Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 muci
Zdravo.

Mene pa zanima, če teče z glasbo, ali brez?

Ima mogoče kdo kak fajni playlist za dobr tempo, ki te dvigne tudi ko želiš že odnehati?

LP
 MKC
Brez glasbe.
Moja playlista: dihanje, misli in okolica:D

lp
Uporabniški avatar
 Radolca
MKC napisal/-a:Brez glasbe.
Moja playlista: dihanje, misli in okolica

ja, tako nekako.
na dihanje dam bolj malo manj, ker nimam nikoli krize zaradi dihanja. misliti želim tudi čim manj, odvisno od hitrosti teka.

poslušam ptice, krave, pse, kako teče reka, kako piha veter, kako mimo mene "prpizdi" motorist, opazujem konje, krave, ovce, drevesa, vrhove gora, pa s kakšno pikapolonico se zaklepetam :--

sem pa napisal zadnj stavek tako, kot bi živel na kmetiji :lol:
Uporabniški avatar
 kokoškavgozdu
Za frekvenco mojega teka se je za najboljšo izkazala glasba, ki mi niti pod razno ni všeč, tista, ki pa s tempom gre mimo, je pa moteča. Po nekaj poskusih sem ugotovila, da jo prav nič ne pogrešam in tečem zdaj brez.

Bom pa zvečer poiskala, če imam kak spisek
Uporabniški avatar
 mojchka
Doslej nisem tekla z glasbo, ker pa se pripravljam za 21km in ker vedno tečem sama, sem na prvem daljšem teku poslušala kar muziko z mobija... pri tempu me, presenetljivo, ni motila nič. Me je pa motivirala in mi pomagala.
Sicer pa je bilo nekaj glasbe z zgoščenke 100 Running songs, tukaj pa dobiš celo neke sezname:
http://dorishinyblog.com/running-songs/
Uporabniški avatar
 Biz
Jaz prakticiram tako, da se odpravim nekam daleč, potem se pa na polovici teka obrnem in grem nazaj na izhodišče, tako da načeloma nimam druge izbire, kot da odtečem. 8) Joke...

Glasba je pa odličen motivacijski pripomoček, vsaj za začetek, pozneje pa ugotoviš, da lahko med tekom tudi opraviš globoko kontemplacijo o bolj ali manj velikih problemih ali pa poglobljeno zaznavaš naravo okoli sebe in v tem primeru glasba ni več tako zaželjena.

Če se vrnem na glasbo...nike ima ene par cd-jev s tekaško glasbo, ... meni osebno je najljubša Running man od A-Trak (43 minut neprekinjenega glasbenega užitka). Fantastična zadeva...poslušaj na spodnjem linku...

http://grooveshark.com/#/s/Running+Man+/2Fk9V9?src=5
Uporabniški avatar
 spela37
Radolca napisal/-a:poslušam ptice, krave, pse, kako teče reka, kako piha veter, kako mimo mene "prpizdi" motorist,

Tudi sama najraje poslušam in opazujem okolico in ta me zaenkrat dovolj motivira. Bi pa rada vse "slušarkarje" opozorila, da se mi zdi zaradi zgoraj omenjenega motorista, pa tudi avtov, koles in nenazadnje nas, ostalih tekačev, poslušanje glasbe tudi nevarno. Motorist namreč ne ve, ko se ti približuje od zadaj, da ga ne slišiš, ti pa se lahko ravno v nepravem trenutku odločiš malo skreniti v levo ... To pišem zato, ker me je mesec nazaj pošteno razjezila peš sprehajalka na Golovcu. Ko sem tekla po PST (ki na Golovcu ni prav široka) in se ji od zadaj približevala, nisem mogla videt, da ima v ušesih slušalke in da me zato ne sliši. V trenutku, ko bi jo prehitela, je "zamenjala špuro" in mi tako zaprla pot. K sreči sem pravočasno odreagirala in se zavalila v grmovje ob poti. Ne vem, kaj bi bilo, če bi se zaletela, ampak tempo po klancu navzdol res ni bil počasen ca 4'15/km. Slušalk res ne moremo prepovedat, nekatere celo motivirajo in se samo z njimi odločijo za tek, kar je krasno, ampak mislim, da je potrebno sploh začetnike v teku na "nevarnosti slušalk" tudi opozarjati.

Aja pa še nekaj - že tako med tekači na žalost izginja kultura pozdravljanja, "slušarkarji" pa te še opazijo ne, kaj da bi ti šele odzdravili.

Ker je bila debata odprta za predloge dobre glasbe pa - še sredi ljubljanskega hrupa se najde ptičje petje, drugače pa tudi cesta ni moteča, moteč je človek sam sebi, če ne zna teči s tokom svojih misli, ampak mu mora vsak trenutek nekaj (ali nekdo) dajat ritem. (Pa brez zamere.)
 guc
glasba večinoma ja... včasih paše tudi da je nimam... pač odvisno od počutja... ko sem v ljubljani jo skoraj vedno imam... doma pa pač ne... trenutno mi pašejo prodigy, ponavadi pa sem bol rokersko-metalske sorte...

kultura pozdravljanja pa je bila aktualna pred leti dokler je bil tek domena posameznikov in"čudakov"... danes je tek v Sloveniji množičen šport (v bistvu ql po eni strani) zaradi tega je logično tudi da se subkultura tekačev spreminja("razvodeni")...

sicer pa iskreno povedano v ljubljani se mi bi čudno zdelo da bi pozdravil vsakega tekača ki ga srečam, ker pol bi lahko cel čas samo zdravo govoril :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Asparagus
Jaz sem včasih poslušala glasbo med daljšimi teki, razne meni všečne komade, dokler se nisem naveličala, ker si nisem preveč prizadevala, da bi jih zamenjala :? . Potem sem dolgo tekla brez glasbe, danes pa sem se ponovno spomnila, da bi vzela predvajalnik, malo za spremembo.
Glede na to, da mi je večinoma vseeno, s kakšnim tempom tečem , ritem ni zelo pomemben.
Pogledala(poslušala) bom vaše predloge, mogoče najdem kaj zase, tekaška motivacija trenutno ni na višku, zato je treba uporabiti vsa sredstva :wink: .
Zdi se mi, da ne poslušam tako naglas, da ne bi slišala avta ali motorja, pozdravljam pa zmeraj z veseljem :D . Na našem koncu je to še vedno navada, razen morda zvečer, ko je tema.
Uporabniški avatar
 mojchka
spela37 napisal/-a:Aja pa še nekaj - že tako med tekači na žalost izginja kultura pozdravljanja, "slušarkarji" pa te še opazijo ne, kaj da bi ti šele odzdravili.

Glasbe nimam nikoli tako naglas, da ne bi slišala okolice.
Ne vem pa kaj ima sluh z vidom :-) Pri nas tekačev ni dosti, smo pa na vasi, kjer je pozdravljanje v navadi, zato me toliko bolj začudi/razjezi/preseneti, ko se srečava s kakšnim tekačem, ki se dela, da me ne vidi in seveda ne pozdravi...
 muci
Hvala za vaša mnenja in predloge.
Bom poizkusila in videla kaj mi najbolj odgovarja.
Do sedaj sem več ali manj tekla brez glasbe, sedaj pa rabim malo "bita" za ljubljansko 10tko, da bi malo izboljšala svoj čas. :wink:
 spela*
guc napisal/-a:sicer pa iskreno povedano v ljubljani se mi bi čudno zdelo da bi pozdravil vsakega tekača ki ga srečam, ker pol bi lahko cel čas samo zdravo govoril :mrgreen:

Se vidi, da nisi Ljubljančan. :lol:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jaz v življenju ne morem brez muzike, ampak na teku pa je ne uporabljam. razen na kakih večurnih krožnih tekih. takrat pa si vzemem mp3 zraven, ker mi počasi postane tečno. ampak takrat pa mora "muzika imet jajca". in to velika :mrgreen: :

http://www.youtube.com/watch?v=RlNhD0oS5pk&ob=av2e

http://www.youtube.com/watch?v=eD5rxVHfAlo

http://www.youtube.com/watch?v=mt4Sj1vmFiA

http://www.youtube.com/watch?v=bng3agUOYiI

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA