Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Debata se je malo razširila ampak mi vztrajamo pri tekmovanju. Že samo ime pove vse. Če se meri čas potem se tudi primerjamo z drugimi (vsaj večina), lahko pa tečemo za svoj čas in nas ostali ne zanimajo, seveda pa se to ne sklada z imenom »tekmovanje«.
Mi delamo na tem, da bi vas prišlo čim več, da ne delamo samo zase, saj je za tako tekmovanje potrebno kar nekaj žrtev in sredstev, ki jih je treba naprositi itd.
V Sorici nas je več kot 15 (od 350 preb.), ki smo več ali manj tekmovalni, verjetno tudi po zgledu Romana Kejžarja (ki bo prisoten) in smo že dlje časa iskali primerno progo med našimi hribi. Sedaj smo jo našli, dobili smo še mesto v Gorenjskem pokalu, kar zagotavlja določeno št. tekmovalcev in bomo vztrajali, da tek postane tradicionalen. To pa je lahko le z vašo udeležbo v čim večjem številu, neglede na moč tekmovalnosti.
Vreme bo, majice tudi, pa še kaj.

Se vidimo.
Priponke
Podrobnejši graf 1 krog - 4km
(10.24 KiB) Prenešeno 187 krat
Nazadnje spremenil Janez F., dne 08 Sep 2011, 16:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Ma, jast bi pa to vprašala--- bom kar prilepila svoj rezultat izpred sedmih let:

1.KROS SORICA-SORIŠKA PLANINA
Datum:4.9.2004
Dolžina proge: 2,35km
Čas:13´53
Mesto: abs., 1. kat:1.
Štartnina:1.000,00 SIT
Podeljeval: Roman Kejžar

Takrat vem, da nas je bilo na štartu zelo malo, poleg vseh nas petih le še nekaj tekmovalcev. No, jast sem imela to srečo, da sem bila edina babnca in tako mi absolutna zmaga ni ušla iz rok. Sem pa bila kljub vsemu takrat zelo ponosna, da mi je medaljo okoli vratu dal sam Roman Kejžar, ki je ob podelitvi povedal še par besed o maratonu na OI( če se prav spomnim).
Še dolgo potem sem iskala rezultate in jih hotela na vsak način izbrskat, a se je ta kros nekako potuhnil kar v pozabo.

Ali bo ta tek v soboto tam, kjer je bil takrat kros? Se morda kdo spomni tega teka?

Je pa bilo tam res tako lepo. Narava, da skoraj ne moreš verjeti, da je resnična.
Škoda, ker me boli tetiva in ima moj že kolesarsko dirko na Nanos, če ne, bi ziher priletela tja...Tekmovalno, po mojih merilih, of course...
Pozdravljeni!
Par besed bi rad napisal za korajžo vsem, ki ne veste kaj in kako bi tekli ali tekmovali ali se vsaj sploh udeležili takih in drugačnih tekov. Ko sem se še sam aktivno udeleževal gorskih tekov in tudi ravninskih sem si vedno rekel: "ja ni druge Jožko jet bo treba pa bo kar bo". Rekreativci si vedno rečemo a sej ni važno sej tečemo vsak zase, vsak za svoje veselje. Pa ta misel drži samo do štarta, ko se tekma začne pa se prelevimo v prave borce in grizemo do onemoglosti in najvažneje je to, da se borimo in primerjamo sebi enakimi, da nimamo prevelikih želja, ki so nam že v naprej nedosegljivi. In če na koncu prehitiš vsaj enega od tistih, ki jih imaš na piki je zadovoljstvo popolno hehe. No tko sem jaz dojemal vse te stvari in vem, da tudi danes ni kaj drugače. Ko se tekma začne je vedno dovolj prostora, kjer se lahko vsak najde in po svojih močeh premaguje to kar si je zadal. Predvsem gorski tek je tek druge vrste, kjer si tekači na poti tudi pomagajo vsaj na tistih z daljšo kilometražo in to je čar gorskega teka. Zato vsem, ki še niste okusili čar gorskega teka povem iz lastnih izkušenj, da ga poskusite in nebo vam žal :D
In prav tek v Sorici se pravi pri naših sosedih je sigurno najboljša prilika, da se preizkusite. Kar pa se tiče okolice, narave je v Sorici res prekrasna. Gostoljubnost organizatorjev pa si boste prav sigurno tudi zapolnili in drugo leto ob tem času se boste spet pojavili na štertu to vam povem že zdaj.
Jaz pa vas bom gledal z vrha Lajnarja in navijal za vse skupaj. Želim vam lep tek, organizatorjem pa uspešno izpeljano prireditev v kar sploh ne dvomim. Držte se :D
zz topka napisal/-a:
Ali bo ta tek v soboto tam, kjer je bil takrat kros? Se morda kdo spomni tega teka?

Sem pobrskal po mojih zapiskih, ker vem, da smo v Sorici pred leti že tekli, a nisem vedel, kdaj... in sem zbrskal: 4.9.2004, ženske en krog, moški dva...
Ja, del proge gre po isti trasi kot takrat. Štart je sedaj pri igrišču (gostišče Macesen), proga gre malo po cesti, malo po stranski poti mimo cerkve in se potem vzpne na traso takratne proge. Krog "okrog griča", kot takrat, potem se spet "odlepi" in se vrnemo na izhodišče.
Če je bil prej krog dolg 2350, je sedaj podaljšan na 4 km, a vključuje celotno takratno traso...
lp, vencelj
Pa smo pretekli 1. Groharjev tek v Sorici. Proga sicer lepa, urejena, razgibana a dokaj zahtevna. Pogrešala sem le vodo. Že po 2. kilometrih ni bilo več sline. Sicer pa vso pohvalo organizatorju. Drugo leto se zagotovo spet vidimo. Upam, da nas bo takrat še več. V nedeljo grem pa že na Eko maraton v Maribor. LP irena

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA