jozafat napisal/-a:Ali je sedaj zame važno kako se širi vesolje?
ko greš na pot
raje ne sledi poti kamor nemara vodi
hodi raje kjer ni poti
in pusti sledi
Zakaj vprašanja!
Za našimi vrati življenje pretaka
Moč čustev in energij
Jih dvigamo kvišku mimo oblaka
Se na nebu prostranem srce umiri
pa čeprav po betonu umazanem spet nekam beži
Sem jaz! Si to ti?
To je vse lepo in prav.Romantika, ki se sliši sexy in privablja tako in drugače oz. kliče po sorodnih dušah malo na drugač intenziven način.
Ampak v ozadju se vendarle velja seznaniti s konceptom tim parazitstva. Verjamem, da je sexy ko se v konfrontaciji s suhoparnim pisarniškim ali drugače urbanim življenjem ali celo morda kot dodatek slaščica na redno urejeno življenje v zelenem lahko prepustiš zelenemu avnaturizmu in machističnemu beganju v takšne in drugačne divjine. Dokazovanje...super...Tako se najdejo takšne in drgačne duše. Ampak še vedno gre za praznenje, samozadovoljevanje,...koriščenje že akumulirane svetlobe in moči. Ta akumulator je vedno pod večjim pritiskom oz. je potreben za lastno samoobnovo. Nova paradigma se katero se soočamo kako iz naslednjega nivoja ( če to niso več skale, drevesa, gozdovi, poti - sploh ni več sexy niti nek adrenalin delati cirkus iz tega kaj šele sebično polniti lastne moči ali uporabljati za promocijo , business ) potegniti luč tudi v te entitete iz katerih se parazitiramo. Človek bi rekel glede na vso izrečeno pozitivno floskulacijo da v teh letih je bilo izrečenega toliko pozitivnega, športi so premaknili svoj števec na pozitivno zeleno - manj adrenalinsko enostavno stran ), da bi morala manifestacija tega biti urejenejše, predvidljevejše, sočutnejše okolje ( sočutno brez medijske promocije ) ...ampak kljub temu se krepijo drugačni simptomi. Bistveno vprašanje je, kako pripeljati luč oz. energijo v te entitete, ki so sedaj uporabljene kot playground in so še zadnji splav, kjer je še nekaj skumulacije. Pa ni potrebno ta splav fizično uničiti, dovolj je da ga najedamo ker se gremo da je to naš edini splav in ga označujem da sem prvi prišel, da sem na njem naredil več krogov, da sem premagal sebe, da sem vzdržljivejsi, srečnejši ker sem ga obvladal. Vprašanje je kako obogatiti ta splav, ne da ga obvladam, ne da moram premagovati sebe fizično, ne da se moram promovirati, manipulirati. Obstaja kanal v tej zgodbi, ki pojasnjuje določene neučinkovitosti tega prostora. In del te zgodbe je ta potreba po promociji dosežka, premagovanja nečesa kar ne potrebuje našo promocijo, da smo to premagali ampak potrebuje našo notranjo energijo. Smeti tokrat niso v fizični ali emocionalni obliki. Prosim ne vrteti filma večkrat, če ni bil dovolj jasen.

.