Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
...."pa potem tista malce bolj položna ravninica cca 100m" in prav na tej "ravnini" je na polovici na levi strani pot v gozd, ki pride ven na začetku nove strmine in prečkaš na pot(desno), ki si ga opisal. Po tej poti greš skozi gozd naravnost in ne levo na pot za trikotno jaso. Čez dobrih 150 m prideš na makadamsko cesto nasproti tiste table "Bolfenk", ki zavije v gozd. Ti ne greš v gozd, temveč po makadamski poti naprej do trikotne jase.
 bobsaap
StaraKost, kaj meniš, boma mogla midva kmalu it ta moj čas preverjat na Pohorje? :)

Endomondo

EDIT: Zdaj gledam tale zemljevid od Endomonda in kaže kot da sem hodil čez gozd in po nekh čudnih poteh. Kaj je zdaj to? Ima kdo izkušnje s tem Endomondom? Šel sem pa gor po tisti klasični poti ki si mi jo povedal:

- štart na parkirišču
. levo pod gondolo
- po strmini v gozd
- prečkal progo
- pri bolfenku prišel ven
. potem klasika mimo trikotne in Lukeca
- na vrhu sem se držal leve strani in prišel do vrha
Bravo. Očitno si nam dal napačne izhodiščne informacije, ki so bili osnova za moje komentarje. Kar na enkrat se malo bolj kot ura na 10 km, spremenila v 55' po snegu in ledu . Vseeno, obljubljena pijača velja :D .
 bobsaap
Hehe. Mah, jaz sem raje realen in zadeve dokažem samemu sebi, kot pa da bi "mlatil prazno slamo" in bi pol do vrha rabil 1 uro. ;)

Eno vprašanje imam ...

Najprej mi ni bilo najbolj jasno spodaj kako prečati tisto progo ipd., sedaj mi je vse jasno, sem danes videl, našel in šel po tej poti. Bi pa vprašal, kako je s tistim zgornjim delom, kjer "se držim leve".

Ko prideš od Lukeca naprej čez zadnjo strmino in pride tisti steber od sedežnice a greš pod sedežnico naprej, al tam levo, ko je še ena pot in nato mimonekega novega Hotela al neke nove večje stavbe. Je to pravilna pot? Potem prideš naprej do sider n je tukaj že konec. Bo to to, al sem zgoraj jaz malo zgrešil tisto "uradno pot"?
....mimo Lukeca desno ob gozdu, do vrha Habakuka in naprej pod sedežnico. Par minut pred vrhom se držiš levo, prečkaš "bebico" in direkt na teraso Bellvue-a, po stopnicah z leve strani.
 bobsaap
Hmmm, pol sem pa šel jaz včeraj še malo "okoli riti v žep". :)

Skratka pod sedežnico in samo šibaš dalje proti koncu pa na štenge in teraso. ;)

Hvala ... grem zdaj iskat še ta zaključek poti na Pohorju, ampak danes "bolj na izi". :)
....čestitke, za kontrolo ti bom poiskal enega dovolj hitrega, ker si za mene prehiter :D .
Uporabniški avatar
 štenga
Še kdo hodi na Pohorje? V četrtek bi sprobal kakšen čas mi bo uspel in bi rabil nekoga, ki pozna poti gor, da se ne lovim levo desno. Šel bi pa najraje po najkrajši. Pa če bi nekdo šel pred menoj se (verjetno) nebi preveč zagnal gor na začetku. Je kak interesent - dobi pijačo na vrhu. :drink .

Planiram pa čas nekje 45min (do sedaj sem največ pretekel 7,5km v 39min po ravnini, to bi bil moj prvi hrib če ne štejem 1x na Pekrsko+nekakrat na kalvarijo). Torej, če prav razumem moram iti po rdeči črti, modra je pa "položnejša"... Obstajajo kakšne poti skozi gozd? (da se ne mučim po soncu)

Slika
.... obstajajo tudi skozi gozd, samo te niso najhitrejše, pa tudi primerjave z ostalimi nimaš :D .
Rdeča proga, je proga zimske lige. Štarta na začetku makadama in čez dober kilometer makadama, se gre desno v gozd pri tabli Bolfenk. Ko prideš iz gozda, greš desno in po desni strani Jonatanke do stare fiske. Cilj je na "planoti" pred leseno hiško, ki je pod zgornjo sedežnico. Poti imaš itak že zgoraj opisane. Te so najbolj primerne, ker si lahko primerjaš čas z uradnimi meritvami ostalih.
Uporabniški avatar
 Miroslav
Danes sem šel na Belvi dokaj hitro od začetka makedama pri spodnji postaji gondole do zgornje postaje gondole.
Šel sem pod gondolo, levo po tisti široki poti do adrenalinskega parka, mimo Lukeca, po smučišču navzgor in skozi tisti pašnik, kjer so bile poleti krave do vrha.
Čas navzgor točno 37 minut in 00 sekund.
8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA