem jih pod pedali pustila 99.
Še bo treba po polžje migat in vztrajat. Pot je dolga in trnova, časa pa vse manj, zato grem samo še naprej.
 *Irena*
levinja70 napisal/-a:Ksenija vedno je potrebno gledat naprej. Počasi in vztrajno se bodo stvari pomikale samo verjeti je potrebno.

Tudi moja polžja malenkost v tem vikendu ni mirovala. V petek popoldne smo se trije podali raziskovat pot proti Mozirju. Če je kak ultraš pozabil kak pir v grmovju :drink . Pa smo smo našli le izvir. Ma je pasala mrzla voda. Skupaj smo naklepali 21 km v solidnem času 2 ur in 12 minut ( s pavzo okrepčila mrzle izvirske vode). No če malo realno pogledam sem bila po teku precej utrujena in se mi čas na LM v 2 urah zdel utopija :shock: . Poznali so se mi četrtkovi intervali :lol: . Saj mislim tako, ali pa se samo tolažim. Tako sem za soboto in nedeljo popolnoma opustila misel na tek. Sem pa pridno migala na kolesu. V soboto je bilo vsega skupaj 20 km, sem pa vse ostale km lepo nadoknadila v nedeljo, ko sem jih pod pedali pustila 99.
Še bo treba po polžje migat in vztrajat. Pot je dolga in trnova, časa pa vse manj, zato grem samo še naprej.

:clap: :clap: :clap: Levinja, razturaš in tako bo tudi na LM, takrat itak ne bo tolk vroče in boš imela še boljši čas :laola . Jaz sem se pa prijavila na 10 km, ne vem, mogoče si bom še premislila, sicer bom pa poskušala izboljšati lanski čas.
Uporabniški avatar
 levinja70
*Irena* napisal/-a: :clap: :clap: :clap: Levinja, razturaš in tako bo tudi na LM, takrat itak ne bo tolk vroče in boš imela še boljši čas :laola . Jaz sem se pa prijavila na 10 km, ne vem, mogoče si bom še premislila, sicer bom pa poskušala izboljšati lanski čas.

Irena glede na tvojo pretečeno kilometrino verjamem, da bo tvoj čas na 10 km fenomenalen. Mislim celo, da bi bil odličen tudi na 21 km. Vendar če ne na LM bomo pa ponovno tekli spomladi v Sežani kajne? Uživaj v teku, kajti to je najvažnejše.... :clap:
  • 1
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA