vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Bil danes in včeraj (včeraj sem sicer 4 letnika prvič dal na smučke). Včeraj popoldam je snežilo. Na nekaj delih je malce potrebno pazit zaradi kamenja. Zato, če imate nov instar material, zaenkrat uporabite starega. Vam bo lažje pri srcu:))
Je pa proga živa katastrofa zaradi kretenov s sankami (od prve ravnice do velikega štajga) in pa tistih, ki preprosto morajo cel krog okoli, no mather what and how long.
Zato prosim prosim vse, ki si ne upajo spustit po smuku, dajte se mu izognit. To lahko naredite tako, da greste po Žigartu dol (verjemite, dosti bolj udobno in varno-za vse skupaj), ali pa pač ne hodite cel krog.
Če se sprašujete zakaj?
Zato, ker s tem uničite progo, ki postane nevarna tako za poškodbe ljudi kot uničevanje materiala. In na Arehu prog ne delajo vsak dan. In po taki progi preprosto ni užitek teči. In potem jaz hodim po Žigartu, jebenti!
V taki situaciji se v primeru, da se srečata začetnik in dober izkušen tekač na smuku, ko začetnik zarije, izkušen tekač zelo težko ogne. Jaz upam, da razumete.
In tudi vsi sprehajalci psov. Ne razumem da psa pelješ 18 kilometrov daleč, da gre na sprehod. Najboljše pa so kombinacije: en laufa, drugi pa gre poleg peš s psom. Cel krog. A ni super?
TABLE NEKAJ SPOROČAJO. DOVOLJ JE DA SI PISMEN, DA JIH RAZUMEŠ.
 lonelyrider
..je kdo tekel po povezavi Bellevue - Areh ? ..zanima me stanje proge.. ..ali potrebuješ kamnožerke ?.. ..ni mi ravno najboljših smuči po kamenju uničevat..
Uporabniški avatar
 Z*
Včerajšnje novice: 3/4 proge - ves osrednji del - je zelo zelo razrit, saj so sankači prejšnji večer po njej očitno dirkali, in to v krogih, glede na globino jarkov verjetno dlje časa in z večjo hitrostjo, saj je v nekaterih ovinkih poleg globokih jarkov celo zemlja zunaj. :evil: En krog sem se prekopavala naokrog in v mislih precej grdo govorila o uničevalcih :argue: , saj to ni bil noben tek na smučeh, potem pa skupaj z vsemi drugimi tekala samo sem in tja v začetnem delu proge in štajgala po alpski povezavi na Žigarta. :| V nedeljo sta dva fanta prišla iz smeri Bellevue in rekla, da je stanje na progi precej obupno. :--(
Skratka, škoda bencina za Areh, gremo raje na Roglo. :idea:
Danes proga primerna temperaturi (8 stopinj). Se je dalo teči, čeprav, še dva, tri dni itako n adijo.
Sankači so se umirilii, pomladanske temperature pa so dale zagon sprehajalcem. Brez sramu štirje vštric... in da se najdejo štirje, vsi nepismeni:)
Upam da na Rogli obstane kaj več.
 Pinarelko
Rabil bi svežo informacijo o stanju na Arehu. Je bil kdo preko vikenda tam? Kakšna je situacija? Jutri me namreč mika, da bi malo skočil gor. Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
 marja
Svetujem, da greš rajši na Roglo. Tam je 100% super. Se splača kak km dalje peljat. In tud tiste 4 EUR za karto je vredno.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA