Radolca napisal/-a:poslušam ptice, krave, pse, kako teče reka, kako piha veter, kako mimo mene "prpizdi" motorist,
Tudi sama najraje poslušam in opazujem okolico in ta me zaenkrat dovolj motivira. Bi pa rada vse "slušarkarje" opozorila, da se mi zdi zaradi zgoraj omenjenega motorista, pa tudi avtov, koles in nenazadnje nas, ostalih tekačev, poslušanje glasbe tudi nevarno. Motorist namreč ne ve, ko se ti približuje od zadaj, da ga ne slišiš, ti pa se lahko ravno v nepravem trenutku odločiš malo skreniti v levo ... To pišem zato, ker me je mesec nazaj pošteno razjezila peš sprehajalka na Golovcu. Ko sem tekla po PST (ki na Golovcu ni prav široka) in se ji od zadaj približevala, nisem mogla videt, da ima v ušesih slušalke in da me zato ne sliši. V trenutku, ko bi jo prehitela, je "zamenjala špuro" in mi tako zaprla pot. K sreči sem pravočasno odreagirala in se zavalila v grmovje ob poti. Ne vem, kaj bi bilo, če bi se zaletela, ampak tempo po klancu navzdol res ni bil počasen ca 4'15/km. Slušalk res ne moremo prepovedat, nekatere celo motivirajo in se samo z njimi odločijo za tek, kar je krasno, ampak mislim, da je potrebno sploh začetnike v teku na "nevarnosti slušalk" tudi opozarjati.
Aja pa še nekaj - že tako med tekači na žalost izginja kultura pozdravljanja, "slušarkarji" pa te še opazijo ne, kaj da bi ti šele odzdravili.
Ker je bila debata odprta za predloge dobre glasbe pa - še sredi ljubljanskega hrupa se najde ptičje petje, drugače pa tudi cesta ni moteča, moteč je človek sam sebi, če ne zna teči s tokom svojih misli, ampak mu mora vsak trenutek nekaj (ali nekdo) dajat ritem. (Pa brez zamere.)