vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Mene sta boleli ahilovi tetivi vse od Sladkih6. Malo je bilo bilo boljše, ko sem nabavil ON-ke. Verjetno zato, ker ni peta privzdignjena.
Sedaj, ko sem prešel na minimalistično obutev, so težave čisto izginile. Res pa je, da sem tudi zaradi težav z kolenom zelo malo tekel.
Moderni copati z močnim blaženjem in posledično visoko privzdignjeno peto po mojem mnenju povzročajo boleče ahilove tetive - pri tistih z večjo kilometrino in slabo tehniko teka. Tisti z dobro tehniko teka lahko uporabljajo tekmovalne slabo blažene copate, ki imajo nizko peto. Zato verjetno tudi nimajo težav.
Ni mi jasno kaj pri tebi dexi27 povzroča bolečine, glede na to, da si eden bolj izkušenih tekačev. Si že nabavil ON-ke?
:D
Hja tud jaz ne vem točn zakaj me je začela bolet, sploh glede na to, ker uporabljam večinoma copate z čim bolj ravnim podplatom..
No kakor koli že bo pač treba mal počitka in zmanjšat intenzivnost pa mal kolesa pa se bojo stvari porihtale.

On-k še nimam sem pa v fazi nakupa :wink:
Še do prejšnjega petka sem mislil, da je težava, ki me spremlja od lanskega teka trojk naprej, glede bolečin v desni nogi povezano samo z ahilovo tetivo oz. narastiščem v mečni mišici...malo morgen!...diagnoza je hudo vnetje pokostnice, narastišča itd...
In sedaj sledi?!...že znana zgodba...počitek, terapije...koliko časa?...pojma nimam!

Uživajte in sej veste...počitek je tudi obvezen del treninga! :wink:
Ja žal je vedno tako, da je vsaka poškodba bolj kompleksna kot se zdi na prvi pogled. Prav zaradi tega je potrebno najti vzrok za nastanek in poškodbo odpraviti pri tem šele takrat je sanacja 100% uspešna.
Jaz vem za nastanek poškodbe na svoji nogi, saj je le ta posledica poškodbe druge noge in zaradi tega sem začel nebolečo nogo obremenjevat bolj kot bolečo, rezultat tega je da me sedaj boli ahilova :(
No pri vsem tem je najbolj žalostno to, no vsak kar se mene tiče, da jaz vem, kaj bi blo treba v teoriji, ampak praksa pa me mal nese 8)

P.S. Sem pa res mal zmanjšal kilometrino v zadnjem času, pa še topli dnevi so na vrsti, tako da bicikl pa je prava rehabilitacija za to poškodbo :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA