Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 zz topka
Ojej, jej, kaj vse se bo zgodilo v enem letu, to je v 366 dneh. Dolga doba je to. Volje ne smeš izgubit, ma, niti pod točko razno ne, pa boš vidla, da boš zmagala.
No, sama sem se po enem letu, ko sem že izgubila 37 komadov špehotine ( z vsakodnevnim miganjem na orbitreku), šele prvič podala na hrib za hišo, a sem vseeno , kljub kondiciji iz orbitreka, krepala na celi črti. In prav na vrhu vasi sva se z mojim spraševala, le koga sva "ubila", da morava trpet te muke s hojo v hrib. Ne s tekom, s hojo, da ne bo pomote! Pa sva šla ( hvala volji ) še drugi dan, še tretji, četrti... in hodiva še danes, dvatisoč petsto in toliki bot.
On je pričel tudi s tekom, jast pa vztrajam na moji hoji, že osem let. Oba sva zmagovalca - s trdno voljo. Ki jo dobiva tudi na TF. :clap:
Nazadnje spremenil zz topka, dne 26 Okt 2011, 10:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mojchka
Classix napisal/-a:
Wega napisal/-a:
P.S. Drugo leto bi na LM potreboval ''zajca'' ali ''zajkljo'' katera bi me prvi krog vlekla tam nekje 2:10:00. Poznaš morda kakšno kandidatko :wink:

LP
Matjaž

Classix, evo mene :-) :oops:
Letos sem kar nekaj časa tekla za tabo :-) Za drugo leto pa mi je cilj malo krajši čas, kot sem ga dosegla letos na 21k (2:12:37)...
Uporabniški avatar
 Zd.
BomMaratonka napisal/-a:Mi bo uspelo?

Sem na strani tistih, ki menijo, da se cilj da doseči. Mogoče te motivira tudi moja zgodba: pred dvema letoma sem bila popolnoma neaktivna z 3x več pribitka kg kot ti. :oops: Začela sem z gibanjem (najprej seveda hoja, pa kolesarjenje in nazadnje še tek) in uravnoteženo prehrano. Resneje sem začela teči pred enim letom, ko sem po veliko prebranega treninge začela tudi načrtovati in nisem več "samo tekla". Načrtovati v smislu, da sem uvedla dolge teke, pa tempo teke in intervale.

Letos spomladi sem se udeležile prvega organiziranega teka (Radenci) in na 10 km dosegla čas 56 min, na Eko maratonu nekaj mesecev kasneje sem čas popravila na 50 min. Na LM sem bila najprej prijavljena spet na 10 km, a sem si takoj po prijavi premislila in rekla, da je čas za 21-ko ;) Zadnje tedne sem trenirala po programu s Poleta - treninge sem zmogla izvesti celo v nekoliko višjem tempu, kot so bili predpisani, v tistih tednih, ko so bili planirani le trije teki, sem dodala še četrtega ;) Treningi so bili napisani za čas pod dvema urama. No, na svoji prvi polovički sem dosegla čas 1:53...

Če sem zmogla jaz, pred dvema letoma popoln couch potato, zmoreš tudi ti! Pa misem več najmlajša :D Vse je v glavi, sem velikokrat prebrala na tem forumu!
 muci
Vse pohvale!

Jaz sem se začela s tekom ukvarjati letos in sem se prvič udeležila rekreativnega teka na 16. Ljubljanskem maratonu. Dosegla sem čas 1:03 in že razmišljam o mojem naslednjem teku.

Do Radencev želim izboljšati svoj čas, saj vem da lahko tečem bolje.

Po prihodu na cilj v LJ namreč nisem bila nič utrujena, ves čas sem tekla svoj tempo, okrog 6 min na km. Nisem se upala preveč forsirat ker se mi večkrat pojavijo mravljinci v stopalu, ki se potem razširijo na meča.

Kater poletov plan treningov si to uporabila?

Lp
Uporabniški avatar
 Zd.
muci napisal/-a:Vse pohvale!

Jaz sem se začela s tekom ukvarjati letos in sem se prvič udeležila rekreativnega teka na 16. Ljubljanskem maratonu. Dosegla sem čas 1:03 in že razmišljam o mojem naslednjem teku.

Do Radencev želim izboljšati svoj čas, saj vem da lahko tečem bolje.

Po prihodu na cilj v LJ namreč nisem bila nič utrujena, ves čas sem tekla svoj tempo, okrog 6 min na km. Nisem se upala preveč forsirat ker se mi večkrat pojavijo mravljinci v stopalu, ki se potem razširijo na meča.

Kater poletov plan treningov si to uporabila?

Lp

Uporabila sem tisti plan, ki je bil objavljen v tiskani izdaji Poleta - v dveh delih - in ga je pripravil Benjamin Piškur (drugi del je bil objavljen 29.9., prvi pa verjetno 4 tedne prej). Drugače pa je bil še en njegov program objavljen v reviji Tek Plus - podoben, a za nekoliko hitrejši tek (za čas 1:45).

Sama sem na svojem prvem teku (Radenci) uporabila isto taktiko, kot ti - tekla sem z rezervo, da se ne bi preforsirala, na kar so me vsi opozarjali, da se zna zgoditi. Sicer pa me vedno v podzavesti spremlja to, da je "treba" v cilj priteči z nasmehom in temu prilagodim tempo...

Lp
Uporabniški avatar
 Classix
mojchka napisal/-a:
Classix, evo mene :-) :oops:
Letos sem kar nekaj časa tekla za tabo :-) Za drugo leto pa mi je cilj malo krajši čas, kot sem ga dosegla letos na 21k (2:12:37)...

Kar se mene tiče, zmenjeno! Ob letu osorej (plus en dan...) se vidiva na štartu.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Radolca
Bravo vsi, čestitam vsem :clap:
Ste vztrajni :!:

Zase lahko napišem, da nisem in ne želim trenirati po nikakršnem planu. Ker grem na tek z veseljem in še pred vhodom iz bloka ne vem natančno, v katero smer, koliko km in s kakšnim tempom bom pretekel.

Sem pa do svojih solidnih rezultatov prišel s svojo trmo :!:
Poslušal sem druge, nikoli nisem želel modrovati kako se lotiti tega, kako onega. Učil sem se iz poslušanja in kombiniral stvari na način, da so bile meni primerne in da mi je ustrezalo to, kar sem počel :!:

Želim ti, da dosežeš svoj cilj in s tem boš sama sebi dokazala da veliko zmoreš, zmoreš pa toliko, kolikor sama želiš :!:
 renaultv6
StaraKost napisal/-a:...do uspeha se pride tako, da se postavlja realno izvedljive cilje.
Tvoja oba cilja sta na meji realnosti, po moje celo, nerealna.
Rajše poslušaj moža :D .

Bi se strinjal s tem kar pravi StaraKost.
Boljše postaviti malo nižje cilje in je potem veselje večje, ko jih dosežemo. Je pa tako, da rezultati ponavadi niso vidni takoj na začetku. Zato je treba vztrajati.
Uporabniški avatar
 vencelj
renaultv6 napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:...do uspeha se pride tako, da se postavlja realno izvedljive cilje.
Tvoja oba cilja sta na meji realnosti, po moje celo, nerealna.
Rajše poslušaj moža :D .

Bi se strinjal s tem kar pravi StaraKost.
Boljše postaviti malo nižje cilje in je potem veselje večje, ko jih dosežemo. Je pa tako, da rezultati ponavadi niso vidni takoj na začetku. Zato je treba vztrajati.

V take debate se izjemno nerad vključim, toda: :arrow: če pogledamo prvi post, ko mož meni, da bomMaratonka (naslednje leto) ne more preteči 21-ke v 2:20 in potem:
:arrow: nekateri kar takoj predlagate, da naj posluša moža...kar pomeni, da ji že vnaprej predlagate, da nima smisla poskušati, ker itak ne bo uspelo...torej naj vrže puško v koruzo :?: :?: ... :arrow: S tem se pač ne morem strinjati :!: Časa je dovolj, s primerno pripravo, postopoma, je cilj vsekakor dosegljiv.
Zato, bomMaratonka, samo naprej in uspelo ti bo :!:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 StaraKost
....narobe interpretiraš, vsaj mene. Jaz nisam pisal, da je to nemogoče. Mogoče je tudi več. Ne vidim pa pravega smisla, ko želi nekdo skočit iz ene krajnosti v drugo, kar je za moje pojme zmanjšanje teže za 20+ kg in preteči 21 km v enem letu.
Zakaj ne izbrati bolj realne cilje, zaradi katerih ne boš v tem letu preobremenjen in pod pritiskom/stresom.
A ni boljše uživati pri doseganju zastavljkenih ciljev?
To bi vsaj za rekreativce moral biti glavni cilj.
Uporabniški avatar
 Radolca
zdi se mi da se na forumu vedno več postov konča kot debata med dvema, ki si nasprotujeta in zaide v čisto drugo smer, o katero govori iztočnica - naslov :!: :bum:

se pa človek pri branju tega vsaj do ušes nareži :lol: :rol:
Uporabniški avatar
 StaraKost
vencelj napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:Rajše poslušaj moža :D .

...ki meni, da ji ne bo uspelo preteči polmaratona v 2:20...
Strinjam pa se, da je 20 kg v enem letu res veliko...

LP

Zato, ker mi se to zdi dovolj realen čas za normalen in postopen prehod med rekreativne tekače. Oziroma, če bi ji bil jaz njen mož, bi rekel 10k v manj kot eni uri :D . In bi bil zelo vesel, če bi me demantirala :D .
Uporabniški avatar
 Asparagus
Mislim, da je tvoj cilj kar se tiče teka dosegljiv, vendar bodi previdna, da ne stakneš kakšne poškodbe(vnetja vezi) zaradi nenavajenosti telesa na daljše teke. To se je zgodilo meni, ko sem se prvič poskusila pripraviti za 21-ko. Potem, ko sem jeseni tekla 8km v Sežani in spomladi 10 v Radencih, sem povečala mesečno število km in staknila vnetje vezi, tako da sem dva meseca tekaško počivala in na LM leta 2008 nisem šla. Uspelo mi je naslednje leto. :D
Če bi bila na tvojem mestu(pod pogojem, da imaš možnost), bi se pridružila kakšni skupini s trenerjem, da te nauči tehnike teka, primernih vaj, da se izogneš poškodbam. Jaz sicer tečem sama, z upoštevanjem splošnih napotkov s foruma in revij, programi mi nekako ne ležijo, skupine v našem kraju ni.
Želim ti veliko uspeha!
Uporabniški avatar
 BomMaratonka
Pozdravljeni,

prov vesela sem vseh spodbudnih besed pa tud mnenja Starekosti.

Velika vzpodbuda mi je izkušnja tekačic, ki jima je uspelo shujšati in uspešno začeti s tekom. Se pravi, da se da.

Zavedam se, da zaradi moje teže in dosedanje neaktivnosti ne smem pretiravat s tekom, zato sem ta teden pridno hodila, vsak dan ena ura hoje. Bojim se namreč, da me ne bi izdalo koleno, ki me je enkrat zaradi pretiravanja že.

Moji cilji so postavljeni zato tako zahtevno, da so izziv. StaraKost upam, da bom ob letu osorej lahko rekla, da nisi mel prav. Tud to mi je zdej izziv :wink:

Hvala vsem za pozitivo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA