Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Zdaj, ko se je nova proga LMja lepo prijela, postala del mesta, dobila svoj novi rekord in ne nazadnje pokazala vse svoje značilosti, vas prosim, dragi mestni možje (in gospe):

* označite nam prosim, ljubiteljem LMja in tistim, ki to še bodo, km oznake. Ne le med tekmo, postavite ali zarišite ali vdelajte preproste oznake, ki bodo leto in dan (no, pod snegom ni nujno!) kazale in merile pot. Saj ni treba veliko sredstev, ni potrebno, da so drage, le tam naj bodo, da bomo tej poti sledili. Eno okoli Ljubljane že imamo, priljubljeno, zakaj kot tekaško veliko mesto ne bi imeli še svojega (pol)maratonskega kroga?
* enkrat za vselej jo uradno izmerite in pridobite za vse nas in vas potrdilo, da spada med priznane!

Runcajz
Meni se to ne zdi posebno dobra ideja. Proga LM je namreč v pretežnem delu povsem neprimerna za tek, kadar niso ceste zaprte za promet. Ne predstavljam si namreč, kako bi izgledalo, ko bi se navdušeni tekači za generalko drenjali na Dunajski ali tekali po cestah brez pločnika.

Mislim tudi, da bi se moral organizator odločiti kaj hoče. Če naj bo LM predvsem tekmovalna prireditev, potem je po moje obvezno, da je proga tudi ustrezno verificirana, da so rekordi in norme uradno priznani.

Če proge ne verificirajo, potem je to rekreativna prireditev (čeprav z merjenjem časov in nagradami). V tem primeru so tudi premije za vabljene tekmovalce čisto brezvezno metanje denarja stran. Če proge ne verificirajo, bi lahko tudi vsako leto imeli drugačno progo. Eno leto bi tekli na Vič, drugič v Moste, tretjič za Bežigrad. Tekači bi videli tudi druge dele mesta in tek bi bil še bolj zanimiv.
Lahko da planirajo spremembo trase v naslednjem ali še letu po tem, pa morda zato zaenkrat še niso pridobili novega certifikata? Teh informacij pač mi nimamo, kajne.
Biz napisal/-a:Lahko da planirajo spremembo trase v naslednjem ali še letu po tem, pa morda zato zaenkrat še niso pridobili novega certifikata? Teh informacij pač mi nimamo, kajne.

Ja. Jaz recimo upam da bi start/cilj prestavili nekam kjer je več prostora. Za ljudi in za avte. Res pa da s tem odvzamejo nekaj pompoznosti za gledalce, tako da...
S takimi oznakami - barvanjem cest, pri nas žal ne bo šlo, ker to ne dovoljuje prometna zakonodaja. S traso pa je v Ljubljani lahko tudi vsako leto drugače, saj nikoli ne veš, kje in kdaj bodo kaj prekopali. Zato se mora tudi LM prilagajati prometnim in komunalnim razmeram v mestu.
ziga napisal/-a:S takimi oznakami - barvanjem cest, pri nas žal ne bo šlo, ker to ne dovoljuje prometna zakonodaja. S traso pa je v Ljubljani lahko tudi vsako leto drugače, saj nikoli ne veš, kje in kdaj bodo kaj prekopali. Zato se mora tudi LM prilagajati prometnim in komunalnim razmeram v mestu.

Žiga, v Barceloni, na Dunaju, v berlinu itd. imajo tudi take zakone, pa traso vseeno označijo. Ampak to je po moje neka poltrajna barva, ali pa jo po teku zbrišejo. V Berlinu sem ponekod še videl blede ostanke barv iz prejšnjih let.
Pr nas je tko al tko najbolj pomembno da se denar pobere....ostalo bo, pa ko bo ,pač če sploh bo... Če se že tko trudimo okrog dvigovanja rejting maratona z vabljenjem tujih atletov ; proti katerim jaz osebno nimam nič oz. jih zelo spoštujem; potem pa dajmo tut ostale stvari izboljšat glede maratona. Npr.: slike še sedaj niso gor na netu, v tujini za to ceno dobiš še cel tvoj video iz npr. 15 video postaj na progi... Povabili bi lahko tudi vse tekače, ki so že vsa ta dolga leta z vami in se vsako leto udeležijo enega izmed maratonov in pa tudi kašnega slovenskega atleta lahko povabite....ne pa da sploh ne vemo a so sploh prišli, vem pa da jaz osebno raje tečem na maratonu kjer npr. teče Roman Kejžar kot pa en atlet za katerega še nikol nisem slišal. Lp
Označba nima smisla, ker bodo tako morali enkrat iti na 1 krog za 42 km, če bodo hoteli konkurirati svetovnim maratonom. Po moje bi celotni maraton (42) pridobil tudi na pomembnosti in množičnosti, če bi bil ta dan samo maraton brez polovičke in rekreativnega teka. Cena pa ne bo padla, ampak verjetno samo še rasla.
No, eppur si muove.

Včeraj sem tekel po trasi in zagledal nasprejane bele oznake, velike številke za drugi krog in male za prvega. Ni sicer estetsko reprezentativno, je pa nezgrešljivo in tudi uporabno. No, med drugim tudi, da ti recimo pokvari dolgi tek in začneš gledat na uro, malo simulirat tekmo namesto mirnega nedeljskega raztekavanja.....

Hvala, komurkoli že, vsaj meni pride prav in se mi zdi fino!

Runcajz

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA