Moja tretja tekaška tekma od kar tečem in druga polovička. Želel sem si izboljšati PB ampak sem bil glede na razgibanost proge malo skeptičen. Sicer se je vzpon v zadnjih 4 km izkazal za kar zahrbtnega ampak so se moje težave začele že dosti prej. Že približno na 4. km sem začutil, da ni vse ok z želodcem. Tako sem prvič zavil v bokse na 8. km in to kar na petrol.

Izkazalo se je za lažni alarm. Zapodil sem se proti Bazovici in prehiteval malo počasnejše tekače. Ampak z želodcem ni bilo nič bolje. Zadrževal sem kolikor se je dalo, pri 14. km pa ni šlo več. Dugič zavijem v bokse. Tokrat sem se vsaj lahko olajšal. V zadnji tretjini proge sem probal iztisnit iz sebe kar se je še dalo vendar sem bil preveč izmučen. Svoje sta dodala še sonce in vzpon proti cilju.
Končni rezultat pa niti ni bil tako slab. Kljub dvema postankoma mi je ratalo iztisnit 1:32:16.
No moje težave so se nadaljevale tudi po koncu tekme. Naslednje dve uri sem preživel v bližini WC-ja. Vase nisem mogel spravit nič drugega razen vode, nekaj izotoničnega napitka in nekaj koščkov pomaranč. Na poti domov sem pojedel še malo prepečenca, pa potem še nekaj doma. Zvečer se je želodec le toliko umiril, da mi je zapaslo malo črne čokolade.
Podobna zgodba se mi je zgodila že na LJ polovički. Kaj mi povzroča te težave pa še nisem uspel ugotovit. Na treningih se mi kaj takega še ni zgodilo. Jedel nisem nič kaj drugače kot ponavadi. Kaj bi sploh lahko še bil razlog? Psiha? Živci?