Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
.... kaj to pomeni, da hitreje hodiš, kot tečeš :D .
Kar nekaj jih poznam, ki tečejo okoli 50' na 10k, pa na Pohorje ne pridejo pod 43'.

Zelo vesel bi bil, da se Novembra oglasi in me demantira. Že za čas pod 45' mu plačam pijačo po izbiri :D .
Uporabniški avatar
 bernarda
V kolikor lahko dam pripombo na to temo......na Pohorje sem hitro hodila.......najboljši čas hoje (nekaj sekund razlike)...je bil skoraj enak najboljšemu času teka na 10 km, škrge pa so trpele v obeh primerih :wink:
 bobsaap
Fantje, če mi je lani uspelo priti v 49 min na Pohorje in nisem bil pripravljen četrt toliko kot sem letos (zadnje 4 mesece treniram 2x na dan), potem skoraj ne dvomim, da bom svoj cilj 40 min letos dosegel, pa če bom kamenje jedel v "toti naš breg". :)

In še to ... teh 10km sem pretekel v 55min in zunaj je bil led in sneg. :)

Malo ste mi zdaj voljo zbili, ampak se ne dam. Hehehe. :)
...to je že dosti boljše izhodišče. Malo si zavajal z informacijami. Vseeno dobiš pijačo, ko dosežeš vmesnih 45' in dvojno, če v tem letu greš pod 40' :D .
bernarda napisal/-a:V kolikor lahko dam pripombo na to temo......na Pohorje sem hitro hodila.......najboljši čas hoje (nekaj sekund razlike)...je bil skoraj enak najboljšemu času teka na 10 km, škrge pa so trpele v obeh primerih :wink:

Mogoče sta si čas na desetki in čas na Pohorje res blizu, tudi pri meni bi šlo skoraj ven. Amapak na destki bi pa bil res hiter, kaj pa Jožek bi na desetki tekel svetovni rekord? :laola :laola :laola :clap:
 bobsaap
StaraKost, te držim za besedo. :)

Le še najbolj optimalno pot morem najti. Sem šel v soboto gor po teg gozdnih poteh in me je na koncu malo zmanjkalo (levo, desno, gore, dole sem taval). Hehe. :)

Sej bo, še pred poletjem boma šla na pijačo. :)
Upam, in na skupnem vzponu verificirala čas :D .
Kot sem že rekel, kaj je optimalna pot je zelo vprašljivo, ker je v vseh primerih potrebno premagati enako višinsko razliko. Enim leži daljša in manj strma, drugim krajša in bolj strma pot. Zato je najboljše izbrati eno od standarnih poti.
Pot Zimske lige gre tako.
Start: konec asfalta in začetek makedama. Po makadamski cesti do znaka BOLFENK, kjer zaviješ desno v gozd. Po potki skozi gozd do priključka na cesto proti Jonatanki. Po Jonatanki se držiš desne strani, da prideš na staro fisko. Cilj je pod vzpenjačo na platoju kjer je tista lesena hišica.
Pot pohoda peš na Pohorje pa:
Start je 50-60 metrov naprej kot prejšnji. Takoj po 80-100 m zaviješ levo, pa pod vzpenjačo naprej. Po prvi krajši strmini, čez 100 m zaviješ v gozd. Ko prideš iz gozda, prečkaš pot, ki kre v dvojni S in greš spet skozi gozd, pa na pot za trikotno jaso. Od trikotne jase mimo Lukeja po standarni poti proti vrhu. Malo pod vrhom se držiš čisto levo, da prideš z leve strani po stopnicah na teraso restavracije, kjer je cilj.
To so uradne proge na katerih si lahko primerjaš čase z ostalimi.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 05 Mar 2012, 15:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 bernarda
davidkopic napisal/-a:
bernarda napisal/-a:V kolikor lahko dam pripombo na to temo......na Pohorje sem hitro hodila.......najboljši čas hoje (nekaj sekund razlike)...je bil skoraj enak najboljšemu času teka na 10 km, škrge pa so trpele v obeh primerih :wink:

Mogoče sta si čas na desetki in čas na Pohorje res blizu, tudi pri meni bi šlo skoraj ven. Amapak na destki bi pa bil res hiter, kaj pa Jožek bi na desetki tekel svetovni rekord? :laola :laola :laola :clap:

Malo težko bova primerjala Jožeka z nama........mislim, pa da ne bi imel kaj slabši čas,ali pa tudi...... kot ga ima na POhorje.....če se ne motim ima rekord na Pohorje 25 minut :oops: :clap:
.... po navadi je tako, da si, če imaš dovolj moči, na vzponu na Pohorje hitrejši. Jaz sem na primer na vzponu za več kot 7 min hitrejši kot na 10 k.
 bobsaap
StaraKost, pripravim se in te povabim, da te bom gledal v hrbet. :)

Bom v naslednjih vikendih sprobal te poti. Tista "peš pot" se mi zdi precej klasična, verjetno tudi lažja od tiste po Jonatanki. Ta vikend sem šel gor tukaj po Jonatanki, ampak po levi strani, po gozdu, En čas je pot označena celo z modrimi pikami.

Sedaj pa vprašanje ...

Kako to, da nihče ne ubere poti po stadionu? Jaz sem lani parkrat probal tam gor podirat čas in sem bil precej blizu. Tukaj vidim, da nihče ne omenja te poti.
Sam mislim, da bi moral izbrati eno od navedenih "službenih" poti, na kateri obstajajo uradni rezultati, in se lahko primerjaš z drugimi.

Jaz sem sicer do jeseni, zaključil z vzponi, sedaj tečem do prve tekaške "tekme" v Gracu 25.3. , zatem sem izključno na kolesu. Vseeno se bom pridružil, ko boš blizu prvega časa, ko bom moral na vrhu plačati pijačo :D .
Uporabniški avatar
 Vreme

V resnici tudi pri meni ni kaj dosti razlike, razlika je samo ta,da me hribi malo bolj matrajo :lol:
 bobsaap
StaraKost napisal/-a:Sam mislim, da bi moral izbrati eno od navedenih "službenih" poti, na kateri obstajajo uradni rezultati, in se lahko primerjaš z drugimi.

Mislim, da bom za začete poizkusil poiskati tole klasično "peš pot" ki si jo zapisal.

StaraKost napisal/-a:Start je 50-60 metrov naprej kot prejšnji. Takoj po 80-100 m zaviješ levo, pa pod vzpenjačo naprej. Po prvi krajši strmini, čez 100 m zaviješ v gozd. Ko prideš iz gozda, prečkaš pot, ki kre v dvojni S in greš spet skozi gozd, pa na pot za trikotno jaso. Od trikotne jase mimo Lukeja po standarni poti proti vrhu. Malo pod vrhom se držiš čisto levo, da prideš z leve strani po stopnicah na teraso restavracije, kjer je cilj.

Po krajši strmini, čez 100m zaviješ v gozd - tale del mi je malo neznan. Jaz grem po navadi pod vzpenjačo tako kot si napisal, prva strmina, pa potem tista malce bolj položna ravninica cca 100m, potem pa je v levo ovinek in pred novim konkretnim vzponom je ena potka v gozd (desno), ampak tista pride potem takoj spet nazaj na isto pot, kot če bi šel po tisti strmini gor, le da jo malce zaokrožiš.

Le ta del mi ni najbolj jasen, vse ostalo je tak klasika ... trikotna, Luka, naprej, do vrha.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA