prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Koliko let vam zdržijo razni Polarji in Garmini ipd? Sam sem imel Polar F11, pa je zdaj po kakšnih 4 letih (uporabljan zelo malo) povsem fuč.

Pa še to - ali imate občutek, da dlje zdržijo ti osnovni modeli, ali tisti dražji?
Imam Garminovo 405ko že tri leta in pol. Uporabljam jo non stop oziroma bolj natančno povedano 6dni v tednu vse dni do sedaj (za tek, smučanje, tek na smučeh, kolesarstvo, hojo, hribe...).
Ura je še dobra. Malo je ošvohnela baterija (iz kao 8 ur v gps delovanju na caa 5 do 6 ur) , pašček je malo že star in zrabljen, drugače pa nisem imel zapletov in upam, da jih še ene pol leta ne bo, ker ni € za novo. Želja je seveda imeti ta novo 905ko, ki bi mi omogočila še da bi jo uporabljal med plavanjem 8) 8) . Ampak kot že rečeno, upam da mi tale še dela vsaj pol leta!

Mogoče sem imel srečo, mogoče pa ima Garmin res kar v redu urce (nekje v drugi temi sem enkrat bral, da tudi če ti "crkne" , da je servis v Šenčurju tako prijazen, da ti vso jezo odženejo stran.

Polarjevih ur pa nimam in jih tudi ne bom imel, ker mi je Garmin ZAKON :D
Točno tri leta imam Garmin 405, skupno izmerjenih km ima dobrih 12300 km, uporabljam pa jo za tek in kolo (če je ne pozabin dati na roko).
Do sedaj je delala brezhibno, no še sedaj deluje tako. Moral sem zamenjati samo polovico pasa in resetiral sem jo parkrat zaradi baterije.
Ta ura je zakon!
:clap:
Želja pa mi je Garmin 310, zaradi trajanja baterije, ali pa morda 910, ki je za mene popolna ura.
ris9 napisal/-a:Polarjevih ur pa nimam in jih tudi ne bom imel, ker mi je Garmin ZAKON :D

Jaz pa uporabljam Polar RS800CX in sem zelo zadovoljen. Po slabih dveh letih za zdaj brez težav, samo menjava baterije na pol leta (ob uporabi 3x tedensko) in pranje pasu za utrip. Ni nobene potrebe, da bi šel na novejši model CX5.
Zadnjič sem srečal enega tipa, ki je nosil Polarjevo uro staro 10 let...sem naivno mislil, da je to nek nov model... :?
jedrnat napisal/-a:Zadnjič sem srečal enega tipa, ki je nosil Polarjevo uro staro 10 let...sem naivno mislil, da je to nek nov model... :?

Vidš, to bi jaz rabil - model, ki zdrži 10 let. :-) Ne, saj ne, ampak kakšna štiri leta ali pa še kakšno leto več bi bilo pa res kar OK.
Mene pri polarju moti to, da ima gps posebaj in je vsaj zame moteče imeti še eno stvar tam na bicepsu. Zato tudi ne razmišljam o zamenjavi. Je pa garmin top med gps aparati. Jaz pa brez gpsja ure ne kupim, ker jo potem v bistvu ne rabim.
ris9 napisal/-a:Mene pri polarju moti to, da ima gps posebaj in je vsaj zame moteče imeti še eno stvar tam na bicepsu. Zato tudi ne razmišljam o zamenjavi. Je pa garmin top med gps aparati. Jaz pa brez gpsja ure ne kupim, ker jo potem v bistvu ne rabim.

Zakaj pa potrebuješ GPS, da se veš vrniti domov? :D .
Meni pa se prav ločen modul za GPS zdi edina prava rešitev. Nosiš, ga samo takrat ko potrebuješ posnetek proge. To pa je tu pa tam, ko tečeš/voziš po novi progi.
Jaz sem imel oziroma sem jih podaril naprej, kar nekaj Polarjev starejših od 5, celo 8 let, ki novim lastnikom še vedno dobro služijo :D .
StaraKost napisal/-a:
ris9 napisal/-a:Mene pri polarju moti to, da ima gps posebaj in je vsaj zame moteče imeti še eno stvar tam na bicepsu. Zato tudi ne razmišljam o zamenjavi. Je pa garmin top med gps aparati. Jaz pa brez gpsja ure ne kupim, ker jo potem v bistvu ne rabim.

Zakaj pa potrebuješ GPS, da se veš vrniti domov? :D .
Meni pa se prav ločen modul za GPS zdi edina prava rešitev. Nosiš, ga samo takrat ko potrebuješ posnetek proge. To pa je tu pa tam, ko tečeš/voziš po novi progi.
Jaz sem imel oziroma sem jih podaril naprej, kar nekaj Polarjev starejših od 5, celo 8 let, ki novim lastnikom še vedno dobro služijo :D .

StaraKost, besede si mi vzel z jezika. Jaz tudi praktično ne rabim GPS, razen ko bi na vsak način hotel imeti posnetek proge (ponavadi ko je kaj novega ali pa kar tako za spomin). Res pa je, da informacije, kot so dolžina, hitrost in kadenca dobim od drugih senzorjev (tek ali kolo).

Če ni GPS, ne rabiš kar naprej filat ure (ali dodatka) in bo tudi precej kasneje fuč (zaradi akumulatorske baterije ki je ne moreš oz. se je ne splača menjati). Polarji po moje zato brez problema delajo še leta in leta. Ali pa zaradi boljše know-howa izdelave. Ali pa ker nimajo nekih firmware updatov kjer je en slabši od drugega dokler se dokončno kaj ne pokvari. Slabost je morda samo to (ali pa je prednost), ko ti jo je že skoraj žal zamenjat ker vse dela kot je treba pa bi hotel kakšno super novo z miljon novimi zadevščinami (ki pa jih ironično praviloma ne potrebuješ ;) ). Poznam pa tudi nekaj Garminov ki se tudi kar dobro držijo. Mogoče odvisno tudi od rabe oz. kolk GPS baterijo fentava. Mogoče je tudi odvisno od modela. Pri Polarju ali Garminu. Lahko en model dober še leta in leta, drugi pa je fuč že po 6 mesecih...
Sicer ne paše v to temo, a imam vprašanje. Ali kdo ve, kako v Garmin Connectu zopet dobiti nazaj podatke o srčnem utripu, očitno sem nekaj kliknil in mi ga ne za nazaj, ne sproti v dejavnostih ne vodi?! Bi odprl novo temo, pa sploh ne najdem kje:)...
Meni je pa GPS nepogrešljiv, da vem, koliko sem pretekel ter s kakšnim tempom. Proge menjavam, ne ljubi se mi pa vsakokrat posebej gledati po zemljevidu. Footpoda pa se mi ne da umerjati.

Uro pa imam sedaj šele prvo in to 2 leti (FR305 in zaenkrat ni bilo problemov, tudi baterija še zdrži kot na začetku).
biji napisal/-a:Meni je pa GPS nepogrešljiv, da vem, koliko sem pretekel ter s kakšnim tempom. Proge menjavam, ne ljubi se mi pa vsakokrat posebej gledati po zemljevidu. Footpoda pa se mi ne da umerjati.

Vse kar si tukaj omenil (dolžino in tempo) dobiš od vsake ure s footpodom (natačneje je kot GPS). Umerjanje (kalibracija) footpoda pa narediš samo takrat, ko kupiš nov copat. Prostora imaš za tri različne kalibracije in pred začetkom teka samo izbereš copat pa potem vse štima. Meni osebno se zdi modularnost s temi dodatki tudi bolj praktična kot pa vse v enem.
Za mene je GPS dovolj natančen za okvirno dolžino poti (nekaj poti sem tudi preveril in je bilo odstopanja vedno pod 1%). Glede tempa je zame tudi v redu, ker imam nastavljeno vmesne čase na 1 km in ti povprečni tempi so tudi dovolj dobri. Res pa se na trenutni tempo pri GPS ne moreš zanašati.

Footpod pa je odvisen od dolžine koraka, tako da je zame še slabši, saj imam različno dolžino koraka glede na obutev (sploh pa se spremeni pri bosem teku), teren (podlaga, nagib), vremenske razmere (pri snegu ali če je veliko luž tečem čisto drugače).

Res pa footpoda še nisem preizkusil in bi mi mogoče na koncu celo postal všeč. Verjetno je tudi boljši, če hočeš trenirati za kakšne rezultate. A trenutno imam uro, ki ima samo GPS in sem zadovoljen z enostavno uporabo, saj jo samo vklopiš, počakaš na signal in greš (pa še večkrat me zanima, kje sem tekel). Pa še za kolo jo lahko enostavno uporabim (brez dodatkov).
GPS ure imajo slabosti, a so za moje pojme še vedno boljše kot uporaba footpoda. Vsak ima svoje preference.

Je pa tako, da s pojavom zmogljivih pametnih mobitelov z GPS-om, dobivajo močno konkurenco.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA