prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Loni
Za CCC si rabil imeti s seboj kot obvezno opremo gtx tople rokavice, pa so tolerirali varianto gumijastih rokavic in pač ene toplejše čez. Tiste iz prve pomoči so čisto ok, če ne gre durgače.
Drugače pa moja zmrznjena malenkost natakne nase vse od rokavic, kar ji ponudijo, pa me je še v vsakih na začetku zeblo, potem se pa roka segreje. Imam pač debelejše kolesarske, kupjene v Hoferju, trenutno se za kolesarjenje pri minusu (v službo) čisto ok obnesejo, za na tek pa so zaenkrat še malo pretople.
S Karrimor kolekcijo pa si lahko sestaviš toplo rokavico, ker vse več ali manj služijo temu, da jih v mrazu uporabiš kot podrokavico.
No, to sem pa zares hvaležen, da je prišlo toliko odgovorov.

Sicer pa... navzven mogoče res izgleda da moraš biti malo nor da greš pri - 10 teči ampak ko se enkrat premikaš je pa božansko. Okrog tebe vse belo, žive duše nikjer... Le jaz in moji zmrznjeni prsti :D :D :D

torej, jutri probam z rokavicami iz pumpe (itak moram danes tankat) drugače se pa nagibam h kuhani volni. Mislim da me bodo ogrele itak samo tiste ki so narejene za 5000+ nadmorske višine.

torej hvala še enkrat in uživajte v teku

Bojan
Meni se rokavice iz pumpe (se pravi tista plastika) ne zdijo najboljša rešitev ker ne dihajo. Seveda, rokavica, kot vsakršno oblačilo le zadržuje toploto, saj ni oblačila ki bi toploto oddajal. Zato je tudi pomembno da diha, po eni uri boš čisto gnil.
Če bi bilo tako preprosto, bi vsi alpinisti plezali v plastiki :)

Meni se zdi bolj problemtično da so bodisi pretople, bodisi ne dihajo.
Uporabniški avatar
 5r002
vencelj napisal/-a:Tole mi je enkrat predlagal Janez (hvala, odličen predlog!), večkrat preizkušeno in zelo učinkovito: vzemi na črpalki tiste tanke rokavice za tankat gorivo, daj si jih pod katerekoli druge in ni pogojev, da te še zebe. Finta je v tistem, kar je napisal TONEK: rokavice same po sebi ne grejejo ampak le zadržujejo toploto :!:

LP, vencelj

To bo pa za sprobat! :) Se strinjam, preprosto je najboljše! :laola
froyd napisal/-a:Meni se rokavice iz pumpe (se pravi tista plastika) ne zdijo najboljša rešitev ker ne dihajo. Seveda, rokavica, kot vsakršno oblačilo le zadržuje toploto, saj ni oblačila ki bi toploto oddajal. Zato je tudi pomembno da diha, po eni uri boš čisto gnil.
Če bi bilo tako preprosto, bi vsi alpinisti plezali v plastiki :)

Meni se zdi bolj problemtično da so bodisi pretople, bodisi ne dihajo.

Saj imaš prav, a do sedaj je bilo to pri meni edino učinkovito sredstvo, v katerem me ni zeblo.
Pri dejavnostih v zelo hladnem vremenu so bili vedno moja prva skrb prsti na rokah. Ko mi je enkrat uspelo ogreti jih, je bilo potem OK. Zato sem te rokavice običajno uporabljal le od začetka, samo za preprečevanje tega, da bi me sploh začelo zebsti, ker potem jih nikakor nisem mogel ogreti. Ko se je telo ogrelo z aktivnostjo, s katero sem se ukvarjal, sem te rokavice dal dol...če jih imaš predolgo, roke res postanejo "gnile".

LP, vencelj
Pozdravljen Pinkfloyd!

Kolikor vidim te pčitno res zebe v prste. Sam sicer nimam takih problemov. So že predhodniki dali veliko idej, vendar, če res nič od tega ne bo pomagalo. Je edina rešitev - PUH. Ko sva se s kolegom potikala nekoč v Iranu nekje na višini okrog 4200m v močnem vetru (preko 100km/h). Ko sva le prišla v bivak, je bilo notri še vedno -12. Imel sem resne probleme s prsti na mogah. Tudi po 1,5 ure masiranja, jih nisem mogel ogreti. Pa mi je prijatelj rekel, da jih nej dam v vročo vodo, (ki sva jo ravno pripravljala za čaj.) sem mu pač povedal, da bo to še slabš, da je treba to počasi ogreti. Nakar se on domisle genialne ideje. "pa daj natakni na noge puhaste rokavice" in res čez pol ure so bili prsti odtajani.

Fora je v tem, da puh prevzame toploto, potem pa s to toploto greje tebe.
tako da sem prepričan, da te v teh rokavicah ne bo zeblo. Meni je v njih pri -20, in brezvetrja pri hoji prevroče.

Ampak menim, da bodo tebi že kake druge ogrele prste.

http://www.vsezasport.si/sporti-na-pros ... -mitt.html
http://www.mountainhardwear.eu/Men%27s- ... lt,pd.html

lp Jure - Cveto
Če te kljub dvojnim rokavicam zebe v roke, mogoče vzrok niso rokavice.

- lahko si sicer premalo oblečen. Telo začne varčevati s toploto najprej na okončinah. Obleci kakšne toplejše dolge rokave, kapo, buf okoli vratu ...
- lahko so rokavice pretesne in ti ovirajo cirkulacijo
- pred tekom že doma na toplem natakni tople rokavice na tople roke
- ne pihaj v rokavice, ker postanejo mokre in te še bolj zebe
- roke si učinkovito pogreješ pod pazduho (med tekom je to malo nerodno)

Jaz prisegam na Power Stretch kot samostojne ali podrokavice. Pozimi tečem v tem http://www.kibuba.com/index.php?&cID=2&scID=15&pID=51 in mi zadostuje. Če je veter in -15, lahko daš čez še kaj neprepihljivega.
Če si res zmrzljiv, je kuhana volna super (na pet prstov ali še toplejši palčniki). Meni osebno je za tek absolutno prevroča.
Tako, še enkrat vsem hvala za pomoč in moram reči, da mi je zelo prav prišla.

Torej... med vikendom sem izprobal pumpa varianto z plastičnimi rokavicami in moram reči da se je presenetljivo obneslo le po kake dobre pol ure sem imel občutek, da mi bo roka notri zgnila. Nekako sem ugotovil, da je varinta dobra za kake pol največ tričetrt ure.
Kupil sem si pa tudi lepe rokavičke iz kuhane volne (žal pri raznih babicah nimam več vez) in te so mi pa danes zjutraj skoraj pomagale. Malo je še zeblo ampak glede na temperaturo zunaj (tam okoli - 8 pomoje) je bil v rokah pravi luksuz. Skratka, te bodo za sedaj super, ko bo pa hudičevo mraz bom pa verjetno vseeno moral kombinirati še s pumpa varianto.

Glede tega, da pa sem na splošno bolj malo oblečen in se posledično pozna na rokah... Zna biti da je nekaj na temu, ker drugače sem oblečen le v kratko majico in jakni, obični štumfi, 100 let stara kapa in normalne tekaške dolge hlače. Bom probal tudi tukaj kaj spremenit samo zna biti hudič ker si res ne predstavljam kak teči v en kup enih plasteh (sedaj mi je recimo prav prijetno).

Hvala in uživajte v zimskem topotu

Bojan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA