prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Živjo,

eno kratko vprašanje. Primerjam ta dva modela. Zanimajo me predvsem izkušnje, kateri se bolje obnese na terenu (predvsem stabilnost in oprijem podplata).
Superge bom uporabljal izključno za teren (zima+jesen).

Hvala!!!

LP,
Miha
Ne poznam Mizunovih copat sem pa uporabnik že drugih Salamonk. Oprijem je po mojem občutko super, težav jim ne predstavlja kamenje, mokra podlaga, korenine itd. Res pa je da za kako jesensko blato ne vem kako bi bile primerne ker nimajo tako agresivnega podplata kot kakšen drug model in po sliki sodeč tudi Mizunke.
lp
Če boš uporabljal copate samo za po terenu raje glej kakšne INOV-8ke. Te dvoje ki si jih omenil so pač cestni copati z malo več profila... Za razmočen blaten teren ti priporočam te:
http://www.wiggle.co.uk/inov-8-mudroc-290-shoes/

Vbistvu je Britanski inov8 v samem vrhu pri razvoju takšnih copat te vrste, salomon jim sledi šele zadnje dve leti z njihovo agresivno trgovsko kampanijo na vsakem vogalu...
Imam pa še jaz zraven eno vprašanje. Če je že kdo uporabljal in mizunke in inovke, kako je z številkami?? Ali ste vzeli iste ali je kateri izmed obeh kaj specifičen glede širine ali dolžine. Sam imam po večini mizunke in vzamem vedno isto številko bi mi pa prav prišel en takle zimski copat pa ga nimam kje probat, da bi pa napamet naročal je pa tudi prevelik riziko.

Hvala že v naprej
lemurian napisal/-a:Če boš uporabljal copate samo za po terenu raje glej kakšne INOV-8ke. Te dvoje ki si jih omenil so pač cestni copati z malo več profila... Za razmočen blaten teren ti priporočam te:
http://www.wiggle.co.uk/inov-8-mudroc-290-shoes/

Vbistvu je Britanski inov8 v samem vrhu pri razvoju takšnih copat te vrste, salomon jim sledi šele zadnje dve leti z njihovo agresivno trgovsko kampanijo na vsakem vogalu...

Kako je z blaženjem inov copat? Se lahko primerjajo z Crossmaxi in Mizunovkam?

Hmm, meni tela podplat od Crossmaxov zgleda totalno traktorski :mrgreen:
Bolj kot blaženje pride na terenu do izraza zmes podplata, odvisno pa je kje boš tekel...
Na kamnitem ali blatnem terenu nerabiš nekega blaženja niti raznih pronatorskih dodatkov na podplatu, ker se že noga sama prilagaja terenu čisto naravno. Z močnim blažnjem zgubiš na samem občutku teka...

Take superge so ponavadi bolj toge, da imaš večji stik s podlago kar posledično poveča tudi grip.

Kakšen in kateri podplat pride v poštev tam kjer tečeš pa je lepo opisano na njihovi strani.

Lp
Katere od teh imajo pa najmanjšo razliko med višino sprednjega dela in višino pete, torej v skladu z minimalističnimi trendi? Npr. salamon ima sedaj nek fellcross model, ki ima, če sem prav razumel samo 4 mm razlike, vendar pa teh copat ni ravno v izobilju, niso niti na wigglu, kaj šele v naših trgovinah (pa naj me kdo popravi)... Kaj pa ti tukaj našteti?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA