Končalo se je drugo leto mojega aktivnega teka, prilagam statistiko letošnjega teka
V celem letu sem šel tekat 122 krat in skupno pretekel 1434 km (v povprečju cca 11,76km).
Udeležil se 9 organiziranih tekov:
- Gorica: 21,1km (prvi polmaraton) (IHMCUP.EU)
- Brugnera (ITA): 21,1km (drugi polmaraton) (IHMCUP.EU)
- Formaraton, Tivoli,(LJ): 25,5km
- Tek trojk (LJ): 12km
- Maraton treh src (Radenci-SI): 21,1km (tretji polmaraton)
- Muggia (IT) -> Koper(SI): 21,1km (četrti polmaraton) (IHMCUP.EU)
- Aurissina, Nabrežina(IT): 21,1km (peti polmaraton) (IHMCUP.EU)
- Ljubljanski maraton (LJ): 21,1km (šesti polmaraton)
- Mezza Maraton (Palmanova – IT): 21,1km (sedmi polmaraton) (IHMCUP.EU)
Torej, pretekel 7 organiziranih polmaratonov, in na koncu sezone zaključil z najboljšim časom od 1:39:03 na 21,1km (kar je pod 100 minut na 21,1km).
Od tega 5 maratonov (od 6), znotraj pokala INTERNATIONAL HALF MARATHON CUP (IHMCUP.EU) in se na koncu uvrstil na 6. (šesto) mesto v kategoriji do 35 let (zgrešil peto mesto za 1 točko ) (ma kakšen je to pokal, da sem takoj na šestem mestu

) !
V tem letu izgubil prek 9 kg, niti enkrat zbolel in splošno občutje vrhunsko (preverjeno: tek pozitivno vpliva na zdravje in občutje!)
Za leto 2011 sem imel zastavljene sledeče plane:
- obdržati vsaj isto število pretečenih polmaratonov (presegel – lani 4x – letos 7x)
- preteči 21km pod 1:45:00 (presegel, pretekel v 1:39:03 - pod 100 minut! - kar je zame odličen rekord!)
- preteči več kilometrov kot lani (lani 1296km) presegel (letos 1434km)
- brez večjih poškodb (dosegel – edina poškodba predpone v marcu, ki se je sanirala)
Pretečeni kilometri po mesecih ( v cca KM – nisem pisal decimalk ):
Januar: 98km
Februar: 98km
Marec: 134km
April: 113km
Maj: 130km
Junij: 116km
Julij: 120km
Avgust: 115km
September: 96km
Oktober: 153km
November: 154km
December: 103km
Rekordna meseca sta bila Oktober in November oba krepko čez 150km/mesec!
V Marcu, Maju in Septembru se udeležil po dve tekmi na mesec; Aprila, Avgusta in Novembra pa po eno tekmo!
Tudi z drugim letom teka izredno zadovoljen, tako glede rezultatov (dosegel in presegel zastavljene cilje) kot glede poškodb (minimalne poškodbice, ki niso preveč vplivale na tek – razen predpone, ki se je sanirala!).
Prav tako zadovoljen s postavljenimi in krepko preseženimi plani, ter še enkrat (zame) odličnim časom. V letu 2012 je plan obdržati zgoraj omenjene rezultate in udeležbe na tekmah, ter mogoče poizkusiti tudi maraton(?), če pa kaj povečam, pa tudi super.