Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Radolca
še jaz nekaj dodajam:
505 sa crtom (pardon, garmin 405) :D je izmeril 42,56 km. pač, toliko je izmeril, pa tudi če bi bilo kakšen kilometer več mi je vseeno :!:
nekaj drugega se mi ne zdi "ravno po pravilih". Štart na 42 km bi moral biti pred pošto. Ker nam je maratoncem zmanjkala tista dolžina od desnega odcepa na Šubičevo do cilja, v prvem krogu :!: Če ste imeli polmaratonci prvega kroga cilj pod stolpnico na Trgu Republike, bi mi morali imeti maratonci polmaraton opravljen šele med dramo in odcepom na Aškerčevo :| in potemtakem smo maratonci odtekli manj kot 21 km v drugem kroguSlika
Uporabniški avatar
 gams
V časopisu dnevnik sem v petek 21.10.2011 v rubriki maratonske iskrice zasledil naslednjo novico :
" Polovični maraton (21,1 km) naj bi bil neuradno zaradi manjše spremembe trase s startom na Slovenski cesti daljši za 150 metrov."

Tudi meni je garmin odpiskal pretečeno radaljo 21,1 km kakšnih 200 metrov pred ciljem.
Mislim da je bil del iz Slovenske ceste do cilja višek !
Uporabniški avatar
 lesnikm
gams napisal/-a:V časopisu dnevnik sem v petek 21.10.2011 v rubriki maratonske iskrice zasledil naslednjo novico :
" Polovični maraton (21,1 km) naj bi bil neuradno zaradi manjše spremembe trase s startom na Slovenski cesti daljši za 150 metrov."

Tudi meni je garmin odpiskal pretečeno radaljo 21,1 km kakšnih 200 metrov pred ciljem.
Mislim da je bil del iz Slovenske ceste do cilja višek !

DEFINITIVNO!
 BorisS
Po moji logiki pretečemo na polovički višek, ki je približno enak polovični razdalji med križiščem Slovenska-Šubičeva in ciljem. Čisto preprosto zato, ker maratonci to razdaljo pretečejo samo enkrat v drugem krogu (po prvem nadaljujejo naravnost po Slovenski naprej na Aškerčevo - če jaz zadevo prav razumem ?), morali pa bi jo 2x, da bi bila njihova razdalja točno 2x daljša od polovičke (21,1 km). In ker je menda na LM proga umerjena za maratonce (se pravi na 42,2 km) od tukaj izhaja višek na 21 km !
Nazadnje spremenil BorisS, dne 24 Okt 2011, 11:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 jpotoc
Če je bil maraton pravilno izmerjen, potem je po logiki polovička za cca 100m daljša od predpisana dolžine.
Uporabniški avatar
 klatez
Pa še moja matematika: :wink:

Tudi sam sem mnenja, da je maratonska razdalja verjetno več ali manj točna.
Garmin mi je nameril približno toliko kot na drugih maratonih z AIMS certifikati.

Če vzamemo za izhodiščno točko štart, smo maratonci v drugem krogu pretekli enako dolžino kot polmaratonci. V prvem krogu pa kakšnih 300 m manj.

Če bi bil pomaraton točno izmerjen, potem bi maratonci odtekli 300 m manj (v drugem krogu bi pretekli 21,1 km, v prvem pa 20,8 km).

Če pa je maraton točno izmerjen, potem imajo polmaratonci 150 m več (polmaratonci in maratonci v drugem krogu pretečejo 21,25 km, maratonci v prvem pa 20,95 km).
Uporabniški avatar
 jpotoc
markor napisal/-a:..uf.. samo, da se ne bo še kdo spomnil, da bi morali ponavljati.. :mrgreen:

Verjamem da je za večino udeležencem 150m daljša proga od predpisane, povsem brezven podatek. Meni pa je takšna šlamastika a s strani organizatorja nedopustna.
Uporabniški avatar
 klatez
markor napisal/-a:..uf.. samo, da se ne bo še kdo spomnil, da bi morali ponavljati.. :mrgreen:

Če moje predpostavke držijo, imaš srečo. Ponavljali bodo samo polmaratonci... :D
Uporabniški avatar
 klatez
Sicer pa povprašajte tega Gabriela, on bo verjetno kaj več vedel o tem:
...Gabriel Ambrožič, koordinator med organizatorji in AZS, je zagotavljal, da je razdalja 42,195 metra izmerjena točno, toda strošek in vložek v žig Mednarodne atletske zveze se je organizatorjem zdel prevelik...
Vir: http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042482672
 spela*
klatez napisal/-a:Sicer pa povprašajte tega Gabriela, on bo verjetno kaj več vedel o tem:
...Gabriel Ambrožič, koordinator med organizatorji in AZS, je zagotavljal, da je razdalja 42,195 metra izmerjena točno, toda strošek in vložek v žig Mednarodne atletske zveze se je organizatorjem zdel prevelik...
Vir: http://dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042482672

Seveda je strošek prevelik, če pa vsako leto spremenijo traso - kar pomeni, da bi bilo treba vpis vsako leto znova plačevati. Naj enkrat že določijo progo, ki naj potem ostane taka, kot je. :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA