Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 panterman
Pozdravljeni! sem nov na forumu in imam vprašanje glede izbire tekaških čevljev. Sem rekreativec in tečem večinoma po urejenih poteh včasih pa me zanese tudi po kaki gozdni manj urejeni. Včasih grem tudi tekmovat na kako desetko, letos pa sem si zadal preteči 21 v vsaj 1:40 . Trenutno uporabljam mizuno rider 13, na nedavnem merjenju pa so mi ugotovili rahlo pronacijo, tako da sem sedaj v dilemi pri sami izbiri. Sam sem s trenutnimi bil vedno zadovoljen. Kaj mi predlagate kot izbiro, bi pa rad videl da je čim stabilnejši, lahek in hiter. Hvala.
 superga
Ker Mizuno v svojih modelih uporablja WAVE ploščo so njihovi modeli stabilnejši. V primeru, da je pronacija majhna in so izkušnje z modelom dobre jaz ne bi menjal modela. Poleg tega je odvisno tudi od tega s katerim delom pri teku najprej pristanete na podlago. Bolj kot je to mesto stran od pete, manj vpliva na pronacijo in manj dodatne podpore potrebujemo.
Njihov pronatorski model je sicer WAVE INSPIRE : http://www.superge.si/Mizuno/wave-inspi ... o-8632427/. Poleg tega je v ponudbi še en lažji model in sicer WAVE ELIXIR : http://www.superge.si/Mizuno/wave-elixi ... o-8632443/ .Ta je sicer bolj primeren za hitrejše teka in lažje tekače.

l.p.
Superga
 Joc61
Tudi sam sem uporabljal WR13, lansko leto pa WR14. Model se je zelo spremenil (zame na slabše, saj sem prvič dobil žulje na prstih na obeh nogah). Nekako sem se prebil čez sezono in uporabljal ščitnike za prste oziroma nohte. Pred nekaj dnevi (prejšnjo soboto) pa sem se oglasil v Tomas Sportu v Cityparku. Preizkusil sem nekaj modelov (tudi številk) in sicer WR15, ultimo3, enigmo itd in se nazadnje odločil za ultimo, ki je po mojem občutku v sprednjem delu malo prostornejša. Pri posnetku s kamero, je bilo tudi pri meni ugotovljeno nekaj pronacije a zato ni bilo potrebe po pronatorskih modelih. Zaenkrat sem z izbiro zadovoljen (nisem še preizkusil teka po klancu navzdol, kjer prsti najbolj trpijo). Prodajalec je bil izredno prijazen in mi nudil tudi vso strokovno podporo ter odgovore na vprašanja (žal ne vem imena). Na blagajni nisem šparal jezika in vprašal za popust. Dobil sem popust na članstvo v TF (na vprašanje prodajalke). Vse pohvale ekipi v Tomas Sportu, le tako naprej.
Lp
Uporabniški avatar
 vencelj
panterman napisal/-a: Trenutno uporabljam mizuno rider 13, na nedavnem merjenju pa so mi ugotovili rahlo pronacijo, tako da sem sedaj v dilemi pri sami izbiri. Sam sem s trenutnimi bil vedno zadovoljen.

Zakaj sedaj kompliciraš, če si bil prej, pred merjenjem, vedno zadovoljen :?:
Dobrodošel na forumu :!:

LP, vencelj
 panterman
Hvala za Vaša mnenja. Nekako sem že kar odločen da vzamem elixir 7, katera upam da mi bodo služila vsaj tako dobro kot riderke, predvsem zato ker imajo bolj blago ojačano stabilnost in bi mi upam morale ustrezati :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA