prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 5r002
vencelj napisal/-a:S temi igračkami se sicer ne ukvarjam in me ne zanimajo čas, tempo, utrip in podobno. Imel sem željo izmeriti določeno traso, za katero sem potreboval cca. 15 ur. Torej rabim dovolj zmogljivo napravo, ki bo zdržala toliko časa in mi razdaljo izmerila. Nič drugega. Tako sem prišel do Dakote in Oregona, ki pa staneta okrog 300 € + kartografija dodatnih 100...Raje ne vem točne razdalje...

Lp

Ja, ti garmini so res (pre)dragi. V tujini je zadeva cenejša, zato se splača nakup prek spleta. Kartografijo se da pa "nabavit" kako drugače... :hack:
Namesto tega sem se odločil za menjavo mobitela (no, menjava je bila nujna tudi zaradi drugih stvari).

Uporabljam ga izključno za daljše teke in pohode, kjer imam s seboj camelback/nahrbtnik. GPS verjetno ni tako natančen kot pri namenskih napravah, ampak meni zadostuje.
Na netu se najde različen software za navigiranje (kar občasno pride prav tudi v avtu) in sledenje.

Glede avtonomnosti je veliko odvisno od mobitela (kapaciteta baterije, jakost GSM signala... več so že ostali povedali).
Zaenkrat glede baterije (še) nimam težav. Do sedaj najdaljša tura z vkjučenim GPS-om je bila 7 ur. Sem pa vmes naredil veliko št. fotografij.

Obstajajo pa USB solarni polnilci (z baterijami ali brez), kateri se lahko namestijo na camelback/nahrbtnik in podaljšujejo avtonomnost...
Uporabniški avatar
 StaraKost
...ali pa začetna ura, ki ima footpod, če te zanima samo razdalja brez "kartografije" :D .
Uporabniški avatar
 5r002
StaraKost napisal/-a:...ali pa začetna ura, ki ima footpod, če te zanima samo razdalja brez "kartografije" :D .

Se strinjam! :D

Je pa odvisno od modela ure. Sam imam še starega Garmina FR 50, ki zdrži do 7 ur treninga. Če se ne motim tudi po tem času beleži pulz in razdaljo, le točnih podatkov (grafov) za to obdobje ni. Še nisem testiral.
FR60 beleži podatke do 15 ur treninga.

Ne vem kako je s tem pri polarjih, suunto...
 HEki
HEki napisal/-a:Pozdravljeni,

sem nov uporabnik foruma. Za tek sem do sedaj uporabljal kar endomondo mobilno aplikacijo. Povežeš se z GPSom in ti meri pot, hitrost, ... Sposobna je tudi meriti srčni utrip, ampak bluetooth pasek stane 70€. Poleg tega, je odčitavanje GPSa zelo površno. V soboto mi je na dveh istih razdaljah prikazal za 700m različno pretečeno dolžino, ampak to je druga stvar. Za moje potrebe je to več kot dovolj.

Potreboval bi pa uro, ki bi me opozarjala za max in min srčni utrip. Vse ostalo že vodim preko endomondo aplikacije.

Če pa bi se dalo za okoli 70€ dobiti uro, ki meri še porabljeno maščobo in pretečeno razdaljo, ... pa še toliko boljše.

Hvala.

A je kaj uporabnega za 70€ ali naj razmislim o bluetooth pasu za HR?
 Zviti
wind napisal/-a:
Zviti napisal/-a:... Na telefonu, kjer baterija običajno zdrži do 2 dni pri normalni uporabi, sem izključil 3G (pustil samo 2G prenos podatkov) in je zadostovalo za 7h dolgo turo ...

Ja, tole je pa že uporabno. Ampak le povej, kateri model imaš, ker je precej mobitelov, ki zdržijo dva dni uporabe, ob vklopljenem gps-u pa le kake 4 ure.

Motorola Milestone

Aja, btw.: 5pik.si so kreteni, najprej so me 1 teden vsak drugi dan klicali, da bo moja ura "jutri" prispela na zalogo in jo dobim, ko pa so jo končno dobili, so pa začeli stokat, da je dobavitelj dvignil ceno in da jo lahko dobim le če plačam nekaj deset € več zanjo. Ni nek blazen denar, se mi je pa zdelo malce butasto vse skupaj in sem rekel, da lahko kar obdržijo ... če bi dobavitelj spustil ceno, sigurno ne bi nič spraševali, če jo želim kaj ceneje.
 žabc
Mojo roko krasi TIMEX IRONMAN TRIATHLON GPS, ki zgleda kot prava ura. Mogočna, lepa, s številnimi funkcijami, ki pa na žalost najbrž prav zaradi tega onemogočajo dober GPS signal.
Luštna stvarca, ki jo prodajajo v Slowatch

Žabc
 macher
pozdravljeni!

pred približno dvema letoma sem začel teči bolj kot ne za rekreacijo. dandanes brez teka težko zdržim, kajti postal je del mojega vsakdana. na začetku nisem imel namena kupiti tekaške ure, vendar zdaj, ko tečem več ali manj vsak dan in imam cilj v prihodnosti preteči tudi kakšen maraton me zanima katero uro mi priporočate.

našel sem eno uro, ki mi jo je za začetek priporočil moj prijatelj. kaj menite o tej uri?
http://www.amazon.co.uk/Sigma-PC15-Heart-Rate-Monitor/dp/B000G4YOUM/ref=wl_it_dp_o_npd?ie=UTF8&coliid=I1F9M6D7XZTDXQ&colid=233UDGWC3F93V

lastim si tudi iphona in aplikacijo runkeeper pro, ki pa je še nisem nikoli preizkusil med tekom, saj zaenkrat še nimam armbanda. mi lahko kdo pove, če se mi bolj splača kupiti uro ali samo armband in uporabljati aplikacijo na telefonu?

hvala že vnaprej :)
 skiro
Jaz imam iphona za tek in beleži zelo dobro, tudi v gozdu in čisto enih offroad poteh. Imaš pa še musko, če ti je do tega.
 macher
hvala :) a imaš tudi kakšno aplikacijo za srčni utrip ali samo za pretečene kilometre in te "statistične" zadeve?

lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
..srčni utrip ti ne more meriti nobena aplikacija, to mora meriti "naprava" sama:D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA