
Namočeno v vodo čez noč:
- nekaj žlic tankih ovsenih kosmičev (modra pakunga, dobiš v Sparu in Merkatorju)
- nekaj žlic ovsenih otrobov s kalčki (DM)
- nekaj žlic pirinih kosmičev (DM)
- žlica kokosove moke
Danes sem dodal tanko rezino masla in pol merice beljakovin (Optimum Gold Whey vanilija). Kombiniram različne kosmiče in otrobe, ker enak okus sčasoma postane dolgočasen. Zraven kosmičev je zadnje čase zelenjava, tokrat krožnik vijoličastega zelja (sicer pa ohrovt, cvetača, korenje), če ni časa za pripravo pa kozarec rdeče pese (Biotop). Včasih zraven pojem strok česna. Glede maščobe tudi razne reči, danes maslo, ta zelo izboljša okus, največkrat pa vmešam laneno olje, za posladkat paše tudi sezamovo.

O gramih in kalorijah ne bi vedel, glede na porabo kosmičev pa sklepam, da jih je več kot 100g. Za kosmiče je moja mera skodela (zgleda majhna, ampak noter gre več kot v krožnik za juho), ki mora biti skoraj polna, ko se kosmiči napojijo vode, vodene župe ne maram; če ni dovolj gosto, dodam malo otrobov (ovseni ali pšenični).