Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:Zdaj se pa nehajta zajebavat in na maraton :wink:

Meni manjka še pol minute, potem pa...
Uporabniški avatar
 lonely
Še enkrat...iskrene čestitke...TF rules..simpl :clap:

Vidim,da celotna zadeva ima grenak priokus...zaradi razdalje 20.9 km.
Naj pojasnim (vprašal organizatorja)

-progo je izmeril kolesar,na pritožbo ITA -tekačev (pred leti sta bila cilj in štart na isti lokaciji...štart premaknjen zaradi prave distance 21.1 km)...vozil po svojem cestnem pasu...brez idealne linije
-tekači tečemo...hmmm kako ?...notranji ovinek-zunanji ovinek..krajšanje.
-proga ima certifikat in entry normo za NY maraton

Torej,ni panike...svoj dosežen čas,brez slabe vesti,lahko uvrstite med PB (če ste ga dosegli).
Res ne vem,kaj bi bila idealna 21-ka...Palmanova preravna...Radenci prevroči...LM daljši od 21.1 km.
Zatorej,glejte razpis...če v le-tem piše 21.1 km...vsaka druga debata pelje v druge kontekste.
Včasih so,s "fičkotom" izmerili razdaljo,od točke A...do točke B...in vsi smo bili zadovoljni.
aha...toleranca za GPS je 1 %...torej 210 m..pa smo tam :D
Uporabniški avatar
 Tilcara
Glede na to, da sem ZAMUDILA avtobus :oops: se odpeljala do Unca :? (tam so me čakali odrešitelji, nekako tako, kot čakajoč Godoja :wink: ), odtekla 21-ko (prebližno tako, kot je treba :) ), se prijavila na novo 21-ko in maraton, spoznala nove ljudi..sem ZADOVOLJNA.

O razdalji polovičke, bi lahko debatirali. Lonely, nisi me prepričal :wink: Moje krajšanje je bilo očitno pre-veliko, da bi si štela PB :cry: . Garmin mi je pokazal 20.7. Četudi so odstopanja, še vedno manjka vsaj 180 m :?

Kakorkoli že, to je bila moja druga Medea in moja PRVA obletnica tekaške kariere :D Gremo naprej, novim zmagam naproti :wink:
Nazadnje spremenil Tilcara, dne 16 Jan 2012, 19:26, skupaj popravljeno 1 krat.
 edo-brko
Lp!

Pridružujem se vsemu lepemu napisanemu v tej temi. Vendar kljub "popustljivosti" Loni in Loneleya sem glede te zadeve kritičen in tukaj mora biti neki red (pa čeprav slab).

"Obi" in "Tae" zadeva je resna in vidva kot perfekcionista se bosta s tem strinjala. Če je jasno, da je bila proga po večini izmerjena za okrog 300 m manj potem je rezultat dvomljiv ( ta razdalja znese okrog dobre minute) in neverodostojen. Lahko ima vrednost samo pri vseh naslednjih tekih v tem kraju na tej isti progi.

"Obi" glede na to kako si v zadnjem kratkem času napredoval pri hitrosti (rezultatih)pa je že sumljivo! Pa še v takem belem oprijetem tekaškem dresu tečeš. To je čudno, bo treba pogledat kakšno perilo nosiš!!!

Imejte se lepo naprej in brez zamere!
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
edo-brko napisal/-a:Lp!

Pridružujem se vsemu lepemu napisanemu v tej temi. Vendar kljub "popustljivosti" Loni in Loneleya sem glede te zadeve kritičen in tukaj mora biti neki red (pa čeprav slab).

"Obi" in "Tae" zadeva je resna in vidva kot perfekcionista se bosta s tem strinjala. Če je jasno, da je bila proga po večini izmerjena za okrog 300 m manj potem je rezultat dvomljiv ( ta razdalja znese okrog dobre minute) in neverodostojen. Lahko ima vrednost samo pri vseh naslednjih tekih v tem kraju na tej isti progi.

"Obi" glede na to kako si v zadnjem kratkem času napredoval pri hitrosti (rezultatih)pa je že sumljivo! Pa še v takem belem oprijetem tekaškem dresu tečeš. To je čudno, bo treba pogledat kakšno perilo nosiš!!!

Imejte se lepo naprej in brez zamere!

Ja Edo, glede na tvoj komentar je pol brez veze, da se sploh vodijo na TF razne lestvice rezultatov... :shock: :oops: :roll:, ker vsak lahko na vsaki tekmi (razen na stadionu seveda...) najde kakšne metre, ki manjkajo... :evil: :shock:, meni je Garmin v Medeji nameril 20,93 km in to je dobrih 100 manj in jaz mu kar verjamem, da je toliko, ampak sej je vseeno, zaradi mene tudi če se mi ne prizna ta rezultat, meni je pomembno, kakšen tempo sem sposoben držati na takšni razdalji, pa če je 100 m več ali manj... :shock: :oops:
Glede obleke in mojega napredka mi je pa tvoje mnenje res :bum: :shock: :oops:, samo eno primerjavo ti bom napisal...točno pred enim letom sem prvič tekel v Medeji...po moji uri sem imel takrat cajt 1.26.16, uradno 1.26.50, zdej pa če verjameš, da sem v enem letu na isti progi (se pravi isti dolžini) ob približno istih vremenskih pogojih (takrat je bila sicer megla) zaradi bele oprijete obleke, ki jo včeraj mimogrede sploh nisem imel na sebi toliko izboljšal rezultat, pol pa res ne vem, kaj naj si mislim... :shock: :oops: :roll:
Tudi ti se imej lepo...
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:
kovit napisal/-a:Zdaj se pa nehajta zajebavat in na maraton :wink:

Meni manjka še pol minute, potem pa...

Jaz si sicer nisem postavil kakšnih pogojev, ampak, ker nimam nobenih pametnih izgovorov, razen lanskoletnih težav in posledično odstopa je vse samo stvar moje volje, če bi se lotil te zadeve... :roll: :oops:, zaenkrat pa še nič ne razmišljam v tej smeri... :)
 spela*
Obivankenobi napisal/-a:Glede obleke in mojega napredka mi je pa tvoje mnenje res :bum: :shock: :oops:, samo eno primerjavo ti bom napisal...točno pred enim letom sem prvič tekel v Medeji...po moji uri sem imel takrat cajt 1.26.16, uradno 1.26.50, zdej pa če verjameš, da sem v enem letu na isti progi (se pravi isti dolžini) ob približno istih vremenskih pogojih (takrat je bila sicer megla) zaradi bele oprijete obleke, ki jo včeraj mimogrede sploh nisem imel na sebi toliko izboljšal rezultat, pol pa res ne vem, kaj naj si mislim... :shock: :oops: :roll:
Tudi ti se imej lepo...

Boris, mislim, da se je Edo-brko malo hecal. :wink:
 edo-brko
Lp!

"Obi", svojemu prispevku bi moral za "uspešno" razumevanje dodati kakšnega smeška pa mi to ne uspe (čeprav mi je "Tae" že nekajkrat poskušal dopovedati kako to gre!).Obstaja nekje za to izrek-zabit kot šparkasa-se strinjam.
Glede prvega odstavka tvojega odgovora se strinjam in tako dejansko tudi je.
O drugem pa bova kakšno "moško" rekla ko se prvič vidiva, najbrž že v Kamnjah.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
edo-brko napisal/-a:Lp!

"Obi", svojemu prispevku bi moral za "uspešno" razumevanje dodati kakšnega smeška pa mi to ne uspe (čeprav mi je "Tae" že nekajkrat poskušal dopovedati kako to gre!).Obstaja nekje za to izrek-zabit kot šparkasa-se strinjam.
Glede prvega odstavka tvojega odgovora se strinjam in tako dejansko tudi je.
O drugem pa bova kakšno "moško" rekla ko se prvič vidiva, najbrž že v Kamnjah.

No, me veseli, da je bila šala... 8) :D , očitno tudi jaz kakšno stvar preko neta napačno ocenim oz. tudi zame velja tvoj izrek... :bum: :shock: :oops:, ko sva pa že glih pri oblekah, sej v Kamenjah imam lahko belo oprijeto obleko... :lol:, ali bom spet sumljiv... :shock: :oops: :--
Ja nč, se vidiva pa se bova dokončno :argue: ob :piti: kakšnega cvička... 8) :D :wink:
 edo-brko
Lp!

Vsi dvomi bodo ovrženi, ko boš nama z Matickom, po prihodu v cilj, pokazal nedrček in ga bomo dali v analizo! Tudi tehten "razlog" iz zadnjega dela odgovora lahko pripomore k temu.
Mej se fajn in se "lovimo" v Kamnjah.
Uporabniški avatar
 tae
lonely napisal/-a:Vidim,da celotna zadeva ima grenak priokus...zaradi razdalje 20.9 km.

Pri meni ne, jaz sem v vsakem primeru zadovoljen. :D

lonely napisal/-a:Naj pojasnim (vprašal organizatorja)
-progo je izmeril kolesar,na pritožbo ITA -tekačev (pred leti sta bila cilj in štart na isti lokaciji...štart premaknjen zaradi prave distance 21.1 km)...vozil po svojem cestnem pasu...brez idealne linije
-tekači tečemo...hmmm kako ?...notranji ovinek-zunanji ovinek..krajšanje.
-proga ima certifikat in entry normo za NY maraton

Zanimivo to glede certifikata, tega nisem vedel.
Morda se motim, a po včerajšnji debati sem si doma vzel čas za klikanje po zemljevidu na map my run v primerjavi z gps sledjo iz ure. Lonely omenja premaknjen štart v ulico za ovinek. Moja ugotovitev: Za pravo razdaljo bi moral biti tudi cilj na istem mestu kot smo štartali (je pa seveda zaradi daljše ravnine in večje širine glavne ceste bolj primeren tam kjer je bil). Moja meritev 20,97 km = 20.970 m, uradna 21.097 m, razlika le 127 m, idealne linije pa itak nihče ne teče.

lonely napisal/-a:Torej,ni panike...svoj dosežen čas,brez slabe vesti,lahko uvrstite med PB (če ste ga dosegli).

Ker sem včeraj sprejel odločitev, da svoj rekord upoštevam in svojih besed ne "požrem," pri tem še naprej vztrajam. Sicer bo pa letos še dovolj prilik za potrditev.

lonely napisal/-a:Zatorej,glejte razpis...če v le-tem piše 21.1 km...vsaka druga debata pelje v druge kontekste.

Prav to mi je že tam rekla miciM, ali sta se zmenila? :D
 LT
Vsak ima pravico si priznati katerikoli cas si zeli :)

Moja meritev 20,97 km = 20.970 m, uradna 21.097 m, razlika le 127 m, idealne linije pa itak nihče ne teče.

Zaradi tega je vsaka steza[1] pri kateri je meritev krajsa od objavljene razdalje zelo sumljiva... in v 99.99% to pomeni, da je dejanska razdalja krajsa od objavljene.

[1] Pri tem ne stejejo stadioni, cik-cak steze, marsikatera gozdna, itn. Tam je GPS napaka lahko zelo velika. Pri tipicnih 10+K GPS naredi zelo majhno napako.

lonely Napisal/-a:
Zatorej,glejte razpis...če v le-tem piše 21.1 km...vsaka druga debata pelje v druge kontekste.

Hmm, Tek okoli Bohinjskega jezera je bil krajsi od objavljene razdalje (12km) za priblizno 1 km... Ce si po tej logiki priznam ta rezultat, sem fantasticno dober tekac :--

Pa se tole o certifikatih nacionalih zvez (iz hrvaskega foruma, kjer so debatirali krajso razdaljo na polu-maratonu Ivan Starek):

O verificiranju staze od strane nacionalne instiutucije najbolje govori slovenski primjer od prije 10 godina. Tada je na državnom prvenstvu u Celju puno trkača otrčalo jako dobre rezultate na osnovu kojih je dosta njih, uključujući i par Bosanaca, završilo na olimpijskom maratonu u Sydneyu. Kasnije se ispostavilo da je staza bila cca 3km kraća, nakon čega je IAAF jednostavno ukinuo povjerenje svim nacionalnim atletskim savezima

Celoten tekst: http://www.utrke.net/forum/viewtopic.php?p=6837

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA