Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 5r002
Ravno včeraj sem se ob pregledovanju koledarja za 2012 spomnil na Dražgoše. :)

Kako kaže za letos?
Se bo zbrala kakšna TF ekipa za treking varianto?
Uporabniški avatar
 vencelj
Dolgoročne vremenske napovedi niso zanesljive, vedno obstajajo možnosti za spremembe, a danes so napovedi za nedeljo vzpodbudne in bi se moralo res precej obrniti, da bi naleteli na "nemogoče razmere" ( :ignore: , ne kliči hudiča :!: ). Ratitovec je pa spet malce pobelilo.

Torej: v nedeljo se imam še šestič namen podati v Dražgoše čez Ratitovec, začenši ob 6. uri zjutraj pred pošto v Železnikih. Če bo kdo tam, prav, če pa ne, sem pa tudi že vajen...
Lani nas je bilo 11 in je blo fajn (poročila par strani nazaj...).

LP, vencelj
 milk
Lahko ponovimo tudi lansko varianto. Tudi letos je 8. 1. v sklopu Kranjske tekaške lige na sporedu Mohor. Lani nas je nekaj od Mohorja podaljšalo do Dražgoš. Glede na obetavne vremenske razmere, bom to storil tudi letos, saj se s sinom, ki se redno udeležuje nočnega pohoda, potem skupaj vrneva do avta. Midva bova s povratkom kar pohitela, saj imam popoldan službo.
 TONEK
Še nekaj fantov Bojanovega kova, pa boste iz Železnikov lahko štartali ob osmih, namesto ob šestih in prišli na cilj skupaj s pohodniki, ki štartajo ob 00.
Pa srečno!
Uporabniški avatar
 vencelj
:arrow: Tonek, ali štrajkaš ali pa imaš v mislih kako drugo varianto in se (morda) srečamo na cilju :?:
:arrow: Že lansko leto sem na prvi strani te teme naštel nekaj vsakoletnih pohodov različne dolžine in težavnosti iz različnih smeri s ciljem v Dražgošah. Letos bo pohod v nedeljo, 8.1., najdaljši in najtežji (s Pasje ravni ter tale, prek Ratitovca) pa se začnejo že v nočnem času (opolnoči).

Kot sem že napisal, imam namen (šestič zapored) iti po trasi iz Železnikov čez Ratitovec in Jelovico v Dražgoše, a ne z organizirano skupino PD Železniki, ki štarta ob polnoči z bazena, na cilj pa prispe 12 ur kasneje in običajno šteje okrog 200 pohodnikov (odvisno od vremena) ampak štartam zjutraj ob 6. uri brez časovne omejitve ali obveze, da moram biti v Dražgošah do proslave ob 12. uri.
Torej, ob 6. uri, netekmovalno :!: , brez dirkanja :!: Če pride še kdo, bo tempo prilagojen skupini (lani je bil menda predvsem v delu od Prtovča na Ratitovec prehiter).
:arrow: Organiziran pohod je tisti nočni, v organizaciji PD Železniki :!: Tole, kar se grem jaz, ni organiziran pohod, bolj prijetno pohodno druženje podobnomislečih (oz. druženje s samim sabo, če ni nikogar drugega :mrgreen: ).
:arrow: Bojan, katero od variant si imel v mislih, tisto, ki jo omenja milk ali tole :?:
Kakorkoli že, vabljeni v Dražgoše!

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Šel bi s tabo. Koliko kilometrov je to? Pač proge ne poznam. Če je preveč bom raje še kako leto počakal.
Sem si pa zagotovil že prevoz. Vreme je pa tudi dobro napovedano. Edin nisem še čist 100 % če bom mel cajt.
Uporabniški avatar
 vencelj
Bojan Ambrožič napisal/-a: Koliko kilometrov je to? Pač proge ne poznam. Če je preveč bom raje še kako leto počakal.

Vse o trasi piše na strani PD Železniki http://www.pd-zelezniki.com/ , zavihek Prireditve, Pohod Železniki- Ratitovec- Dražgoše...Opis trase pohoda.
Logistika: z avtom v Železnike, potem pa iz Dražgoš nazaj na izhodišče.
Na Ratitovcu in Jelovici je nekaj snega, niže sedaj (še) nič.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
25 km se sicer sliši malo, vendar verjetno ni tako. Kaj pa vem ali bom to zdržal, ravno maratonec nisem.

Da bi me prišli na koncu iskat v Dražgoše pa ni verjetno najbolj pametno, ker bo dren in prometni zamašek? Zato je na koncu najbolje potem odteči še tistih 5-10 km v Železnike in se naredi potem povratek z avtom prek Škofje Loke?
 milk
Bojan Ambrožič napisal/-a:25 km se sicer sliši malo, vendar verjetno ni tako. Kaj pa vem ali bom to zdržal, ravno maratonec nisem.

Da bi me prišli na koncu iskat v Dražgoše pa ni verjetno najbolj pametno, ker bo dren in prometni zamašek? Zato je na koncu najbolje potem odteči še tistih 5-10 km v Železnike in se naredi potem povratek z avtom prek Škofje Loke?

Za povratek naj te v tem primeru ne skrbi preveč, saj je po peš bližnjici od Dražgoš do Železnikov samo 4 km. To je manj kot pol ure v zmernem tempu.

Malo sem premeril razdalje obeh tras. Ta čez Ratitovec je od Železnikov do Dražgoš (pribižno 25,5km) skupaj s povratkom dolga okoli 29,5 km. Tek na Mohor (9 km) s podaljškom do Dražgoš in povratkom nazaj v Stražišče, pa je dolg skupno okoli 30,5 km. Varianta čez Mohor je torej približno 1 km daljša, je pa bolj položna. Pri obeh si v Dražgošah približno ob enakem času (med 11h in 12h). Le pri prvi je štart ob 6h in si večino poti že opravil, pri drugi pa je štart ob 9h in si v Dražgošah šele na dobri polovici poti.
V prvi varianti si nekoliko hitreje doma, je pa malo več vožnje. Tudi jaz bom še malo razmislil, največja težava pri prvi je zgodnja ura.
Uporabniški avatar
 vencelj
milk napisal/-a: Tudi jaz bom še malo razmislil, največja težava pri prvi je zgodnja ura.

Vprašaj zajca, če je res zgodnja :lol: :lol:

Ja, prejšna leta, ko sem bil sam, sem štartal ob 7. uri, lani se je obetala skupina in sem odhod prestavil na 6. uro. Pravilna odločitev, skupina vsekakor funkcionira drugače kot posameznik. A je bilo v prijetni družbi lepo :!:

LP, vencelj
 milk
vencelj napisal/-a:Ja, prejšna leta, ko sem bil sam, sem štartal ob 7. uri, lani se je obetala skupina in sem odhod prestavil na 6. uro. Pravilna odločitev, skupina vsekakor funkcionira drugače kot posameznik. A je bilo v prijetni družbi lepo :!:
LP, vencelj

Odvisno seveda od tega, kaka je skupina. Če bo v njej Ambrožič in se bo tempu prilagodil njemu in podobnim, bi lahko štartali tudi ob osmih. Mene zanima kakšen tempo je v tem primeru, ko skupina štarta ob 6h. Zame me ne skrbi, toda če bi se odločil za to možnost, bi bil z mano verjetno tudi sin, ki pa je nekoliko počasnejši in me skrbi, da nebi mogla držati tempa, če bi bil prehiter, ker pa ne poznava poti, bi bil najin zaostenek za skupino zelo problematičen.
Če bi se vsaj pri koči na Ratitovcu počakali, verjetno v nadaljevanju poti nebi smelo biti večjih težav, če ne bi tempo diktiral Ambrožič.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA