Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Res je vredno, da napišem par besed o tem dogodku. Teki 42km, 21km, marcia 7km, 14km, 21km, 28km, odlična organizacija, bogata darilna vrečka, zanimiva proga, pravi praznik za lokalce in ostale obiskovalce. Jaz, RoKo in Lonely smo se spopadli z 42km, Ugor pa z 21km. Vsi smo uspešno prišli v cilj :D
Štart ob 8h, ob 4h smo se podali na pot iz Kozine. Proga pa nora - 1500m gor, 1500m dol, trail varianta med vinogradi, po gričih, nekaj malega asfalta, trasa strma in razgibana; odlično označena. Podlaga zaj.bana, kamni, veje, blato, prah, zanič asfalt, luknje - bi rekli temu prava terapija za podplate, še posebej ker sem tekel v minimalistični obutvi. Vsaka čast organizatorju za tako izvirno izpeljano traso. Smo ugotavljali kaj je težje: GM4O ali Montefortiana? Mogoče je Montefortiana celo težja, predvsem zaradi težke podlage.
v glavnem - tisti, ki imate radi trail in gorske teke ne smete tega teka v bodoče nikakor izpustiti.
Hej "moji"...čestitkeee :clap:

Super je bilo,dej...štart pri -5°C...vzponov kot v "pravljici"...odlična organizacija,več kot 10 tisoč udeležencev,na vseh razdaljah...pravi praznik teka :D
Tudi jaz sem se spraševal,kaj je težje...GM 4O (bil 2 krat) ali tole.5400 vm <--->3000 vm
Na GM 40 je več možnosti za "normalen" tek...tukaj pa...strmo gor-strmo dol,neštetokrat..nevarno za noge.
OK..ni panike...ni mi žal udeležbe,"zmage" nad samim seboj...vesel. :?
-PRIPOROČAM-

ugor-tadejz.lonely-RoKo
Slika
Je vse res. :D , Vinograd dol, vinograd gor, vinograd počez, to bi bilo dobro za oktober, samo da mi dajo še brento. Kolena so se umirila, še meča me malo bolijo. Na takole preizkušnjo je treba iti dobro pripravljen ali pa jo vzeti bolj turistično. Tisti Eco" naziv se mi ne zdi najbolj posrečen, res smo tekli po naravi ampak kar nekaj divjih odlagališč smeti sem opazil, najbolj pa me je motilo ogromno plastičnih tulcev cal. 12. Lovci že vedo, za kaj gre.
Očitno so slišali more glasno bentenje med tistim gor dol vinogradi in za kazen nisem med rezultati. Tudi tadejz deli isto usodo.
Po treh dneh pitja čajev in zdravljenja sem si na cilju privoščil pivo, in še eno.. pa še...
Ni škodilo. Za ponovno udeležbo....težko me bo prepričati..kolena so trpela....
Nazadnje spremenil RoKo, dne 23 Jan 2012, 21:01, skupaj popravljeno 2 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA