Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Biz
Mene pa zanima kakšen je okus tekaških zvarkov s chia semeni (chia fresca)... za poskusit je.
 Miha-
Jaz si dajem zjutraj v mislije in je super. Če probaš brez vsega je ogabno, vsaj meni :) Zadeva postane izredno sluzasta ob stiku z vodo.
 Fenix Gold
danes si grem kupit in bom probal to zadevo
pa da vidimo če je res tako kot piše :)
 Miha-
Fenix Gold napisal/-a:danes si grem kupit in bom probal to zadevo
pa da vidimo če je res tako kot piše :)

Presenečen boš, kaj vse naredi marketing :lol:
Uporabniški avatar
 polpiskra
Napisal/-a Fenix Gold » 27. 11. 2011, 19:12
Da ne bo pomote, ne delam nobene reklame!!!
zanima me samo, če je že kdo to probal in kaki so učinki ?
Gleda na to kaj vse vsebuje, more bit super stvar

Pijem/jem na dnevni bazi.

Najprej si naredim gel, ki je osnova za vse mogoče variante. Gel sam po sebi ni nič okusnega. Pravzaprav je popolnoma brez okusa. Je predvsem dodatek k ostalim jedem in pijačam. Musliji, smutiji, rižeki, testenine, "energy drinki" (http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?f=29&t=19578&p=272607#p272607). ... ni omejitev uporabe.

Gel naredim takole:

5 jedilnih žlic semenk chia zmešam s 5kratnikom vode.

S palčko (ne z žlico, ker se preveč semen gor prime) vse skupaj zmešam in pustim 15 min. Vmes vsake toliko malo premešam, da se ne zgrudi (sem že tudi pozabil in ni bilo panike). Ko se strdi ga pospravim v hladilnik. Dozo mam za kak teden. Pravijo da gel zdrži zelo dolgo (več tednov), če ga vedno s čisto žlico zajemaš.

Glede učinkov pa se mi zdi, da hitreje po naporih pridem k sebi kot prej. Pa tudi bolezen me to zimo še ni povohala, čeprav so okoli mene vsi smrkavi.
 alesk
Laneno seme ima skoraj iste koristi, zelo podoben hranilni profil, stane pa, ne vem, 5x manj?
Uporabniški avatar
 Pina
Hmm.zanimiva primerjava z lanenimi semeni. Kaj sploh potem naredi Chia semena boljša od lanenih? Verjetno samo marketing in knjiga Born to run :P.
Ali?
 Yedi
če mešaš 50:50 chia in laneno seme je super ,se mal dopolnita pa za denarnico ceneje
 Yedi
Vdružbi je debata nanesla na laneno seme in nekdo je izjavil ,da laneno seme pri pregrevanju prične tvoriti škodljive snovi.
Yedi napisal/-a:če mešaš 50:50 chia in laneno seme je super ,se mal dopolnita pa za denarnico ceneje

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA