prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 NatašaB
Spol: ženski
višina: nadpovprečna
teža: idealna

Tečem v Nike Skylon MOŠKI model. :--(
Ne glede na to, kje, kdaj, kako dolgo in zakaj tečem, me ožulijo zaradi grozljivih neotranjih šivov. Definitivno zadnji Nike copati kupljeni v Lj, kjer se ženski model konča že pri št. 40.

In še vprašanje za vas g. Superga: Bi vi tekli v ženskih tekaških copatih?

Nataša
 And®ej
Višina: 178
Teža: 67

Tečem okrog 30 km na teden.

Puma Extol, Heras
Nike Pegasus Storm

LP
Andrej
 Nataša
višina: 170
teža: 60

nike skylon mi zelo dobro služijo za asfalt in tekme
za teren imam en zelo star model najkic, niti ne vem, kater
nove so pa nike pegasus storm - bo še treba bolj sprobat, ampak zaenkrat me mal peče podplat

tedenska kilometrina 30-50 km
tečem pa eno leto, če je to kaj pomembno :wink:
Uporabniški avatar
 zagi
višina: 177 cm
teža: 75 kg

tedenska kilometraža 40-60 km,

Tečem z MIZUNO WAVE RIDER 7. Z enim parom sem pretekel okoli 950 km. Ker sem zadevo slabo planiral sem, en teden pred maratonom moral nabaviti nov par MIZUNO WAVE RIDER 7, pretekel maraton in nisem dobil niti Ž od žulja.
Izven urejrnih asfaltiranih in urejenih cest tečem z Mizuno redhawk II.

Mizuno so res zakon.
 superga
Odgovor za ga, Priseljenka
Ravno sem pogledal na našo spletno trgovino superge.si in našel 2 ženska modela SKYLON do velikosti 42, tretjo barvo pa do 41. Res je, da večkrat zmanjka določenih velikosti po trgovinah in ravno zato smo tudi vso našo zalogo združili v internetni trgovini.
Obstaja pa še druga možnost in sicer, da v trgovinah NIKE , ki smo jih odprli naročite tudi večje velikosti (do 44,5) in to ŽENSKE modele. Poskušamo se torej čimbolj približati željam tekačev.
Vse posebne želje lahko vedno posredujete tudi na moj mail: igor@superge.si in se bom kar najbolj potrudil , da najdem primerno obutev za vas.
Kar nekaj modelov imamo tudi na vsakoletnih testiranjih, kjer se da veliko modelov preizkusiti in se tako reši tudi težave z obliko in velikostjo obutve.
Upam, da boste pri naslednjem izboru modela lahko našli pravo, varno in udobno rešitev.
Glede ženske obutve; trenutno uporabljam žensko izvedbo Adidas-ovega modela RESPONSE TRAIL, ker je pronacija pri ženskih modelih večja, kar je zelo primerno ravno za tek po brezpotjih.
Vsekakor se trudimo biti boljši na vseh področjih in upam,. da vas ne bomo razočarali.
Lep pozdrav;
SUPERGA
 mojA
Višina 172 cm, teža 62 kg, cca 50-80 km/teden(odvisno od faze treninga)

MOJI SANJSKI SUPERGI: NIKE AIR ALTHEA :D (sploh jih nikjer ne dobim), nikoli nobenega žulja!
Trenutno v rabi: NIKE AIR ALTHEA s cca 1000 km močno prekašajo NEW BALANCE 832, v katerih sem na LB42 pokasirala take žulje, da te kap (7 prstov totalno ožuljenih, podplutih karkoli hočeš, do sedaj sta mi šla že dva nohta dol, trije bodo šli še sigurno - TAKO GRDO DA "MIŽIM KO GLEDAM")

PS: skoraj pozabila
v vmesnem obdobju, ko sem noro iskala NIKE ALTHEA, sem si nabavila MIZUNO WAVE RIDER. Moški model. Mogoče 1/3 premajhen. Trd in neokreten. POkasirala ŽULJ od Ž.ja do J.ja in bila ob 42-ko leta 2003. Tako - vso jado sem izlila.
 superga
AIR ALTHEA bodo spet dobavljivi v mesecu februarju oz. marcu. Sicer mislim, da jih ni v redni kolekciji se jih bo pa dalo naročiti;
L.P.
SUPERGA
Uporabniški avatar
 NatašaB
superga napisal/-a:Ravno sem pogledal na našo spletno trgovino superge.si in našel 2 ženska modela SKYLON do velikosti 42, tretjo barvo pa do 41.

Ja, očitno nisem bila dovolj natančna, ampak 41 in 42 pač ne zadošča, Nike modeli so že itak manjši, pa še za tekaški copat je treba prišteti kakšno številko.

Kar se tiče testiranja, sem vedno testirala moški model, ker so mi bili vsi ženski premajhni (tudi SKYLON se je na testu po 2 km teka dobro obnesel, sicer ga ne bi kupila).

Glede naročanja večjih številk je pa tako, da ne moreš naročiti nekaj, kar pred tem nisi uspel poskusiti. In če ostaneva pri Nike modelih, so mi v vaši trgovini povedali, da jih ne morem naročiti, ker jih v večjih številkah ne delajo...

Podobno izkušnjo imam tudi z Mizuno. Na žalost...

LP, Nataša
Uporabniški avatar
 Matej
Velikost: 182cm
Teža: 79kg
Povprečno na teden: 40-50km

Copati:
- Mizuno Wave Precision: lažji od Wave Rider, vendar še primerni za trening. Moja ocena: odlično (bo še Bajsi povedal, ker sem videl, da ima enake)
- Nike Pegasus: brez pripomb
- Mizuno Wave Phantom: lahki in hitri tekmovalni copati. Če iskreno pomislim, brezveze zame. :D
 dejo
187 cm / 81 do 84 kg
new balance 832
30 do 50km tjedno
(sad trenutno pauziram zbog bolova u peti)

za slijedecu sezonu planiram trcati 50 do 70 km tjedno i zato trazim nove stabilne i udobne patike
Uporabniški avatar
 Bor
185 / 82 ( gre dol)
NB 1022 širok model
MIZUNO WAVE ESCAPE

dobri? pojma nimam!
letos sem dal dol 13 nohtov :bum: in ne vem več kaj je lahko narobe...
SUUUUPERGAAAAA NASVETTTTT

aja pa po LM so se mi prsti najprej ožulili in potem olupili ( in potem obnovili....tko da so v palmanovi spet prpravljeni za ponovitev lupljenja )
hehehe
Uporabniški avatar
 Bor
aja, zanima me , kakšen namen sploh majo nohti?

pri men ga kmalu ne bojo več meli....hehe
Uporabniški avatar
 gorazd
181 cm / 78-79kg

tedesnsko povprečno pretečem med 35 in 50 km

MIZUNO WAVE RIDER 7 zdržale nekje do cca 1000km potem je pa začelo že malo bolet. Super za dolge teke. Zelo so se odnesle. Do sedaj še nisem imel čevlja, ki bi bil bolj udoben, lahek in zračen.

Nike Air Pegasus TC dost nove narejenih majo ene 250 km. Za asvalt v redu, super za dirko in intervale. Na makedamu malo problematične.

Ja, za trening si pravkar kupujem nove copate in bodo MIZUNO WAVE RIDER 7.
Uporabniški avatar
 BoštjanG
180cm/73kg

ASICS gel 1090 (za vsakodnevni trening)
ASICS GT 2090 (izredno blaženje, lahek copat, nekoliko bolj grob profil podplata; kot nalašč za tekme gorskih tekov)
NIKE AIR Pegasus Storm (za čez zimske mesece)
Mizuno Wawe Strada in Adidas model "bogvekaj" (občasno služita kot trening copat)
 PPoce
187 cm, 76 do 80 kg.
40-80 km na teden. 50 tednov na leto.

Asfalt: Nike Pegasus (tretji par), Nike Kantara (5/7x na mesec), Nike Structure Triax (2/3x na mesec).
Tekme asfalt: Nike Skylon (tretji par, ocena 5, zdržijo pa le pol normalne kilometrnine = cca 500 km).

Gozd: Nike Trail Pegasus (drugi par), Nike Speedblade (Gore Tex).
Tekme gozd: Nike Tupu (ocena 4,5, lahke in grabjo nenormalno dobro).

Lep dan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA