Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

romzi
Loni napisal/-a:Romzi, kapo dol... pa kapo dol ženi, ki te razvaja, sosedu Rastu, ki te je nevede izzival... :laola

:laola Takoj, ko bo mogoče bom pokazal ta zapis moji ženi :) Hvala ti!
Uporabniški avatar
 vencelj
sitrader napisal/-a:
vencelj napisal/-a: da ti hemoglobin pade pod minimalni nivo za odvzem krvi (pri moških 135g/l).

NORMALNA referenčna vrednost hemoglobina v krvi je za zdrave MOŠKE 140-180 g/l.

Za ŽENSKE je ta vrednost 120-160 g/l.

Tako da jaz kot moški, ne bi dajal pod 150. Drugače ni nič čudnega, da imate težave. Sploh pri aktivnosti. 135 je lahko problematično že pred krvodajalsko, kaj šele po njej (za moškega jasno, za ženske je 135 super dobro).

Pri krvodajalskih akcijah je 135g/l krvi (za moške)meja, pri kateri ti jo še vzamejo, pri 134g/l pa ne več. Moj kronični problem, večkrat so me že zavrnili.
Kri dajem redno, če bi čakal, kdaj bom na 150, je ne bi dal nikoli in tudi sicer mislim, da bi se število krvodajalcev precej zmanjšalo.
LP, vencelj
 romzi
vencelj napisal/-a:
sitrader napisal/-a:
vencelj napisal/-a: da ti hemoglobin pade pod minimalni nivo za odvzem krvi (pri moških 135g/l).

NORMALNA referenčna vrednost hemoglobina v krvi je za zdrave MOŠKE 140-180 g/l.

Za ŽENSKE je ta vrednost 120-160 g/l.

Tako da jaz kot moški, ne bi dajal pod 150. Drugače ni nič čudnega, da imate težave. Sploh pri aktivnosti. 135 je lahko problematično že pred krvodajalsko, kaj šele po njej (za moškega jasno, za ženske je 135 super dobro).

Pri krvodajalskih akcijah je 135g/l krvi (za moške)meja, pri kateri ti jo še vzamejo, pri 134g/l pa ne več. Moj kronični problem, večkrat so me že zavrnili.
Kri dajem redno, če bi čakal, kdaj bom na 150, je ne bi dal nikoli in tudi sicer mislim, da bi se število krvodajalcev precej zmanjšalo.
LP, vencelj

Jaz sem imel hemoglobin dva tedna po transfuziji krvi 130. In verjetno je bil kriv za moje slabo počutjeravno ta nizek nivo, ki pa je bil pred odvzemom seveda čisto normalen za moškega, saj me niso kot krvodajalca še nikoli zavrnili.
Pa lep večer,
R.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA