Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 banANA
Hej hej ... Jaz imam pa eno vprašanje ... niti ne vem če paše v tole temo, ampak mislim da bom tukaj lahko dobila najboljši odgovor, zaradi vaše "izkušenosti" ...

Zanima me, če v trenutnih vremenskih razmerah (megla, temperatura pod ničlo ...) pri teku daste kaj čez usta. Lani sem precej uporabljala buf, ki sem si ga potegnila od vratu navzgor do nosu. Sedaj sem brala, da to ni najbolje zaradi samega dihanja.

Je bolje teči brez česarkoli čez usta tudi pri npr. -5 st. C?!

Malo me skrbi za pljuča ...

Hvala!
Uporabniški avatar
 Radolca
Spoštovani,
Hvala za vaše vprašanje. Pljuča vam bodo zelo hvaležna, da jih namesto cigaretnega dima polnite s svežim jutranjim zrakom. Če boste pa naleteli na težave, si pa lahko naše rešitve ogledate na strani http://www.nevemuzga.com :roll:

Tečem brez zaščite nosu ali ust. Poskušam dihati čim bolj skozi nos. Ravno v Palmanovi sem tekel vzporedno s tekačem, ki je dihal skozi nos in je bil slišati kot zabasan sesalec :wink:

Diham skozi usta, nimam pa tako odprtih kot poleti, ko zajamem eskadriljo mušic, ki se ravnokar pripravlja na pristanek na letališu Lovrovo :roll:

Mimogrede povedano, danes nismo tekli, ker smo si včeraj odščipnili trenutek časa za en kratek tek po nedeljskem polmaratonu. Tako da smo šestko obdelali s časom 6:05 za kilometer :!:
Uporabniški avatar
 pajo
Krožnik itak. Brez zasčite čeprav imam težave z sinusi 365 ... Pomagala mi ni niti operacija. Saj se telo navadi na mrzel zrak. Včasih malo boli grlo ni pa panike zaradi tega. Probal sem z zaščito pa ni šans, da še kdaj ponovim.
Uporabniški avatar
 Radolca
jutranjih 11 km.
ko sem stopil "na zrak", sem si zamislil desetko, med tekom sem si premislil, da bo samo osemka padla, vrnil sem se pa z jutranjimi 11-imi kilometri v nogah :D

čudovita okolica, megla, tema, izstopale so bele veje, ki so bile prekrite z zmrzaljo :juhuhu:
Uporabniški avatar
 banANA
Radolca napisal/-a: Tečem brez zaščite nosu ali ust.

vencelj napisal/-a: vedno brez zaščite za nos in usta.

pajo napisal/-a:Brez zasčite čeprav imam težave z sinusi 365 ...

Hvala za vse vaše odgovore ... saj ni drugega, kot da bom sedaj tekla bolj brez skrbi. Hvala!

Drugače pa je danes dan minil brez teka ... je bilo dovolj drugega miganja (beri: prekladanja drv - brez zaščite čez nos in usta :lol: ).

Lep tekaški pozdrav!
Uporabniški avatar
 semjul
:D

sedem kilometrov vzpona 600 nmv, regeneracijsko 49 min, po včerajšnji dirki po Rožniku.

Brez zaščite za dihanje, gre pri meni tam nekje do minus 6,7. z zaščito - bafom pa do -12, če je še bolj mrzlo imam pa počitek.
Do nekje 0 oziroma -2, pa tečem tudi brez rokavic, to pomeni, da jih letos med tekom še nisem uporabljal. Čakam na mraz :lol:
 wind
danes malenkost manj kot 7 km v povprečno 4:31 min/km. (zvečer, z lučko)

P.S.
- vedno brez "nagobčnika" :D, ne vem zakaj bi nosil cunje čez nos in usta, ne rabim tega. Najbolj mrzlo je bilo par let nazaj pri -18°, pri manj še nisem tekel.
- skoraj vedno brez rokavic, saj zdaj sploh še ni mraza.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Tudi jaz bi se danes pohvalila, da mi temperature odgovarjajo in tudi nočni mir(manj avtomobilov in skoraj nič sprehajalcev), ki sem ga danes uživala medtem, ko so ljudje gledali dnevnik. Lučka od Vitezov in nova kapa se obneseta, rokavice tudi uporabljam, nagobčnika pa ne :D . Če bo več kot -10 bom kakšen tek spustila.
 wind
Če koga fejst zebe, se dobi prave "nagobčnike", za na kolo ali za v hribe, enkrat sem v hribih že srečal podobno opremljene maškare. :D :D :D

Slika
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA