prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Tud jaz ze en teden ob temle mrazu zjutraj opazam isto :(
Uporabniški avatar
 kemc
Očitno ni samo pri meni :cry: . Slaba stran ali mogoče opozorilo za servis. Vprašanje je kako se bo obnašal ko bo 15 minusa?

Lp!
Uporabniški avatar
 GTA
Tudi meni se dogaja podobno vendar le ob začetku teka, ob spremebi temperature, kasneje, po par km je vse normalno.

Pa še nekaj: Z 625-ko sem zelo zadovoljen. Pri 30 pretečenih km ne glede kje tečem (v hrib, gozd, travnik, asfalt) na cilju ne odstopa več kot 300 m oz. 1% kar se mi ne zdi prehudo. Ker je proga (krog) izmerjena s kolesom, avtom in Polarjem mislim, da bi že moralo približno držati. Bistvena funkcija te ure, merilec pretečene razdalje, poleg ostalih, ki jih imajo ostali Polarji, se mi zdi tako pomembna, da bi težko zamenjal to uro s kako drugo brez te funkcije, saj se lahko na teku malo "izgubljaš", kar tek nedvomno popestri pa imaš ob vrnitvi domov vseeno vse podatke.

Lp!
Uporabniški avatar
 gorazd
Tud sam sem postal ponosni lastnik 625ke. Prav pogovor z GTA-jem in Mirčem po teku v Palmanovi sta dodala piko na i, k mojemu kolebanju o nakupu tega merilca.
Prvi test na štadionu v Kranju je bil super, razdalja je bila zmerjena takorekoč v nulo 2x800 na stezi je enako 2x800 na uri.

Zdej moram še višinimor sprobat, kakšne so izkušnje s tem?
 Pirat
gorazd napisal/-a:Tud sam sem postal ponosni lastnik 625ke. Prav pogovor z GTA-jem in Mirčem po teku v Palmanovi sta dodala piko na i, k mojemu kolebanju o nakupu tega merilca.
Prvi test na štadionu v Kranju je bil super, razdalja je bila zmerjena takorekoč v nulo 2x800 na stezi je enako 2x800 na uri.

Kok pa ta stvarca kej stane?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Mislim, da 88.000 pa se minus 15% :)
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Kar se višinomerja tiče stvar funkcionira. Sam je pa ena stvar za razmislit. Učer sem se peljal na jošta nad kranjem in v stražišu sem prtisnu za kalibracijo višine 390 m, pol sem pa na joštu še enkrat "umeru" višino pa mi je isto pokazal hmm??
Jst sem ga tud na štadijonu u kranju umeru,. Višina zopet 390m.

Nekje sem prebral, da u bistvu naj bi na začetku sami manualno unesli višino štarta. A je to res moram prevert.

LP!
 tark
Nekaj mesecev imam Polarja 725 in pred prvo uporabo sem ročno vnesel podatke višine svojega doma, ki je večinoma izhodiščna točka. Od takrat dalje ni problemov. Manjša odstopanja se pojavijo le zaradi vsakodnevnega nihanja zračnega pritiska. Po prenosu podatkov v PC je višina izražena v razliki med startno in ciljno točko, ki je po mojih izkušnjah zelo točna (iste proge - enaki podatki), ne glede ali imaš začetno točko 100m gor ali dol. Merjena je le absolutna višinska razlika.
Uporabniški avatar
 Airskull
tako kot je tark rekel, na začetku je treba ročno vnesti višino in potem zadeva deljue enkratno. Polar pa priporača kalibracijo višine pred vsakim treningom za čimbolj natančne meritve.

Tark vprašal bi samo še to kako si izmeril nadmorsko višino svojega doma.

Aja mam 625x že mal več kot en teden in ga ne zamenjam za nobeno drugo uro.
 tark
Ker sem celjan je zadeva relativno preprosta. Torej, če imaš srečo, da živiš v malo večji vasici, vpišeš v npr. Google "nadmorska višina, xy kraj". Vrnjeni bodo rezultati iz planinskih, geodetskih, občinskih in podobnih ustanov. Če bi bil nesrečnik, iz podatkovno neobjavljenih področij, bi se do željenega poizkusil dokopati pri občinskem urbanističnem uradu ali geodetski upravi. V primeru, da še to ne bi dalo razultata, bi našel izmerjeno višino najbližje točke mojemu domu. Na tem mestu bi nastavil Polarja in po prihodu domov bi se morala izpisati višina, ki bi zelo ustrezala dejanskemu stanju. S to višino potem ponovno nastaviš osnovno višino. Obstaja pa še možnost, da osvojiš hrib z znano višino nastaviš Polarja in doma odčitaš višino. Če slednje ponoviš s cca treh različnih točk, bo rezultat relativno točen.
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Ma saj ni problema z višinomerjem hotu sem sam ispostavit vprašanja, zakaj npr. če se pelješ z avtom v hrib in ne uporabljaš polarja ampak potem na vrhu kalibriraš višino še zmeraj kaže isto kot v dolini :shock: .

LP!
Uporabniški avatar
 gorazd
Pirat napisal/-a:
gorazd napisal/-a:Tud sam sem postal ponosni lastnik 625ke. Prav pogovor z GTA-jem in Mirčem po teku v Palmanovi sta dodala piko na i, k mojemu kolebanju o nakupu tega merilca.

Kok pa ta stvarca kej stane?

75.500 SIT z že vključenim 15% popustom

Ja kar se pa višinomerja tiče je pa najbolje pred vsakim treningom vnesti višino. Sam sem jo vnesel od oka, pa je bilo potem na koncu nekih 20m razlike, je pa res da sem gor pa dol tekel, da bi ga malo namuču:) Bom še mal testiral, verjetno bom uporabil tarkov pristop.
 BladeRunner
kemc!
to ni visina, ki je ura zaznava. ampak tista, na katero si je prejsnjic skalibriral. to so tako naredili zato, ker verjetno veckrat gres na trening z istega mesta (nadmorske visine)- ni ti treba vsakic znova spreminjat visine, samo potrdis je!
LP :wink:
Uporabniški avatar
 Airskull
Tark hvala za odgovor, poleg tvojih nasvetov sem pogruntal še eno stvar. Vsi ki vas zanim nadmorska višina jo lahko dobite na NV atlas (za uporabo je potrebna brezplačna registracij). Tu preprosto vpišete ulico in kraj ter kiknete na najbljžjo cesto in izpisala se vam bo približna nadmorska višina, ki mislim da bi morala zadoščati. Še link http://kremen.arso.gov.si/NVatlas/users/login.asp?refurl=%2FNVatlas%2Fewmap%2Easp
Uporabniški avatar
 GTA
Zelo natančno - na centimetre se grejo - hvala!
Do sedaj sem uporabljal to varianto... z Jošta, z Mohorja in s sedla na Čepuljah pa vidim, da je strigla za 8 m - nobene panike. Drugače pa kaže zelo točno, ko jo preverjaš po drugih okoliških hribih.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA