prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tusc
Pozdravljeni,
rad bi si kupil novo uro. Do sedaj sem uporabljal Suunto X6HR, vendar je v okvari. :-(

Zanima me, če kdo ve, katera znamka ur je primerna za ljudi s srčno aritmojo.
Žal sem v takem stanju, da nujno potrebujem nadzorovati srce, pri miru pa ne morem biti. :-)

Aktivnosti: tek, kolo, hribi.

Hvala za nasvete že v naprej.

Tušc
Uporabniški avatar
 Pingo
Nobena ura ti ne bo pomagala kontrolirati utripa..le opazovati :wink:
Mislim,da je bolj pametno poiskati razlog,zakaj se ti to dogaja in ga odpraviti.Četudi,boš videl na pulzmetru visok pulz,ga boš še boljše sam občutil in...vem,da ne bo prav nobenega užitka v športanju,če se ti to dogaja dokaj redno.Bolj pametno je poiskati strokovno pomoč.

Drugače pa Polar oz Suunto...vsaka ura ti bo pač pokazala visok pulz--na grafu pa bo več ali manj ravna črta.Kaj več pa od ure ne moreš pričakovati,razen če te ne zanima res interval med vsakim --kao utripom v aritmiji...potem je to RS800CX z svojo funkcijo R-R.Kaj boš pa počel s tem pa...še vedno svetujem strokovno pomoč :wink:

# R-R Recording
R-R recording rate saves heartbeat intervals, that is, intervals between successive heartbeats. This information is also shown as instantaneous heart rate in beats per minute in recorded samples. This enables the analysis of heart rate variability (HRV) using the ProTrainer 5 software with an accuracy of 1 ms.

Seveda je to moje osebno mnenje,sam pa veš kaj hočeš oz želiš od ure.
Imel sem S625x in več kot ravno črto na grafu ne vidiš in seveda primerno številko na zaslončku ure.
Uporabniški avatar
 StaraKost
....v vsakem primeru potrebuješ uro , ki ima možnost R-R posnetka in software, ki omogoča ustrezno anliza takega posnetka. Za enkrat je to POLAR.

Aritmije te ne more obvarovati nobena ura. Ko pa imaš močno aritmijo s tako uro lahko narediš posnetek, ki bi bil kardiologu najbrž v pomoč. Saj si redko na pregledu ravno takrat, ko imaš visoko aritmijo.

Če imaš vklopljeno R-R snemanje, izvajajo se meritve vsakega utripa, čeprav jih je več v sekundi + medutripne varijacije. Tako posneti file lahko odpreš normalno, kot to vsi počnejo ali kot R-R file. Takrat dobiš popolnoma druge podatke o posnetku. Za njihovo razumevanje in interpretacijo je potrebno posebno znanje. Tisti katerega to zanima se lahko dodatno izobrazi ali prosi zdravnika, da mu razloži prikazane podatke in njihovo soodvosnost.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA