tradicionalni teki po okoliljubljanski Poti spominov in tovarištva

Moderatorji: pegaz, Vlajko, Bajsi

Uporabniški avatar
 Pina
#270510
Loni...kje točno je bil bunker s tiskarno? Brdo 95 mi najde hišo, ki pa ni na PST-ju. Sem se že večkrat spraševala zakaj se imenuje LPP postaja Podmornica...:)..no zdaj vem :) :laola
Uporabniški avatar
 Loni
#270515
Saj ni bila točno na PSTju, ampak malo stran. Znamenitost ob PSTju pač. Delovala je še preden so Italijani Ljubljano obdali z žico. Janez Kos je napisal (vsaj meni) zelo zanimivo knjižico o tej in drugih tiskarnah KPS v Ljubljani in okolici v letih 1940-1943.
 Ulikses
#272966
Kapo dol :)

Da vam rata ob teku še štet stebre ob progi :D

Kaj pa ideja, da bi se na MOL predlagalo, da se PST malo bolje označi (in morda hkrati tudi bolje uredi in opozori na razne znamenitosti)? Parkrat sem že laufal po njej in čisto vedno imam težave na kšnih odseki, ker je tako šlampasta signalizacija.
 bojanm
#272974
Pina napisal/-a:Loni...kje točno je bil bunker s tiskarno? Brdo 95 mi najde hišo, ki pa ni na PST-ju. Sem se že večkrat spraševala zakaj se imenuje LPP postaja Podmornica...:)..no zdaj vem :) :laola

Če si želite ogledati to tiskarno,se lahko dogovorimo.
Uporabniški avatar
 Tomaž 77
#276429
Ker je Pot spominov in tovarištva eden mojih hobijev in sem zagrizen zbiralec vseh predmetov povezanih s Pohodom po poteh partizanske Ljubljane (Pot ob žici) od leta 1957 do danes, bom izkoristil temo za predstavitev malega dela moje zbirke.
Hkrati pa prosim, če ima slučajno kdo kakšen predmet (štartna številka, brošura....) povezan s tekom trojk ali pohodom odveč.... sem interesent in bom vsakega novega predmeta vesel v moji zbirki.

Nekaj slik iz zbirke: medalje, značke, priponke, plakete, lesene makete POT in spomeniki, zemljevidi.....

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

LP Tomaž
Uporabniški avatar
 mare
#276612
Zanimiva tema. Stebre bo težko prešteti. Na območju studenca (Fužine) je bila žica precej drugje kot pot, zato so tudi stebri precej oddaljeni in nekateri niso vidni s poti, niti ni do njih potke, kot je to na Golovcu.

Tomaž 77 ali lahko razjasniš, zakaj so bile spominske značke v posameznem letu zlate, srebnrne in bronaste. Ko smo jih dobivali na pohodih, sem jaz mislil, da so eno leto takšne in drugo drugačne, zdaj pa vidim, da so v posameznem letu vse tri.
Uporabniški avatar
 pajo
#278714
Ravno včeraj sem srečal Jocota na trasi ko je govoril, da je na najlepšem koncu sveta. Žena ga naravnost sovraži pri meni pa je ravno obrtano. Ko se ga bom 1x naveličal se bo moje življensko poslanstvo počasi zaključevalo. Ni važno če je to tek,sprehod ali samo odih na klopci. Mene dobesedno začara. Hčer dostikrtat peljem z avtom in izberem pot, da ja vidim PST. Sem nor a ne? Kaj čmo... :roll:
Nazadnje spremenil pajo, dne 09 Maj 2012, 08:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Tilcara
#283345
pajo napisal/-a:Ravno včeraj sem srečal Jocota na trasi ko je govoril, da je na najlepšem koncu sveta. Žena ga naravnost sovraži pri meni pa je ravno obrtano. Ko se ga bom 1x naveličal se bo moje življensko poslanstvo počasi zaključevalo. Ni važno če je to tek,sprehod ali samo odih na klopci. Mene dobesedno začara. Hčer dostikrtat peljem z avtom in izberem pot, da ja vidim PST. Sem nor a ne? Kaj čmo... :roll:


Pajo, če ti spadaš v kategorijo norcev, pol sva že dva :lol:
PST zjutaj, PST opoldne, PST ponoči, PST z otročki, PST s kolesom, PST na dolge, PST na kratke, PST ta-hitre, PST ta-počasne..misli na OFF, jaz PST in moja družina :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA