Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
matjaz1973 napisal/-a:Tae, a resno misliš, da je že sedaj (slabe tri tedne pred maratonom) potrebno prilagajati prehrano?

Glej, jaz nisem maratonec in s tem dejansko nimam izkušenj (le kar preberem in slišim). Mislim, da je sedaj celo zadnji čas za "spreminjanje" prehrane. Na to bi moral začeti misliti in paziti že takoj ob prijavi na maraton. Nisem sicer 100% prepričan, imam pa občutek da mešaš določene pojme: glikemični indeks, polnjenje zalog, prehrana le zadnjih nekaj dni pred dogodkom.

Nikakor nimajo testenine vseh oblik enak GI. Na splošno ima vse belo visok GI (beli kruh, beli riž, testenine iz bele moke, sladice,...)

Hrana z nizkim GI, namreč zagotavlja dolgotrajnejšo energijo, kar maraton vsekakor je.
 kovit
tae napisal/-a:
kovit napisal/-a:Prodam štartnino... :D
ne ne , veš kaj , zdaj ko je Obi popustil pod psihičnim bremenom bom pa tebe izzval na polovico no lahko tudi na maraton ...ti sam povej če se upaš :D

Stari, zrihtaj mi štartnino za dvajsetaka, pa se vidiva na štartu.

To sploh ne bo problem, takih ki bojo prodajal bo cel kup v last minute varianti...ti se samo lepo pripravljaj.
Kot vidim si še vedno le polovičar in to nameravaš ostati celo življenje? :) ...1:20 nikoli... :D
spela* napisal/-a:Jaz te pa razumem.
Sama sem se sicer dobro pripravljala na maraton, tekla dolge teke, pretekla tudi "generalko" (43 km), zdaj pa ... sem zbolela in me skrbi, da bom preveč izgubila. Ne, nisem še vrgla puške v koruzo, vsekakor razmišljam, ali bo šlo po planih ali pa bi bilo bolje, če to prestavim. Odvisno od počutja v prihodnjih dneh. Vem pa, da opcija polmaraton ne pride v poštev, ker v tem ne vidim nobenega smisla. Torej maraton ali nič. :shock:

Spela* rabiš le 2 dni brez vročine in si pripravljena, verjemi mi.

Naj ti bo v insspiracijo moj prvi:
viewtopic.php?f=2&t=5750&start=60

in moje jadikovanje pred tem:
viewtopic.php?f=37&t=5665&start=15
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 06 Okt 2011, 16:24, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:Kot vidim si še vedno le polovičar in to nameravaš ostati celo življenje? :) ...1:20 nikoli... :D

1. Odgovor: JA
2. Komentar: če ne pa pač ne
 ton
Radolca napisal/-a:oho, jaz bom v drugem krogu sigurno na okrepčevalnici v treh urah :!:
na tridesetem kilometru :clap:

Kaj pa, če me postavijo na tisto v cilju? Hej, z veseljem te čakam, samo pridi!
 kovit
tae napisal/-a:
kovit napisal/-a:Kot vidim si še vedno le polovičar in to nameravaš ostati celo življenje? :) ...1:20 nikoli... :D

OBI daj prodaj mu štartnino, da ne bo iskal izgovorov
ton napisal/-a:
Radolca napisal/-a:oho, jaz bom v drugem krogu sigurno na okrepčevalnici v treh urah :!:
na tridesetem kilometru :clap:

Kaj pa, če me postavijo na tisto v cilju? Hej, z veseljem te čakam, samo pridi!

ton, okrog bom že pršu dva kroga, nč bat :!: čas je pa ena velika spremenljivka ali bolje povedano neznanka :mrgreen:
ris9 napisal/-a:vsak ve koliko je sposoben preteči na 10km, na 21km, na 30km... in iz tega nekje si oblikuješ tempo, ki se ga poizkušaš držati in če je to prvi maraton si ta tempo postaviš z zlato rezervo....
Itak pa se ne gre kdo bo svetovni prvak ampak se gre za to, da odtečeš svoj prvi maraton. Za postavljat ne vem kakšne čase bo lahko še drugi, tretji ... Mislim, da če se ti prvi "zagravža" potem tudi drugega verjetno ne bo, tako da le veselo na 42km pa bo kar pač bo. Važno je da celotno traso odtečeš, se "spoznaš" še na tej razdalji in se poveseliš v cilju, ker si PRVIČ pretekel maraton.

dobro si tole napisal :!: moj prvi ljubljanski mararon je bil odtečen taktično najbolje. razlika med časoma prvega in drugega kroga je bila nekaj minut. ostale ljubljanske maratone pa tečem z mislijo v glavi, da že vem kako hitro bo šlo prvi krog in potem še drugega enako hitro :? japajade, mi kar hitro zmanjka željenega tempa in končnega časa. potem tudi ni pravega veselja v cilju. tečeš, prideš v cilj in zmagaš sam zase :clap: to je moj rekreativni moto :!:
Uporabniški avatar
 Vreme
tae napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:Drugače pa Tae, hvala za dobre ideje glede priprave na maraton...vidim, da imaš že stvari dobro naštudirane, tako, da mogoče si tudi ti že pripravljen, da se preizkusiš v maratonu, pa mogoče potrebuješ, tako kot jaz samo spodbudo od koga... :) :roll:

Ko se bom jaz odločil za maraton, se bom nanj pripravljal celo leto. Dokler ne bo polovička pod 1:20, niti ne razmišljam o maratonu. Če to ne bo nikoli, tudi maratona ne bo.

Tae a si pozabil na lanskih Sladkih6? Res ni bil maraton, ampak je bilo kar nekaj več. Takrat, ko se nisi pehal za rezultatom te je bilo z užitkom gledati kako tečeš. Torej znaš teči tudi tako,da ne misliš na rezultat. :wink:

Se pa globoko strinjam z risom9 :clap:

Sam sem pred desetletji odtekel svoj prvi maraton, pa se mi je takrat "zagraužal", kar za par desetletji, pa tek tudi. Toliko o prvem maratonu, ki se teče na čas.No danes je vse drugače :D
kovit napisal/-a:
tae napisal/-a:

OBI daj prodaj mu štartnino, da ne bo iskal izgovorov

Kovit, nisem še vrgel čisto kuruzo v puško... :nono: :hello: :D, samo sem se odločil, da si vzamem nekaj dni časa za premislek ter opravim nekaj treningov.... :lauf:,tako, če ne bom več imel poškodbe (zaenkrat dobro kaže...), se zna zgodit, da se vseeno pojavim na štartu maratona... :shock: :oops: :wink:, pa kolikor berem komentarje se tudi zna zgodit, da ne bova sama... :wink:, no ostali odgovori sledijo po reklamah... :wink:
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:Kovit, nisem še vrgel čisto kuruzo v puško... :nono: :hello: :D, samo sem se odločil, da si vzamem nekaj dni časa za premislek ter opravim nekaj treningov.... :lauf:,tako, če ne bom več imel poškodbe (zaenkrat dobro kaže...), se zna zgodit, da se vseeno pojavim na štartu maratona... :shock: :oops: :wink:, pa kolikor berem komentarje se tudi zna zgodit, da ne bova sama... :wink:, no ostali odgovori sledijo po reklamah... :wink:

AHA ROCKY BALBOA JE VSTAL OD MRTVIH... :laola
:D :D :D
ti kar premišljuj...
kovit napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:Kovit, nisem še vrgel čisto kuruzo v puško... :nono: :hello: :D, samo sem se odločil, da si vzamem nekaj dni časa za premislek ter opravim nekaj treningov.... :lauf:,tako, če ne bom več imel poškodbe (zaenkrat dobro kaže...), se zna zgodit, da se vseeno pojavim na štartu maratona... :shock: :oops: :wink:, pa kolikor berem komentarje se tudi zna zgodit, da ne bova sama... :wink:, no ostali odgovori sledijo po reklamah... :wink:

AHA ROCKY BALBOA JE VSTAL OD MRTVIH...

a ti tudi gledaš ta film al kaj :?: :lol: :shock:, veš, da premišljujem...nč bat... :)
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:
kovit napisal/-a:

AHA ROCKY BALBOA JE VSTAL OD MRTVIH...

a ti tudi gledaš ta film al kaj :?: :lol: :shock:, veš, da premišljujem...nč bat... :)

:D :D :D :D Se mi je zdelo kje črpaš take ideje...
To bo borba a? mesarsko klanje se obeta :laola :twisted: :D
[/quote]
AHA ROCKY BALBOA JE VSTAL OD MRTVIH...[/quote]
a ti tudi gledaš ta film al kaj :?: :lol: :shock:, veš, da premišljujem...nč bat... :)[/quote]
:D :D :D :D Se mi je zdelo kje črpaš take ideje...
To bo borba a? mesarsko klanje se obeta :laola :twisted: :D[/quote]
ja, določeni filmi te navdihnejo... :mrgreen: 8) , zato pa imamo tv a ne? :D, no vseeno, upam, da ne bo tako hudo, ker boš po moje tako hitro štartal, da te še opazil ne bom... :shock: :oops: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA