Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 vencelj
V koči na Ratitovcu itak naredimo pavzo. Nato se gre čez Kosmati vrh in se spusti na Ledine ter do Rastovke. Tam našo traso seka pot, ki pripelje z Bohinja in se spusti skozi Mrzlo dolino proti Dražgošam, medtem ko se naša ponovno vzpne na Dražgoško goro in potem spusti v Dražgoše. Lani sta se za krajšo in lažjo možnost odločila dva in je lahko zelo dobrodošla.
Sicer pa tudi 200 nočnih pohodnikov pred nami ne more iti, ne da bi pustili nekaj sledi.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
5r002 napisal/-a:Če bo tako vreme še naprej bi se verjetno lahko šlo v supergah.
Počakmo še kakšen teden...

Do Prtovča (cesta) kopno. Na Ratitovcu (1666 m) je v tem tednu (po novoletnih praznikih) menda zapadlo 60 cm snega. Težka bo v supergah... :roll: . Na Jelovici (1100- 1300 m) ga je manj, Dražgoše kopne, čeprav ga je včeraj zvečer naletelo nekaj cm. Razmišljal sem o goretexu, a ko sem danes od sodelavca dobil info (hvala, Matjaž!) o novozapadlem snegu, sploh ne razmišljam več: gojzarji so zakon :!: Pa palice in nekaj cunj za preobleč (Ratitovec) v ruzak.

Vremenarji nas imajo radi :wink: . Kar napovedujejo, je blizu kiča...

Danes dopoldne so se prizadevni planinci zapeljali na Prtovč in "potegnili špuro"...

LP, vencelj
 milk
Verjetno bom dokončno odločitev ali na Dražgoše čez Mohor ali Ratitovec, sprejel v nedeljo zjutraj, glede na to ali mi bo uspelo vstati tako zgodaj in spraviti pokonci tudi sina.
Če nama uspe, me zanima, kje točno je štart, ali štartate natanko ob 6h ali nekaj minut pozneje in ali bo glede na veliko število pohodnikov, ki bodo štartali pred nami, mogoče kje v bližini parkirati. Verjetno bova prišla v zadnjih minutah in ne bo prav veliko časa za iskanje parkirnega prostora.
Uporabniški avatar
 vencelj
:arrow: Štartam(o) pred pošto v Železnikih, 200 m naprej od pumpe na odcepu ceste proti Dražgošam. Tam je tudi parkirni prostor. Lani ni bilo zasedeno...nočni pohodniki štartajo izpred bazena in parkirajo na parkirplacu pred merkatorjem, malo naprej od pošte.
:arrow: Pred pošto bom ob 6. uri + akademskih 5 minut. Pridem itak peš, ker sem doma 3 minute stran. ( :roll: ponavadi najbližji pridejo zadnji :wink: :mrgreen: ).

LP, vencelj
 milk
Glede na to, da za pot čez Ratitovec ni pretiranega zanimanja in ker mi služba v nedeljo odpade, se bom raje udeležil teka na Mohor in potem podaljšal do Dražgoš. Upam, da bodo tisti, ki bodo prišli na Mohor pred mano in bodo tudi podaljšali do Dražgoš, počakali kakih 10'.
Uporabniški avatar
 vencelj
Povzetek današnje debate na http://www.hribi.net/
7.1.2012 Zivijo jutri bi rad sel na Ratitovec kdo mi zna kaj povedati o vremenskih razmerah hvala in prijetne izlete v hribe

7.1.2012 Vreme bo lepo, vendar je pot takoj iz Prtovča in na vrhu proti koči zelo poledenela, tako da so male dereze zelo priporočljive! V glavnem previdno in počasi.

Jaz grem brez derez: 1) jih nimam; 2) že velikokrat sem bil v pogojih, da bi jih "moral" imeti, pa jih nisem in je tudi šlo.
Na isti spletni strani so opisane snežne razmere v gorah (6.1.2012).

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Alenovski
Zdravo kamerati!
Tudi jaz prispem zjutraj ob 6.00 pred pošto v Železnike. komaj čakam... :D Lepo bodite se vidimo v jutro. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 ales
V množici pohodniških variant še ena: ob pol desetih zjutraj "pri hlodih" na Javorniku pod Joštom. Čez Gladek in Špičast hrib, mimo Mohorja čez Lajše v Dražgoše. V času proslave pasulj in še pred zaključkom nazaj na Čepulje. Tradicionalno vabljeni!
 milk
ales napisal/-a:V množici pohodniških variant še ena: ob pol desetih zjutraj "pri hlodih" na Javorniku pod Joštom. Čez Gladek in Špičast hrib, mimo Mohorja čez Lajše v Dražgoše. V času proslave pasulj in še pred zaključkom nazaj na Čepulje. Tradicionalno vabljeni!

Ta pot je precej podobna teku na Mohor s podaljšanem do Dražgoš. Če nebi Kranjsko zimsko ligo vtrajno prilagajali ravninskim tekačem, bi po tej trasi lahko potekal tek na Mohor. Na začetku bi šla trasa po asfaltni cesti in potem bi lahko zavila na peš pot za Jošt, lahko bi tekli čez vrh ali pod Joštom in po asfaltu navzdol do poti, ki je opisana zgoraj. To bi bilo vsaj malo podobno gorskemu teku. Po razdalji nebi bilo velike razlike, bi bili pa časi za kakih 10' podaljšani.
 TONEK
Vencelj, lepo se imejte na pohodu in srečno.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA