Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Vse konkurente bi rad obvestil, da zaradi pomanjkanja časa (prevelika količina vaških dirk...) za resno pripravo na moj prvi maraton, letos moj nastop na LM-ju žal odpade... :shock: :evil: :roll:
Vsem, ki ste se pa bolj resno kot jaz pripravljali na zadevo, pa želim uspešen nastop oz. uresničitev lastnih ciljev... :clap: :cast1:...jaz sem svoje letošnje tekaške cilje že uresničil na krajših razdaljah... :D 8)

Lp! :wink:
PNatasa napisal/-a:evo sva že dva, padla s kolesom, bova pa za dober "gnar" prijave prodajala :P :P

Nataša, mi je prov žal, da si imela tako hudo nezgodo... :(, moja poškodba ni tako huda, tako, da mislim, da bom na LM lahko odtekel vsaj desetko... :), če pa ne bo šlo...pa itak, lahko dobro prodava prijavo...za vse zamudnike je cena sedaj vrtoglavih 70 evrčkov... :shock: :oops: :evil:
Uporabniški avatar
 muc
Ej kaj je zdej to???..ne kr prec puške vržt v koruzo...za oba velja!
Do maratona je še skoraj en mesec tko, da se lohka še marsikej zgodi...do takrat pa lepo počasi nabirat kilometrčke...ko pa pride dan D se bosta pa odločila ali it pod 3 ure al ne :wink:
No upam, da oba sanirata poškodbe in da se 23-tega vidimo na štartu...pa tud če samo 10-tke! :wink: ...see ya :D
 ton
Kakšni cvikatorji! No, tudi sam sem prijavo že dal naprej in proglasil oktober za mesec poleževanja in veseljaškega plavanja pa vseh družinskih radosti, za katere prej ni bilo časa. Da se tisto nedeljo ne bom žalostno prekladal po jazbini, sem se javil za okrepčevalnico in se vam bom drl izza kozarčkov.
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi, jao, jao.

Kljub temu, da sva prijatelja, ti moram tu marsikaj povedati.

1. Neumnost si storil že, ko si padel na Kovitovo provokacijo. Dvomim, da je bila odločitev za maraton v osnovi res tvoja.
2. Časa za priprave si imel dovolj. Kljub temu, da si dosegel svoje letošnje cilje na krajših razdaljah (kar je itak tvoj glavni cilj), si še vedno na veliko (preveč) hodil na vaške krajše tekme (tudi to utrudi veš in zmanjša možnost dolgih treningov). V čem je fora, da greš vsak vikend na 2 tekmi in to na full, s tem da sta obedve skupaj krajši od enega dolgega počasnega teka.
3. Žal je med rekreativci velikokrat tako, da ko postaneš dober, se pojavijo poškodbe.
4. Ne vem kakšno poškodbo si fasal, vseeno pa ti predlagam, da ne predaš dvoboja in se podaš v boj s Kovitom in sabo.
5. Kaj lahko še storiš do maratona?
- Začni jesti hrano z nizkim GI
- Recimo, da bi tekel maraton 3:30
- V nedeljo 16.10.2011 izvedi zadnji dolg počasen tek (lahko tudi z vmesnimi pavzami). Neto teka naj bo 3h in 30 minut ne glede na tempo in ne glede na pretečene kilometre. Merilo naj ti bo čas teka. Telo si namreč bolj zapomni čas napora kot km.
- To nedeljo izvedi dolgi tek v dolžini 2h in pol
- Vmes pa delaj počasne teke po občutku. Pozabi sedaj na hitrost, ker ti na maratonu, če boš vseeno šel ne bo kaj dosti koristila.
- Ne hodi na tekme do ljubljanca.
- Vsak dan se psihološka prepričuj, da zmoreš.

Jaz letos nisem prijavljen na LM (zaradi cene in moje pripravljenosti), vseeno pa sem pripravljen plačati do 20,00 EUR za kakšno štartnino, če bo kdo, ki jo ne bo uspel prodati dražje.

PS.: sicer se pa že veselim Kovitovega odgovora na tole temo. Spet bo zabavno. :D
 kovit
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :laola
Tole pa nisem pričakoval od tebe
Jebemti si pa pocar Boris
Mogoče imaš še šanse...kaj pa če mene zvije do maratona? :D :D :D :D
Dej dej stari, ne seri ga....
Vidim, da sem z svojo odločitvijo marsikoga razočaral... :shock:, res je, sprejel sem izziv ali padel na provokacijo (o tem, da bi dobro pretekel maraton sem razmišljal že veliko prej, drugače verjetno nebi niti reagiral na Kovitov izziv...)oz. kakor kdo lahko reče temu, vendar mislim, da nisem nobenemu nič dolžan...del športa so tudi poškodbe ali bolezni, zato je potrebno računati na to, da marsikdo sploh ne štarta, pa tudi če celo leto ne gre na eno samo vaško dirko...maratonov je vsako leto veliko in še bo priložnosti v prihodnosti...tako, kot na kratke proge, želim biti tudi na maraton dobro pripravljen (tukaj sem videl, da je to še bolj pomembno...) in žal trenutno nisem... :evil: :--(
Drugače pa Tae, hvala za dobre ideje glede priprave na maraton...vidim, da imaš že stvari dobro naštudirane, tako, da mogoče si tudi ti že pripravljen, da se preizkusiš v maratonu, pa mogoče potrebuješ, tako kot jaz samo spodbudo od koga... :) :roll:
Drugače, pa Kovit, upam, da se nisi pripravljal na maraton samo zaradi tega, da mene prehitiš, verjamem sicer, da ti je to bil dodatni motiv, ampak vseeno... :shock: :roll:
Trenutno nisem še popolnoma zdrav, tako, da lahko sedaj tukaj pišemo in filozofiramo kolikor želimo... :), vendar to ne bo nič spremenilo... :nono:, ker tudi če bom čez nekaj dni že zdrav, časa za resno pripravo na maraton ni več dovolj... :( :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA